back to top
18.8 C
Athens
Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

18.8 C
Athens
Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

Γιάννης Τζανετάκος – Κωστής Φιλιππόπουλος στον Αθήνα 9.84

Διαβάστε επίσης

Ο Αθήνα 9.84 έχει γενέθλια! Γιορτάζει 33 ολόκληρα χρόνια στα ερτζιανά.Το σημερινό πρόγραμμα είναι αφιερωμένο στα πρόσωπα, τις ιδέες και τις μουσικές που διαφοροποίησαν το χαρακτήρα του και έδωσαν το απόλυτο στίγμα του στο ραδιοφωνικό χάρτη της χώρας.

Ο δημιουργός του πρώτου σταθμού της Ελεύθερης Ραδιοφωνίας Γιάννης Τζανετάκος:

“Με τον Μιλτιάδη ‘Εβερτ συνυπήρξαμε ως γενιά, η γενιά των Δημοκρατικών διεκδικήσεων. Αν και βρισκόμαστε σε αντίπαλες πολιτικές παρατάξεις,αυτό δεν τον εμπόδισε να μου δώσει την εντολή να ξεκινήσω.
Μεταξύ μας δεν συγκρουστήκαμε ποτέ.

Αυτό που πίστευα εγώ ήταν η μίξη των γενεών, η λειτουργία ανθρώπων σε ένα κλίμα αμοιβαίας εκτίμησης, ελευθερίας, συνεννόησης. Αυτό μπόρεσα να κάνω, ένα κλίμα συνεργατικό στο οποίο είχα δοκιμαστεί ,αυτό κατάφερα να το περάσω στον Αθήνα 984”

Κωστής Φιλιππόπουλος (πρώτος νομικός σύμβουλος 9.84):
“Υπήρξε μια τεράστια επιτυχία που οφειλόταν,πρώτον στη μαγκιά “πάω κόντρα στο κράτος”, δεύτερον στη μαγκιά “ακούγονται όλοι και αν θέλουν οι εκπρόσωποι της κυβέρνησης μπορούν βεβαίως να ακουστούν και αυτοί”.
Επίσης ενώ στην ΕΡΤ όλες οι εκπομπές ήταν ηχογραφημένες,εγκεκριμένες και μετά μεταδόσιμες,οι δικές μας εκπομπές ήταν ζωντανές.
Αυτό είναι το ξεκίνημα μας αλλά και ο λόγος που πέτυχε ο 9.84!

Νίκος Δήμου:
“Ακούγεται η φωνή μου μετά από τόσα χρόνια στον 9.84!
Δεν θα ξεχάσω ποτέ την εκπομπή που έκανα, με μυθικές ακροαματικότητες, μια απο τις πιο ωραίες δουλειές που έχω κάνει στη ζωή μου.
Στο ξεκίνημα υπήρχε μια πολυφωνία. Οι περισσότεροι άνθρωποι που μιλούσαν στον 9.84 ήταν άνθρωποι με ανοιχτό μυαλό και χωρίς προκαταλήψεις.
Αν υπάρξει κάποτε ιστορία του Ελληνικού Διαφωτισμού, τότε θα πρέπει να υπάρξει και μια σελίδα για αυτόν τον σταθμό”.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα