back to top
18.1 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

18.1 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 07:00

Διαβάστε επίσης

Έντονη η αντίδραση του Υπουργείου Εξωτερικών στην ανάγνωση αποσπασμάτων του Κορανίου εντός της Αγίας Σοφίας.

Μιλά για απαράδεκτη απόπειρα αλλοίωσης του μνημειακού χαρακτήρα της, αλλά και πρόκληση στο θρησκευτικό συναίσθημα των Χριστιανών. “Η ενέργεια προσβάλλει τη διεθνή κοινότητα και εκθέτει εκ νέου την Τουρκία, η οποία οφείλει να σέβεται τόσο τη Σύμβαση για την Προστασία της Παγκόσμιας Πολιτιστικής και Φυσικής Κληρονομιάς, όσο και την UNESCO, των οποίων είναι μέλος” επισημαίνει το Υπουργείο Εξωτερικών.

Εν ψυχρώ εκτέλεση Βέλγου επιχειρηματία χθες βράδυ, έξω από το σπίτι του στη Βούλα. Οι δύο δράστες τον πυροβόλησαν στο κεφάλι και εξαφανίστηκαν με μηχανή.

Επαναλειτουργούν από τη Δευτέρα 1η Ιουνίου, ξενοδοχεία και καταλύματα 12μηνης λειτουργίας, χώροι κατασκήνωσης με εξαίρεση τις παιδικές, catering, θερινοί κινηματογράφοι, κολυμβητήρια, καθώς και υπηρεσίες διοργάνωσης ψυχαγωγικών εκδηλώσεων.

Επίσης, στα θρανία επιστρέφουν οι μαθητές δημοτικών και νηπιαγωγείων, ενώ ανοίγουν και οι παιδικοί σταθμοί. Από τη Δευτέρα μειώνεται στο 1,20 ευρώ από 1,40 η τιμή του ενιαίου εισιτηρίου στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς της Αθήνας. Ανάλογες μειώσεις και στις μηνιαίες κάρτες.

Πέντε νέα κρούσματα κορωνοιού ανακοίνωσε χθες το υπουργείο Υγείας, εκ των οποίων τα 4 σχετίζονται με γνωστή συρροή κρουσμάτων. Το ένα μετά από έλεγχο πτήσης από το εξωτερικό. Στους 175 οι θάνατοι.

Την οριστική διακοπή των σχέσεων των ΗΠΑ με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας ανακοίνωσε ο Ντόναλντ Τραμπ, μετά από μια περίοδο έντονης διαμάχης σχετικά με την πανδημία του κοροναϊού. Ο Αμερικανός Πρόεδρος ανακοίνωσε ακόμη ότι τερματίζει τις ειδικές εμπορικές εξαιρέσεις που απολάμβανε το Χονγκ Κονγκ, σε απάντηση για το σχέδιο της Κίνας να εφαρμόσει νέο νόμο για την ασφάλεια στην ημιαυτόνομη πόλη.

Η καγκελάριος της Γερμανίας Άνγκελα Μέρκελ απέρριψε -λόγω της πανδημίας του κορονοϊού- την πρόσκληση του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ να ταξιδέψει στην Ουάσιγκτον για τη Σύνοδο Κορυφής της Ομάδας των Επτά (G7) πιο βιομηχανικά ανεπτυγμένων κρατών στα τέλη Ιουνίου. Ο πρωθυπουργός της Βρετανίας Μπόρις Τζόνσον φέρεται να αποδέχθηκε την πρόσκληση Τραμπ να ταξιδέψει στην Ουάσιγκτον για τη σύνοδο των ηγετών, σύμφωνα με τις πληροφορίες του Ρόιτερς.

Δεκτή έκανε το Εκτελεστικό Συμβούλιο της Lufthansa τη συμφωνία που επετεύχθη αργά χθες βράδυ μεταξύ της γερμανικής κυβέρνησης και της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την διάσωση της γιγαντιαίας αεροπορικής εταιρείας, η οποία επλήγη σοβαρά από τις συνέπειες της πανδημίας του κορονοϊού. Η συμφωνία προβλέπει ότι η Lufthansa θα αποσύρει οκτώ αεροσκάφη από τα αεροδρόμια της Φρανκφούρτης και του Μονάχου, ενώ θα παραιτηθεί από τα δικαιώματα απογείωσης και προσγείωσης για 24 πτήσεις που τους αναλογούν, προκειμένου να αποκατασταθεί η στρέβλωση που προκαλεί, κατά την Επιτροπή, η οικονομική ενίσχυση της γερμανικής κυβέρνησης. Το ποσό που θα λάβει η αεροπορική εταιρία από το γερμανικό Οικονομικό ταμείο Σταθεροποίησης, ανέρχεται στα 9 δισεκατομμύρια ευρώ.

Για ένα έργο το οποίο ανοίγεται στην κοινωνία και δεν σχεδιάζεται πίσω από κλειστή πόρτα, μίλησε ο Δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης, στην πρώτη του εκπομπή στον ΑΘΗΝΑ 9,84 “Τα παράπονά σας στον Δήμαρχο”, αναφερόμενος στο Μεγάλο Περίπατο.

Εκατοντάδες άνθρωποι διαδήλωσαν χθες βράδυ μπροστά στον Λευκό Οίκο, για να εκφράσουν την οργή τους για τον θάνατο του 46χρονου Αφροαμερικανού Τζορτζ Φλόιντ. Ο αστυνομικός που ευθύνεται για τον θάνατό του συνελήφθη χθες και του απαγγέλθηκαν κατηγορίες για ανθρωποκτονία εξ αμελείας, μέτρο «πολύ καθυστερημένο και ανεπαρκές” σύμφωνα με την οικογένεια του εκλιπόντα. ο οποίος έχασε τη ζωή του κατά τη διάρκεια βίαιης προσαγωγήΙ για τον οποίο συνελήφθη λευκός αστυνομικός, που αποτάχθηκε. Ο θάνατος του Φλόιντ, αναζωπύρωσε τις φυλετικές εντάσεις στις ΗΠΑ. Οι διαδηλώσεις έχουν εξαπλωθεί από το Ντιτρόιτ ως την Ατλάντα και από τη Νέα Υόρκη ως το Χιούστον και την πρωτεύουσα Ουάσινγκτον.

Γενέθλια αύριο για τον ΑΘΗΝΑ 9,84, ο οποίος γιορτάζει 33 χρόνια εκπομπής στα ερτζιανά. Αύριο από τις 7 το πρωί ως τα μεσάνυχτα, εκπομπές κάνουν δημοσιογράφοι και παραγωγοί που συνετέλεσαν στην δημιουργία του. Αυτή την Κυριακή, μείνετε συντονισμένοι στον ΑΘΗΝΑ 9,84.

Καιρός

Γενικά αίθριος στην Αττική με πιθανότητα τοπικών βροχών μετά το μεσημέρι κυρίως στα βόρεια του νομού. Θερμοκρασία από 12 έως 25 βαθμούς Κελσίου.

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα