back to top
16.5 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

16.5 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 23:00

Διαβάστε επίσης

Με ανάγνωση προσευχών εντός της Αγίας Σοφίας η προκλητική φιέστα που διοργάνωσε ο Ταγίπ Ερντογάν ανήμερα της 567ης επετείου για την Άλωση της Κωνσταντινούπολης. Μάλιστα προβλήθηκε σε ζωντανή μετάδοση από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, με μουσική και τραγούδια, ενώ ακολούθησε και τηλεοπτικό σόου με την ανάγνωση αποσπασμάτων από το Κοράνι, εντός του ιστορικού ναού.

Αυστηρό μήνυμα την ίδια ώρα από την Υπουργό Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη. “Η Αγία Σοφία, μνημείο πολιτιστικής κληρονομιάς της UNESCO, χαίρει ισχυρής προστασίας ως μείζον πολιτιστικό αγαθό της ανθρωπότητας”, τονίζει.

Η Αγιά Σοφιά είναι ένα μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς και κανείς δεν μπορεί να το βεβηλώσει, τόνισε σε τηλεοπτική της συνέντευξη η Πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ, Φώφη Γεννηματά.

Στα χέρια της αστυνομίας ο Ντέρεκ Τσόβιν, πρώην αστυνομικός που φαίνεται στο βίντεο να πατά στον λαιμό τον Τζορτζ Φλόιντ, την ώρα που ο 46χρονος βρισκόταν στο έδαφος, με αποτέλεσμα να βρει τραγικό θάνατο.

Πάντως ο Εισαγγελέας της κομητείας Χένεπιν, ανακοίνωσε πριν από λίγο ότι ο Τσόβιν θα διωχθεί για ανθρωποκτονία από αμέλεια.

Την οριστική διακοπή των σχέσεων των ΗΠΑ με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας ανακοίνωσε ο Ντόναλντ Τραμπ, μετά από μια περίοδο έντονης διαμάχης σχετικά με την πανδημία του κοροναϊού. Πρόσθεσε πως η Ουάσιγκτον θα ανακατευθύνει κεφάλαια από τον ΠΟΥ προς άλλους οργανισμούς.

Κανένας νέος θάνατος και μόλις 5 νέα κρούσματα κορωνοιού εκ των οποίων τα 4 σχετίζονται με γνωστή συρροή κρουσμάτων και το 1 σε έλεγχο πτήσης από το εξωτερικό, το τελευταίο 24ωρο, ανακοίνωσε το Υπουργείο Υγείας.

Ενέδρα θανάτου σε 70χρονο άνδρα στην περιοχή της Βούλας. Αγνωστος του έστησε καρτέρι και τον εκτέλεσε με 2 σφαίρες στο κεφάλι, έξω από την πολυκατοικία που διέμενε στην οδό Δωδεκανήσου.

Συμμορία Αλγερινών με 130 μέλη που διέπρατταν συστηματικά ληστείες και κλοπές ενώ διακινούσαν και ναρκωτικά στο κέντρο της Αθήνας εξάρθρωσε η Αστυνομία. Μετά από πολύμηνη έρευνα της Αστυνομίας και 5 αστυνομικές επιχειρήσεις από τον περασμένο Νοέμβριο μέχρι και χθες έχουν συλληφθεί συνολικά 70 άτομα, έχουν ταυτοποιηθεί και αναζητούνται άλλα 60 μέλη της εγκληματικής οργάνωσης, ενώ έχουν εξιχνιαστεί πάνω από 400 κλοπές και ληστείες.

Επαναλειτουργούν από την προσεχή Δευτέρα 1η Ιουνίου, ξενοδοχεία και καταλύματα 12μηνης λειτουργίας, χώροι κατασκήνωσης με εξαίρεση τις παιδικές, catering, θερινοί κινηματογράφοι, κολυμβητήρια, καθώς και υπηρεσίες διοργάνωσης ψυχαγωγικών εκδηλώσεων. Στα θρανία επιστρέφουν οι μαθητές δημοτικών και νηπιαγωγείων, ενώ ανοίγουν και οι παιδικοί σταθμοί.

Από την 1η Ιουνίου, μειώνεται στο 1,20 ευρώ από 1,40 που κοστίζει σήμερα η τιμή του ενιαίου εισιτηρίου στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς της Αθήνας.

Για ένα έργο το οποίο ανοίγεται στην κοινωνία και δεν σχεδιάζεται πίσω από κλειστή πόρτα, μίλησε ο Δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης, στην πρώτη του εκπομπή στον Αθήνα 9,84 “ Τα παράπονά σας στον Δήμαρχο”, αναφερόμενος στο Μεγάλο Περίπατο, τονίζοντας – μεταξύ άλλων – ότι με αφορμή το έργο αυτό αλλάζουμε τον τρόπο διαβούλευσης στη χώρα.

Γενικά αίθριος αύριο στην Αττική, με πιθανότητα τοπικών βροχών το μεσημέρι και το απόγευμα, κυρίως στα βόρεια. Θερμοκρασία από 12 έως 25 βαθμούς Κελσίου. Στους 17 αυτή την ώρα στην Τεχνόπολη στο Γκάζι.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα