back to top
20.5 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

20.5 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 17:00

Διαβάστε επίσης

Από τη Δευτέρα 1η Ιουνίου, στην 5η φάση της επιστροφής στην κανονικότητα, επαναλειτουργούν ξενοδοχεία και καταλύματα 12μηνης λειτουργίας, χώροι κατασκήνωσης με εξαίρεση τις παιδικές, catering, θερινοί κινηματογράφοι, κολυμβητήρια, καθώς και υπηρεσίες διοργάνωσης ψυχαγωγικών εκδηλώσεων. Στα θρανία επιστρέφουν από τη Δευτέρα οι μαθητές δημοτικών και νηπιαγωγείων, ενώ ανοίγουν και οι παιδικοί σταθμοί.

Ο Δήμος Αθηναίων εγγυάται την ασφαλή επαναλειτουργία Δημοτικών Σχολείων και βρεφονηπιακών σταθμών, με καθολική απολύμανση όλων των κτιριακών υποδομών και πλήρη υλοποίηση των υγειονομικών πρωτοκόλλων του ΕΟΔΥ. Από τη Δευτέρα, 1η Ιουνίου, σε όλες τις σχολικές μονάδες θα υπάρχει ικανός αριθμός προσωπικού καθαριότητας, καθώς και επαρκείς ποσότητες αντισηπτικών και καθαριστικών. Επιπλέον δε, Ο Δήμος Αθηναίων διέθεσε στις σχολικές επιτροπές, 150.000 ευρώ, προκειμένου να διατεθούν κατά την κρίση τους για την διασφάλιση άρτιων συνθηκών ασφάλειας, για τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς.

Αυξήσεις στην επικουρική σύνταξη αναμένεται να δουν την Τρίτη, 2 Ιουνίου περίπου 240.000 συνταξιούχοι, σύμφωνα με τον Υπουργό Εργασίας, Γιάννη Βρούτση.

Μείωση της προκαταβολής φόρου για όσες επιχειρήσεις παραμείνουν κλειστές και τον Ιούνιο εξετάζει το οικονομικό επιτελείο σύμφωνα με τον υπουργό Οικονομικών, Χρήστο Σταϊκούρα.

Αναληθή και υποβολιμαία χαρακτηρίζει η Διοίκηση του Νοσοκομείου Παίδων Παίδων ‘’Αγία Σοφία” τα δημοσιεύματα για την Καρδιοχειρουργική Εντατική Μονάδα του. Με ανακοίνωσή του τονίζει ότι το τμήμα λειτουργεί – μετά από εισήγηση της επιτροπής λοιμοξιολόγων – ως Μονάδα Εντατικής Θεραπείας COVID-19 για παιδιά, ενώ τα έκτακτα περιστατικά και οι προγραμματισμένες επισκέψεις, εξυπηρετούνται άμεσα και χωρίς κόστος για τους ασθενείς, από ομάδα Ομάδα γιατρών του Καρδιοχειρουργικού Κέντρου, του Ωνάσειου Νοσοκομείου.

“Η δική μας απάντηση απέναντι στις συνεχείς προκλήσεις που αντιμετωπίζουμε από τον εξ ανατολών γείτονα, είναι η Ελλάδα της δημιουργίας, της ισονομίας, του κράτους δικαίου, της προστασίας των ανθρωπίνων δικαιωμάτων” σχολίασε η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, απαντώντας στον εκπρόσωπο του τουρκικού Υπουργείου Εξωτερικών. Ο Χαμί Ακσόι, αναφερόμενος στην ανάγνωση αποσπασμάτων του Κορανίου εντός της Αγίας Σοφίας, χαρακτήρισε χαρακτηρίζει ‘’μάταιες τις δηλώσεις της Αθήνας’’, ενώ κάλεσε τη χώρα μας ‘να απαλλαγεί από τα ιστορικά της κόμπλεξ’’.

Συνεχίζονται οι βίαιες συγκρούσεις στις ΗΠΑ, που πυροδοτήθηκαν από τη δολοφονία ενός 45χρονου αφροαμερικανού, κατά την προσαγωγή του από αστυνομικό υπάλληλο. Σύμφωνα με το CNN, ένας αστυνομικός σκοτώθηκε και ένας ακόμη τραυματίστηκε σοβαρά, κατά τη διάρκεια πυροβολισμών στο Όκλαντ της Καλιφόρνια. Χθες το βράδυ, στις βίαιες πορείες που έγιναν Greektown του Ντιτρόιτ, ένας 19χρονος διαδηλωτής έπεσε νεκρός επίσης από σφαίρα, που εκτοξεύτηκε από διερχόμενο αυτοκίνητο τύπου τζιπ.

Στην αντικατάσταση δεκάδων δημοσιογράφων με ρομπότ και αυτοματοποιημένα συστήματα τεχνητής νοημοσύνης, προχωρά η Microsoft. Όπως μεταδίδουν βρετανικά και αμερικανικά μέσα ενημέρωσης, η επιμέλεια ειδήσεων, η επιλογή τίτλων και φωτογραφιών στα άρθρα που φιλοξενεί η ιστοσελίδα MSN, θα γίνεται με απολύτως αυτοματοποιημένο τρόπο.

33 χρόνια στα ερτζιανά γιορτάζει αύριο ο ΑΘΗΝΑ984. Με την ευκαιρία των γενεθλίων του, στο μικρόφωνο επιστρέφουν, από τις 7 το πρωί έως τις 12 τα μεσάνυχτα, δημοσιογράφοι και μουσικοί παραγωγοί που έδωσαν στον σταθμό της πόλης, το απόλυτο στίγμα του, στο ραδιοφωνικό χάρτη της χώρας. Αυτή την Κυριακή, μείνουμε συντονισμένοι στον ΑΘΗΝΑ 9,84.

Και ο καιρός…

Λίγες νεφώσεις και τοπικές βροχές από το απόγευμα αύριο, στην Αττική.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα