back to top
13.2 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

13.2 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Μετωπική σύγκρουση Κεραμέως-Φίλη στη Βουλή για την εξ αποστάσεως εκπαίδευση- Καταγγελία Φίλη για διαρροή προσωπικών δεδομένων

Διαβάστε επίσης

Τα ξίφη τους για την εξ αποστάσεως εκπαίδευση και την προστασία των προσωπικών δεδομένων μαθητών και εκπαιδευτικών, διασταύρωσαν στη Βουλή, η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως και ο αρμόδιος τομεάρχης του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Φίλης.

Αναπτύσσοντας επίκαιρη ερώτησή του, ο κ. Φίλης αφού παρατήρησε ότι σήμερα το 61% των μαθητών της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης,ήτοι 400.000 μαθητές,δεν συμμετέχουν στα μαθήματα,κατηγόρησε την πολιτική ηγεσία του υπουργείου ότι αφήνει ανυπεράσπιστους και ανοχύρωτους απέναντι στους χάκερς 1,5 εκατομμύρια μαθητές και μαθήτριες και 250.000 εκπαιδευτικούς.
Μάλιστα, κατήγγειλε ότι υπάρχει διαρροή προσωπικών δεδομένων μέσω της πλατφόρμας τηλεκπαίδευσης που χρησιμοποιεί το υπουργείο.
« Μέσα από μια απλή αναζήτηση στη GOOGLE βρήκαμε ότι υπάρχουν 2.024 εγγραφές εκατοντάδων εκπαιδευτικών με στοιχεία ,όπως ονοματεπώνυμο,σχολείο ,τάξη, τμήμα,μάθημα,αριθμός μαθητών που συμμετείχαν,διάρκεια μαθήματος, ημερομηνία,ακόμη και προσωπικές σημειώσεις και παρατηρήσεις των εκπαιδευτικών», κατήγγειλε ο κ. Φίλης, καταθέτοντας στα πρακτικά το σχετικό στικάκι που περιέχει – όπως είπε -προσωπικά απόρρητα δεδομένα παιδιών και καθηγητών που δυστυχώς είναι σε κοινή θέα.
Από την πλευρά της, η κ. Κεραμέως δήλωσε ότι θα εξετάσει με μεγάλο ενδιαφέρον τα στοιχεία που παρουσίασε ο κ. Φίλης, λέγοντας ότι για οτιδήποτε αφορά τη λειτουργία και τη διάπραξη αδικημάτων στο σχολικό περιβάλλον, είτε δια ζώσης είτε μη , υπάρχει ενημέρωση του υπουργείου.
Πάντως, η υπουργός Παιδείας ανέφερε ότι στο πρόγραμμα εξ αποστάσεως εκπαίδευσης συμμετέχουν σε καθημερινή βάση 750.000 μαθητές με πάνω από 40.000 ψηφιακές τάξεις την ημέρα. Σημείωσε δε, ότι ενώ επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ είχαν παραδοθεί στους μαθητές λιγότεροι από 4.500 υπολογιστές, τώρα μέσα σε δύο μήνες έχουν δοθεί 20.000 μέσω δωρεών ενώ έχει δρομολογηθεί η παράδοση άλλων 48.800 υπολογιστών μέσω προγραμμάτων του ΕΣΠΑ.
Η κ. Κεραμέως κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ ότι πολεμάει λυσσαλέα την εξ αποστάσεως εκπαίδευση,λέγοντας ότι η αξιωματική αντιπολίτευση «αντί να συμβάλει με προτάσεις,βρίσκει πρόβλημα σε κάθε λύση».

Δημήτρης Ράντος

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα