back to top
20.8 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

20.8 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 18:00

Διαβάστε επίσης

Την πλήρη στήριξη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, στον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, εξέφρασαν σε κοινή επιστολή τους, η Πρόεδρος Ούρσουλα Φον ντερ Λάιεν και ο επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας, Γιοζέπ Μπορέλ. Επισημαίνουν ότι ‘’την ώρα που η διεθνής κοινότητα συνεχίζει την μάχη κατά του COVID-19 , ο Π.Ο.Υ. πρέπει να συνεχίσει να ηγείται στις προσπάθειες απέναντι στις πανδημίες, σημερινές και τις μελλοντικές’’ και ‘’καλούν τις ΗΠΑ, να παραμείνουν στο οργανισμό, τον οποίο στηρίζουν από το 1948’’. Χθες ο Ντόναλτ Τραμπ, κατηγόρησε τον παγκόσμιο οργανισμό, ότι λειτουργεί ως ‘’μαριονέτα της Κίνας’’ και δήλωσε ότι οι ΗΠΑ θα αποχωρήσουν και θα ανακατευθύνουν τα κεφάλαια που διαθέτουν, σε άλλους διεθνείς οργανισμούς υγείας.

Από τη Δευτέρα 1η Ιουνίου, επαναλειτουργούν ξενοδοχεία και καταλύματα 12μηνης λειτουργίας, χώροι κατασκήνωσης με εξαίρεση τις παιδικές, catering, θερινοί κινηματογράφοι, κολυμβητήρια, καθώς και υπηρεσίες διοργάνωσης ψυχαγωγικών εκδηλώσεων.

Στα θρανία επιστρέφουν από τη Δευτέρα οι μαθητές δημοτικών και νηπιαγωγείων, ενώ ανοίγουν και οι παιδικοί σταθμοί. Ο Δήμος Αθηναίων εγγυάται την ασφαλή επαναλειτουργία τους, με καθολική απολύμανση όλων των κτιριακών υποδομών και πλήρη υλοποίηση των υγειονομικών πρωτοκόλλων του ΕΟΔΥ. Από τη Δευτέρα, σε όλες τις σχολικές μονάδες θα υπάρχει ικανός αριθμός προσωπικού καθαριότητας, καθώς και επαρκείς ποσότητες αντισηπτικών και καθαριστικών. Επιπλέον δε, Ο Δήμος Αθηναίων διέθεσε στις σχολικές επιτροπές, 150.000 ευρώ, προκειμένου να διατεθούν κατά την κρίση τους για την διασφάλιση άρτιων συνθηκών ασφάλειας, για τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς.

Αναληθή και υποβολιμαία χαρακτηρίζει η Διοίκηση του Νοσοκομείου Παίδων ‘’Αγία Σοφία” τα δημοσιεύματα για την Καρδιοχειρουργική Εντατική Μονάδα του. Με ανακοίνωσή του τονίζει ότι το τμήμα λειτουργεί – μετά από εισήγηση της επιτροπής λοιμοξιολόγων – ως Μονάδα Εντατικής Θεραπείας COVID-19 για παιδιά, ενώ τα έκτακτα περιστατικά και οι προγραμματισμένες επισκέψεις, εξυπηρετούνται άμεσα και χωρίς κόστος για τους ασθενείς, από το Ωνάσειο Καρδιοχειρουργικό Κέντρο.

Από το Κέντρο Κοινωνικής Πρόνοιας Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας ξεκίνησε σήμερα το πρόγραμμα εκπαίδευσης ανάδοχων και θετών γονέων, που αποτελεί νομική προϋπόθεση για την εγγραφή τους στο Εθνικό Μητρώο αναδοχής ή υιοθεσίας.

Συνεχίζονται οι βίαιες συγκρούσεις στις ΗΠΑ, που πυροδοτήθηκαν από τη δολοφονία ενός 45χρονου αφροαμερικανού, κατά την προσαγωγή του από αστυνομικό υπάλληλο. Σύμφωνα με το CNN, ένας αστυνομικός σκοτώθηκε και ένας ακόμη τραυματίστηκε σοβαρά, κατά τη διάρκεια πυροβολισμών στο Όκλαντ της Καλιφόρνια. Χθες το βράδυ, στις βίαιες πορείες που έγιναν Greektown του Ντιτρόιτ, ένας 19χρονος διαδηλωτής έπεσε νεκρός επίσης από σφαίρα, που εκτοξεύτηκε από διερχόμενο αυτοκίνητο τύπου τζιπ.

33 χρόνια στα ερτζιανά γιορτάζει αύριο ο ΑΘΗΝΑ984. Με την ευκαιρία των γενεθλίων του, στο μικρόφωνο επιστρέφουν, από τις 7 το πρωί έως τις 12 τα μεσάνυχτα, δημοσιογράφοι και μουσικοί παραγωγοί που έδωσαν στον σταθμό της πόλης, το απόλυτο στίγμα του, στο ραδιοφωνικό χάρτη της χώρας. Αυτή την Κυριακή, μείνουμε συντονισμένοι στον ΑΘΗΝΑ 9,84.

Και ο καιρός…

Λίγες νεφώσεις και τοπικές βροχές από το απόγευμα αύριο, στην Αττική.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα