back to top
23.5 C
Athens
Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024

23.5 C
Athens
Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024

ΗΠΑ: Συνεχίζονται οι διαδηλώσεις για την δολοφονία του Τζορτζ Φλόιντ

Διαβάστε επίσης

Για μία ακόμη ημέρα συνεχίστηκαν οι διαδηλώσεις στις ΗΠΑ με αφορμή τον την δολοφονία του Αφροαμερικανού Τζορτζ Φλόιντ από αστυνομικό στην Μινεάπολις.

Στην πόλη όπου ο άνδρας έχασε τη ζωή του εξαιτίας της υπέρμετρης βίας του αστυνομικού, κάτοικοι βγήκαν στους δρόμους και ήρθαν και πάλι σε σύγκρουση με την αστυνομία. Με την κατάσταση μάλιστα να δείχνει πως ξεφεύγει, ο κυβερνήτης της Μινεσότα, Τιμ Ουάλτς, κινητοποίησε την Εθνοφρουρά, προκειμένου να επιβάλει την τάξη.

«Δυστυχώς, ορισμένα άτομα έχουν εμπλακεί σε παράνομη και επικίνδυνη δραστηριότητα, όπως εμπρησμούς, ταραχές, λεηλασίες και καταστροφή δημόσιας και ιδιωτικής περιουσίας. Αυτές οι δραστηριότητες απειλούν την ασφάλεια των νόμιμων διαδηλωτών και άλλων κατοίκων στη Μινεσότα και οι πρώτοι διαδηλωτές έχουν ήδη τραυματιστεί», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κυβερνήτης.

Επεισόδια και στη Νέα Υόρκη

Παρόμοια η κατάσταση και στη Νέα Υόρκη όπου διαδηλωτές συγκρούστηκαν με την αστυνομία. Έγιναν μάλιστα τουλάχιστον 30 συλλήψεις στην περιοχή του Μανχάταν, καθώς διαδηλωτές πετούσαν αντικείμενα προς τους αστυνομικούς, με έναν να τραυματίζεται.

Υπενθυμίζεται πως ο Φλόιντ είχε σταματήσει από δύο αστυνομικούς, οι οποίοι ερευνούσαν υπόθεση για πλαστά χρήματα με τα οποία ένα μανάβικο κατήγγειλε πως κάποιος προσπάθησε να τον πληρώσει. Ο ένας εξ αυτών, τον έβγαλε βίαια από το αυτοκίνητό του και έβαλε το γόνατό του στον λαιμό του Φλόιντ, ο οποίος λίγο πριν ξεψυχήσει του έλεγε «δεν μπορώ να αναπνεύσω».

Newsroom Αθήνα 9,84

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα