back to top
23 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

23 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

BBC: Άνοιξαν τα δημοτικά σχολεία σε κάποιες περιοχές της Αγγλίας

Διαβάστε επίσης

Άνοιξαν σήμερα τα δημοτικά σχολεία και οι παιδικοί σταθμοί στην Αγγλία με τους μαθητές να έχουν μείνει εκτός των σχολικών αιθουσών για 10 εβδομάδες.

Υπάρχει, ωστόσο, μια μεικτή εικόνα για το πώς ανοίγουν τα σχολεία καθώς σε κάποιες περιοχές παραμένουν κλειστά, όπως μεταδίδει το BBC.

Το δημοτικό σχολείο Long Crendon στο Aylesbury είναι ένα από τα σχολεία που άνοιξαν σήμερα με τον δάσκαλο, Simon Poote να τάσσεται εναντίον της «παράνοιας» λέγοντας πως «τα οφέλη για τα παιδιά είναι πολύ περισσότερα από τους κινδύνους».

«Είμαι σίγουρος ότι τα μέτρα ασφάλειας θα τηρηθούν» λέει χαρακτηριστικά. «Η προσωπική, κοινωνική και αισθηματική ανάπτυξη για τα παιδιά σε αυτές τις ηλικίες είναι εξαιρετικά σημαντική, και μεγαλύτερη από τον ελάχιστο κίνδυνο που ελλοχεύει με τα μέτρα που έχουν αποφασιστεί» προσθέτει.

Ο δημοτικός σύμβουλος του Brighton, John Allcock δήλωσε ότι αποφάσισαν να μην ανοίξουν τα σχολεία έως ότου αισθανθούν σίγουροι ότι η υπηρεσία που μπήκε σε εφαρμογή από τις 28 Μαΐου των τεστ και ανίχνευσης λειτουργεί επιτυχώς.

«Θέλουμε να είμαστε σίγουροι ότι τα τεστ της κυβέρνησης είναι αποτελεσματικά, ειδικά σε μια πόλη που έχει αρκετούς επισκέπτες για την παρακολούθηση ποδοσφαιρικών αγώνων όπως είναι η δική μας» είπε.

Αλεξάνδρα Βουδούρη

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα