back to top
23 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

23 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 24:00

Διαβάστε επίσης

Ο ΑΘΗΝΑ984 γίνεται 33ων ετών και το γιορτάζει!! Από τις 7 το πρωί έως τα μεσάνυχτα, στο μικρόφωνο επιστρέφουν, δημοσιογράφοι και μουσικοί παραγωγοί που άφησαν το στίγμα τους στα ερτζιανά και έδωσαν στον σταθμό της πόλης, το απόλυτο στίγμα του, στο ραδιοφωνικό χάρτη της χώρας. Αυτή την Κυριακή, μείνουμε συντονισμένοι στον ΑΘΗΝΑ 9,84

Χωρίς προβλήματα η ιστορική εκτόξευση του Falcon 9 από το Διαστημικό κέντρο Κένεντι! Η SpaceX, η ιδιωτική διαστημική εταιρεία του Έλον Μασκ, έθεσε σε τροχιά- με προορισμό τον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό – δύο αστροναύτες, στην πρώτη επανδρωμένη διαστημική πτήση από αμερικανικό έδαφος μέσα σε διάστημα εννιά ετών.

Να παραμείνουμε στις ΗΠΑ, καθώς έκρυθμη παραμένει η κατάσταση μετά από 4εις ημέρες συγκρούσεων και βίαιων διαδηλώσεων, με αφορμή τη δολοφονία του Αφροαμερικανού Τζόρτζ Φλόιντ, από λευκό αστυνομικό. Πριν από λίγο, ο Πρόεδρος Τραμπ διαμήνυσε ότι είναι έτοιμος να διατάξει την επέμβαση της ομοσπονδιακής κυβέρνησης και του στρατού «Φιλελεύθεροι Κυβερνήτες και Δήμαρχοι πρέπει να τηρήσουν ΠΟΛΥ σκληρότερη στάση, διαφορετικά η Ομοσπονδιακή Κυβέρνηση θα επέμβει και θα κάνει ό,τι πρέπει να γίνει, και αυτό περιλαμβάνει την χρήση της απεριόριστης ισχύος του Στρατού μας και πολλές συλλήψεις», έγραψε στο τουίτερ.

Στην εσωτερική επικαιρότητα και πάλι

Σε ανακοίνωσή του με τίτλο ‘’ Η Ελλάδα καλωσορίζει τον κόσμο’’ το Υπουργείο Εξωτερικών δίνει διευκρινίσεις για τη σταδιακή άρση των συνοριακών περιορισμών. Σύμφωνα με την ανακοίνωση, μετά τις 15 Ιουνίου, τα μέτρα περιορισμού θα ισχύουν μόνο για τους επισκέπτες που έρχονται από χώρες υψηλού κινδύνου μετάδοσης, σύμφωνα με τη λίστα που θα επικαιροποιεί ο Οργανισμός Αεροπορικής Ασφάλειας της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Στην επόμενη φάση, που ξεκινά 1η Ιουλίου, ΟΛΟΙ οι ταξιδιώτες θα υποβάλλονται πλέον μόνο σε δειγματοληπτικά τεστ κατά την άφιξή τους.

Από τη Δευτέρα 1η Ιουνίου, επαναλειτουργούν ξενοδοχεία και καταλύματα 12μηνης λειτουργίας, χώροι κατασκήνωσης με εξαίρεση τις παιδικές, catering, θερινοί κινηματογράφοι, κολυμβητήρια, καθώς και υπηρεσίες διοργάνωσης ψυχαγωγικών εκδηλώσεων.

Στα θρανία επιστρέφουν από τη Δευτέρα οι μαθητές δημοτικών και νηπιαγωγείων, ενώ ανοίγουν και οι παιδικοί σταθμοί. Ο Δήμος Αθηναίων εγγυάται την ασφαλή επαναλειτουργία τους, με καθολική απολύμανση όλων των κτιριακών υποδομών και πλήρη υλοποίηση των υγειονομικών πρωτοκόλλων του ΕΟΔΥ, επιπλέον δε, ενίσχυσε τις σχολικές επιτροπές, με 150.000 ευρώ, προκειμένου το ποσό αυτό, να διατεθεί κατά την κρίση τους, για την διασφάλιση άρτιων συνθηκών ασφάλειας, για τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς. Τη Δευτέρα ανοίγει εξάλλου και το Δημοτικό κολυμβητήριο στο Γουδή, το οποίο ανακαινίστηκε κατά την περίοδο της καραντίνας.

Αυξήσεις στην επικουρική σύνταξη αναμένεται να δουν την Τρίτη, 2 Ιουνίου περίπου 240.000 συνταξιούχοι, σύμφωνα με τον Υπουργό Εργασίας, Γιάννη Βρούτση.

Νέα σεισμική δόνηση μεγέθους 4,4 ρίχτερ πριν από λίγο στην Κάσο. Ο πρώτος σεισμός, 4,2 βαθμών είχε σημειωθεί λίγο πριν τις επτά το απόγευμα, με επίκεντρο 32 Χλμ. ΒΔ της Κάσου.

Ξεκίνησε η ανάρτηση των κτηματολογικών στοιχείων, για ακίνητα εντός του Δήμου της Αθήνας. Οι ενδιαφερόμενοι ιδιοκτήτες θα πρέπει μέχρι την 3η Αυγούστου, να ελέγξουν, να διορθώσουν ή να επιβεβαιώσουν την καταγραφή των στοιχείων, προκειμένου να αποφύγουν μελλοντικές δικαστικές εμπλοκές. Για ιδιοκτήτες-κατοίκους εξωτερικού, ως καταληκτική ημερομηνία, ορίζεται η 1η Οκτωβρίου. Σχετικές 3w.ktimatologio.gr και ktimanet.gr

Τις εξελίξεις στο θέμα της Λιβύης συζήτησαν κατά τη διάρκεια τηλεφωνικής επικοινωνίας, οι Πρόεδροι της Αιγύπτου και της Γαλλίας. Σύμφωνα με την αιγυπτιακή προεδρία, ο Εμμανουέλ Μακρόν επεσήμανε το σημαντικό ρόλο που διαδραματίζει η Αίγυπτος στην περιοχή, ενώ από πλευράς του ο Φατάχ Αλ Σίσι επιβεβαίωσε τη σταθερή θέση της Αιγύπτου, για την αποκατάσταση των θεσμών στο κράτος της Λιβύης, και τον τερματισμό του χάους που σπέρνουν εγκληματικές ομάδες και οι παραστρατιωτικοί

Και ο καιρός…

Λίγες νεφώσεις και τοπικές βροχές από το απόγευμα αύριο, στην Αττική. Η θερμοκρασία στην πρωτεύουσα θα κυμανθεί από 12 έως 25 βαθμούς Κελσίου

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα