back to top
16.8 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

16.8 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Οι καλεσμένοι του Κων. Ζούλα για τον Αθήνα 9.84

Διαβάστε επίσης

Ο Αθήνα 9.84 έχει γενέθλια! Γιορτάζει 33 ολόκληρα χρόνια στα ερτζιανά.Το σημερινό πρόγραμμα είναι αφιερωμένο στα πρόσωπα, τις ιδέες και τις μουσικές που διαφοροποίησαν το χαρακτήρα του και έδωσαν το απόλυτο στίγμα του στο ραδιοφωνικό χάρτη της χώρας.

Παύλος Τσίμας: ‘Ήμουν από την πρώτη μέρα στον Αθήνα 9.84.
Για όλους μας ήταν μια τρομερή αίσθηση ελευθερίας. Είναι δύσκολο να καταλάβει κάποιος τί είναι να ζεις σε ένα περιβάλλον όπου η ενημέρωση ήταν με μια σφιγμένη γραβάτα ή έναν αυστηρό κότσο στο μαλλί, μέσα σε ένα περιβάλλον αποστειρωμένο. Αυτό φαινόταν και στη φωνή, όχι μόνο στην εμφάνιση. ‘Όλα αυτά όμως ανατράπηκαν με τη δημιουργία του 9.84

Νίκος Χατζηνικολάου: Το “Ενώπιος Ενωπίω” ξεκίνησε στον Αθήνα 9.84 και μετά μεταφέρθηκε στο Μέγκα. Ακόμα και την δουλειά μου στο Μέγκα την οφείλω στον 9.84, διότι απο εκεί με άκουσαν και με ζήτησαν για δοκιμαστικό.
Ο 9.84 ήταν η μόνη μη κρατική φωνή στο ραδιόφωνο, εκεί έμαθα να έχω ανοχή στην άλλη άποψη,να μην λειτουργώ με αυταρχισμό και να ακούω.

Στιγμές γέλιου στον 9.84 αποκάλυψε ο Θοδωρής Σαραντής:
Σε μία εκπομπή είχα τη σατανική ιδέα να κάνουμε το “Ροφό της Τύχης” ήταν η εποχή που ο Γιώργος Πολυχρονίου έκανε τον “Τροχό της Τύχης”. Τότε προσφέρθηκε ένας ακροατής να μας δώσει δώρο έναν ροφό! Επίσης θυμάμαι τον διαγωνισμό που είχε βάλει ο Θοδωρής Ρουσσόπουλος και κερδισμένος θα ήταν αυτός ο οποίος θα έφερνε την μεγαλύτερη πέτρα. Τότε γέμισε η Λιοσίων βράχους..

Νίκος Πορτοκάλογλου: Η ίδρυση του 9.84 ήταν μια είδηση που προκάλεσε ενθουσιασμό. Επιτέλους θα άνοιγε ένα ραδιόφωνο, εκτός των κρατικών.Την πρώτη φορά που πήγαμε αισθανθήκαμε πως βρισκόμασταν ανάμεσα σε ένα κρατικό ραδιόφωνο και έναν πειρατικό σταθμό.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα