back to top
19 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

19 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 10.00

Διαβάστε επίσης

Αυξήσεις στην επικουρική σύνταξη αναμένεται να δουν την Τρίτη, 2 Ιουνίου περίπου 240.000 συνταξιούχοι, σύμφωνα με τον Υπουργό Εργασίας, Γιάννη Βρούτση. Όπως δήλωσε στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ, τον Σεπτέμβριο προγραμματίζεται να δοθεί η νέα κύρια σύνταξη και τον Οκτώβριο οι δυο καταβολές αναδρομικών. 

Σε εξέλιξη οι έρευνες της αστυνομίας για τον εντοπισμό των δύο δραστών της εκτέλεσης Βέλγου επιχειρηματία, χθες βράδυ, έξω από το σπίτι του στη Βούλα. Οι δράστες τον πυροβόλησαν στο κεφάλι και εξαφανίστηκαν με μοτοσικλέτα.  

Τις προκλήσεις της Άγκυρας καταδικάζει η Αθήνα. Το υπουργείο Εξωτερικών χαρακτηρίζει απαράδεκτη απόπειρα αλλοίωσης του μνημειακού χαρακτήρα της Αγίας Σοφίας την ανάγνωση αποσπασμάτων του Κορανίου εντός του μνημείου και πρόκληση στο θρησκευτικό συναίσθημα των Χριστιανών.  

Επαναλειτουργούν από τη Δευτέρα 1η Ιουνίου, ξενοδοχεία και καταλύματα 12μηνης λειτουργίας, χώροι κατασκήνωσης με εξαίρεση τις παιδικές , catering, θερινοί κινηματογράφοι, κολυμβητήρια, καθώς και υπηρεσίες διοργάνωσης ψυχαγωγικών εκδηλώσεων.  

Επίσης, στα θρανία επιστρέφουν οι μαθητές δημοτικών και νηπιαγωγείων, ενώ ανοίγουν και οι παιδικοί σταθμοί. Από τη Δευτέρα  μειώνεται στο 1,20 από 1,40 η τιμή του ενιαίου εισιτηρίου στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς της Αθήνας. Ανάλογες μειώσεις και στις κάρτες διαρκείας 

Περισσότεροι από 102.000 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους από την πανδημία του κορονοιού στις Ηνωμένες Πολιτείες. Το τελευταίο 24ωρο καταγράφηκαν 1.225 νέοι θάνατοι σύμφωνα με το πανεπιστήμιο Τζονς Χόπκινς. 

Στην πέμπτη θέση στον πλανήτη ως προς τον αριθμό των θυμάτων του κορονοιού βρίσκεται πλέον η Βραζιλία. Οι νεκροί έφθασαν τους 27.878 ξεπερνώντας την Ισπανία. Οι μόνες χώρες όπου καταγράφονται περισσότεροι θάνατοι απ’ ό,τι στη Βραζιλία είναι οι ΗΠΑ, το Ηνωμένο Βασίλειο, η Ιταλία και η Γαλλία. 

Γενέθλια αύριο για τον ΑΘΗΝΑ 9,84, ο οποίος γιορτάζει 33 χρόνια εκπομπής στα ερτζιανά. Αύριο από τις 7 το πρωί ως τα μεσάνυχτα, εκπομπές κάνουν δημοσιογράφοι και παραγωγοί που συνετέλεσαν στη δημιουργία του. Αυτή την Κυριακή, μείνετε συντονισμένοι στον ΑΘΗΝΑ 9,84. 

Και ο καιρός… 

Γενικά αίθριος στην Αττική με πιθανότητα τοπικών βροχών μετά το μεσημέρι  κυρίως στα βόρεια του νομού. Θερμοκρασία από 12 έως 25 βαθμούς Κελσίου.  

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα