back to top
18.9 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

18.9 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 10.00

Διαβάστε επίσης

Ημέρα γιορτής σήμερα για τον ΑΘΗΝΑ 9,84, ο οποίος συμπληρώνει 33 χρόνια εκπομπής. Σε συνεχή ροή, ως τα μεσάνυχτα, στα μικρόφωνα επιστρέφουν δημοσιογράφοι και μουσικοί παραγωγοί που έδωσαν στον σταθμό της πόλης το απόλυτο στίγμα του στο ραδιοφωνικό χάρτη της χώρας.  

Δύο μέλη τηλεοπτικού συνεργείου του πρακτορείου Reuters τραυματίστηκαν από σφαίρες από καουτσούκ στη Μινεάπολη των Ηνωμένων Πολιτειών, ενώ κάλυπταν τα επεισόδια που έχουν ξεσπάσει μετά τον φόνο του Αφροαμερικανού Τζορτζ Φλόιντ από λευκό αστυνομικό. 

Στα θρανία επιστρέφουν από αύριο οι μαθητές δημοτικών και νηπιαγωγείων, ενώ ανοίγουν και οι παιδικοί σταθμοί.  Ο Δήμος Αθηναίων εγγυάται την ασφαλή επαναλειτουργία τους, με καθολική απολύμανση όλων των κτιριακών υποδομών και πλήρη υλοποίηση των υγειονομικών πρωτοκόλλων του ΕΟΔΥ. 

Αύξηση του αριθμού των επιβατών στα πλοία ενόψει του τριημέρου του Αγίου Πνεύματος ζητούν οι ακτοπλοϊκές εταιρείες. Το αίτημα εξετάζεται από το Υπουργείο Ναυτιλίας, το οποίο θα κινηθεί αναλόγως των αποφάσεων που θα πάρουν οι επιστήμονες του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας. 

Στη Βρετανία, περισσότεροι από 2 εκατομμύρια άνθρωποι που ήταν εξαιρετικά ευάλωτοι στην πανδημία του κορονοιού, θα μπορούν από αύριο να βγουν από τα σπίτια τους, έπειτα από 10 εβδομάδες καραντίνας. Η βρετανική κυβέρνηση διευκρίνισε ότι θα μπορούν να βγαίνουν μία φορά την ημέρα, αποφεύγοντας χώρους με πολύ κόσμο, και όχι για να πάνε σε εργασία ή καταστήματα. Όσοι πάσχουν από σοβαρά προβλήματα υγείας θα συνεχίσουν να λαμβάνουν υποστήριξη, όπως παραδόσεις τροφίμων και φαρμάκων. 

Ταινία μικρού μήκους που καταγράφει την εμπειρία του την περίοδο του αποκλεισμού στην πόλη της Νέας Υόρκης κατά τη διάρκεια της πανδημίας του κορονοϊού δημιούργησε ο Μάρτιν Σκορτσέζε. Η ταινία του διάσημου σκηνοθέτη θα προβληθεί στο BBC και θα είναι το τελευταίο επεισόδιο σειράς για το Lockdown την οποία παρουσιάζει από το σπίτι της η Μέρι Μπιρντ, διάσημη Βρετανίδα ιστορικός. 

Και ο καιρός… 

Νεφώσεις στην Αττική, με τοπικές βροχές μετά το μεσημέρι. Θερμοκρασία από 12 έως 25 βαθμούς Κελσίου. 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα