back to top
17.8 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

17.8 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 22:00

Διαβάστε επίσης

31 Μαΐου 1987 – 31 Μαΐου 2020.. Τριάντα τρία χρόνια εκπομπής στα ερτζιανά γιορτάζει σήμερα ο ΑΘΗΝΑ 9,84.

Με συνεχή ροή, από τις επτά το πρωί στα μικρόφωνα, επέστρεψαν δημοσιογράφοι και μουσικοί παραγωγοί που έδωσαν στον σταθμό της πόλης, το απόλυτο στίγμα του στο ραδιοφωνικό χάρτη της χώρας.

Η Ελένη Κάραμποτ, Ο Γιώργος Μητσικώστας με τον Θοδωρή Ρουσσόπουλο. Ο Λάμπης Ταγματάρχης με τον Θανάση Λάλα. Ο Γιάννης Τζανετάκος με τον Κωστή Φιλιππόπουλο. Οι πρώην Πρόεδροι του σταθμού, Μάρω Κοντού, Ρέα Γαλανάκη, Γιάννης Παντελάκης. Η Νίκη Λυμπεράκη με τον Γιώργο Μελέα. Ο Άρης Δαβαράκης…ο Κωσταντίνος Ζούλας. Ανεπανάληπτες μουσικές στιγμές από την εκπομπή της ‘’καρέ του άσσου’’ μας χάρισε η Λουκίλα Καρρέρ. Σε λίγο, η ραδιοφωνική σκυτάλη θα περάσει στον Γιώργο Πολυχρονίου. Το κλείσιμο της γενέθλιας μέρας μας, θα αναλάβει ο Ξενοφών Ραράκος

Ιστορίες από τα πρώτα βήματα και την πορεία του σταθμού της πόλης μοιράστηκαν μαζί μας, οι πρώτοι συντελεστές του Α984… Με τα λόγια όλων, να εξάρουν τη συμβολή του τότε Δημάρχου Αθηναίων, Μιλτιάδη Έβερτ, ο οποίος με την επιμονή του, έκανε πράξη το όραμα για μια ελεύθερη, πολυφωνική, ανεξάρτητη ραδιοφωνία.

“Ο Μιλτιάδης ‘Εβερτ αν και βρισκόμαστε σε αντίπαλες πολιτικές παρατάξεις, μου έδωσε την εντολή να ξεκινήσω… σε ένα κλίμα αμοιβαίας εκτίμησης, ελευθερίας, συνεννόησης” είπε ο δημιουργός του πρώτου σταθμού της ελεύθερης Ραδιοφωνίας, Γιάννης Τζανετάκος

‘’Δεν ήταν εύκολο εγχείρημα, δεν μπορούσαμε καν να φέρουμε τα μηχανήματα. Ο Μιλτιάδης Εβερτ είχε μια ξεκάθαρη άποψη, ότι με τον 9.84 διευρύνουμε τη Δημοκρατία» είπε ο Άγγελος Μοσχονάς, επί σειρά ετών, Αντιδήμαρχος Αθηναίων.

‘’Αν υπάρξει κάποτε ιστορία του Ελληνικού Διαφωτισμού, τότε θα πρέπει να υπάρξει και μια σελίδα για αυτόν τον σταθμό” είπε με εμφανή συγκίνηση ο συγγραφέας Νίκος Δήμου, η εκπομπή του οποίου κατέγραψε μυθικές ακροαματικότητες.

«Ημουν από την πρώτη μέρα στον Αθήνα 9.84. Ήταν μια τρομερή αίσθηση ελευθερίας, σε μια εποχή όπου η ενημέρωση ήταν με μια σφιγμένη γραβάτα, έναν αυστηρό κότσο στο μαλλί, σε ένα περιβάλλον αποστειρωμένο.. Αυτά όμως ανατράπηκαν με τη δημιουργία του 9.84» ήταν μερικά από τα λόγια του Παύλου Τζίμα.

Το ‘’Ενώπιος Ενωπίω’’ ξεκίνησε στον Αθήνα 9.84 και μετά μεταφέρθηκε στο Μέγκα. Ο 9.84 ήταν η μόνη μη κρατική φωνή στο ραδιόφωνο, εκεί έμαθα να έχω ανοχή στην άλλη άποψη, να μην λειτουργώ με αυταρχισμό, να ακούω» θυμήθηκε ο Νίκος Χατζηνικολάου.

«Είχα την μεγάλη τύχη να εκφωνήσω το πρώτο δελτίο του Αθήνα 9.84. «Υπήρχε μια υποδειγματική πολυφωνία απόψεων» είπε ο Νίκος Ευαγγελάτος

«Το να είσαι Πρόεδρος στον Αθήνα 9.84 είναι τιμή. Πέρα από την Ιστορία του, αυτός ο σταθμός είναι απαραίτητο να υπάρχει πάντα με τα χαρακτηριστικά που έχει» είπε η ηθοποιός Μάρω Κοντού, μια εκ των Προέδρων του σταθμού. «Η τέχνη δεν είναι ποτέ κομματική, είναι υπερκομματική και αυτό είναι πολύ κοντά στο χαρακτήρα που έχει ο Αθήνα 9.84» είπε η συγγραφέας Ρέα Γαλανάκη, που υπήρξε επίσης Πρόεδρος του σταθμού.

Να αλλάξουμε θέμα και κλίμα

Σταθερή είναι η επιβράδυνση της πορείας της πανδημίας κορωνοϊού στη χώρα μας. Σύμφωνα με το Υπουργείο Υγείας, κατά το τελευταίο 24ωρο, σημειώθηκαν 2 νέα κρούσματα και κανένας θάνατος. 13 ασθενείς νοσηλεύονται σε μονάδες εντατικής θεραπείας.

Ξεκινά αύριο η σταδιακή εφαρμογή των νέων μέτρων στην αγορά εργασίας, μεταξύ αυτών, η μείωση των ασφαλιστικών εισφορών, η επιδότηση μισθών, η καταβολή της ειδικής αποζημίωσης ειδικού σκοπού, η αναστολή συμβάσεων εργασίας και η μείωση του χρόνου εργασίας για εργαζόμενους γονείς. Αναλυτικότερα στην ιστοσελίδα μας 3w athina984.gr Στα θρανία επιστρέφουν από το πρωί αύριο οι μαθητές δημοτικών και νηπιαγωγείων, ενώ ανοίγουν και οι παιδικοί σταθμοί.

Έως τις 17 Ιουλίου παρατείνεται η αναστολή του δακτυλίου στην Αθήνα, στο πλαίσιο των μέτρων για τον κορονοϊό. Πρακτικά ο δακτύλιος α επιστρέψει στην πρωτεύουσα, το Φθινόπωρο, καθώς από τα μέσα Ιουλίου ξεκινά η καθιερωμένη θερινή αναστολή του μέτρου.

Καιρός

Στην Αττική τοπικές βροχές θα σημειωθούν αύριο, μετά το μεσημέρι. Η θερμοκρασία στην πρωτεύουσα θα κυμανθεί από 12 έως 25 βαθμούς Κελσίου.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα