back to top
23.5 C
Athens
Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024

23.5 C
Athens
Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024

Πτώση στον τζίρο των επιχειρήσεων εστίασης και καφέ της Αθήνας

Διαβάστε επίσης

Την άποψη ότι η εστίαση μετράει τις πληγές και ότι η υγειονομική κρίση έχει αφήσει το αποτύπωμα της, εκφράζει στον 9.84 ο γενικός γραμματέας της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εστιατόρων Γιώργος Κουράσης αναφερόμενος στην επαναλειτουργία των καφέ και των εστιατορίων.

Ο κ. Κουράσης παραθέτοντας τα τελευταία στοιχεία, όσον αφορά την κατάσταση στην Αθήνα, μιλάει για πτώση του τζίρου σε ποσοστό 70% στις επιχειρήσεις εστίασης και κατά 50% στα καταστήματα καφέ, σε σύγκριση πάντα με την αντίστοιχη περσινή περίοδο. Ο κ. Κουράσης αποδίδει αυτή την πτώση στο αίσθημα ανασφάλειας και αβεβαιότητας των καταναλωτών, κυρίως λόγω Κορωνοιού, στην οικονομική στενότητα λόγω αυτής της κατάστασης, αλλά και στον κακό καιρό ( βροχές και κρύο), που αποτελούν αποτρεπτικούς παράγοντες για να γεμίσουν πάλι με κόσμο τα καταστήματα εστίασης και καφέ. Κατά την εκτίμηση του Προέδρου της πανελλήνιας Ομοσπονδίας εστιατόρων, η εστίαση δεν πάει καλά και θα αργήσει να ορθοποδήσει καθώς υπάρχει αίσθημα φοβίας και ανασφάλειας στους πολίτες. Βέβαια, σημείωσε, πως έχουν ληφθεί όλα τα κατάλληλα μέτρα για να αισθάνονται ασφάλεια οι καταναλωτές.
Για πτώση πάνω από 60% στο κατάστημα του έκανε λόγο ο Χρήστος που διατηρεί ταβέρνα με ψαρικά είδη στην περιοχή του Ζωγράφου. « Πέρυσι, αλλά και την προ Κορωνοιού περίοδο ήταν γεμάτα από κόσμο τα τραπέζια μας. Από την Δευτέρα που ανοίξαμε παρατηρείται μεγάλη πτώση στον τζίρο μας. Ο Κόσμος φαίνεται ότι φοβάται ακόμη και σε συνδυασμό με τον άστατο καιρό αποφεύγει σε αυτή τουλάχιστον την φάση να πάει σε εστιστόρια-ταβέρνες και καφέ. Ελπίζουμε να αλλάξει σύντομα αυτό», δήλωσε χαρακτηριστικά.
Από την δίκη τους πλευρά, οι καταναλωτές φαίνεται από τις απαντήσεις τους να συμφωνούν με τα επιχειρήματα των καταστηματαρχών δηλώνοντας ότι πράγματι «υπάρχει φόβος λόγω κορονοϊού και πως σε συνδυασμό με τον κακό καιρό καταγράφεται μέχρι στιγμής αυτή η αποθαρρυντική εικόνα σε καταστήματα εστίασης και καφέ».

Κώστας Κορέλης

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα