back to top
23.4 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

23.4 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 22:00

Διαβάστε επίσης

Στη σύλληψη του αστυνομικού που φαίνεται στα βίντεο να πατά στον λαιμό τον Τζορτζ Φλόιντ, την ώρα που ο 46χρονος βρισκόταν στο έδαφος, με αποτέλεσμα να βρει τραγικό θάνατο, προχώρησαν οι αρχές της Μινεσότα. Τη σύλληψη επιβεβαίωσε ο Επίτροπος Δημόσιας Ασφάλειας Τζον Χάρινγκτον, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, κι ενώ εδώ και ένα 48ωρο έχουν ξεσπάσει βίαιες διαδηλώσεις με πλήθος ανθρώπων να διαμαρτύρονται για την αστυνομική βία.

Υπάρχει περιθώριο περιορισμού των αρνητικών συνεπειών της πανδημίας φέτος, αλλά και θεμελίωσης των προϋποθέσεων για δυναμική ανάκαμψη το επόμενο έτος, εκτίμησε ο Πρωθυπουργός κατά τη διάρκεια τηλεδιάσκεψης που είχε με εργαζόμενους διάφορων κλάδων, με αντικείμενο τη νέα πραγματικότητα που προκάλεσε η πανδημία στους χώρους της οικονομίας και της απασχόλησης.

Μεγάλη εξόρμηση από την Τετάρτη 3 Ιουνίου, προκειμένου το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ, “ Μένουμε Όρθιοι 2” να γίνει γνωστό σε όλες του τις διαστάσεις, αποφάσισε στη σημερινή του συνεδρίαση, το Πολιτικό Συμβούλιο του κόμματος.

Κανένας νέος θάνατος και μόλις 5 νέα κρούσματα κορονοϊού εκ των οποίων τα 4 σχετίζονται με γνωστή συρροή κρουσμάτων και το 1 σε έλεγχο πτήσης από το εξωτερικό, το τελευταίο 24ωρο, ανακοίνωσε το Υπουργείο Υγείας.

Επαναλειτουργούν από την προσεχή Δευτέρα 1η Ιουνίου, ξενοδοχεία και καταλύματα 12μηνης λειτουργίας, χώροι κατασκήνωσης με εξαίρεση τις παιδικές, catering, θερινοί κινηματογράφοι, κολυμβητήρια, καθώς και υπηρεσίες διοργάνωσης ψυχαγωγικών εκδηλώσεων. Στα θρανία επιστρέφουν οι μαθητές δημοτικών και νηπιαγωγείων, ενώ ανοίγουν και οι παιδικοί σταθμοί.

Από την 1η Ιουνίου, μειώνεται στο 1,20 ευρώ από 1,40 που κοστίζει σήμερα η τιμή του ενιαίου εισιτηρίου στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς της Αθήνας, ως αποτέλεσμα της μείωσης του συντελεστή Φ.Π.Α. στο 13% στις μεταφορές.

Φιέστα έξω από την Αγία Σοφία από τον Ταγίπ Ερντογάν, με αφορμή τη συμπλήρωση 567 ετών από την Άλωση της Κωνσταντινούπολης. “Η Αγία Σοφία, μνημείο πολιτιστικής κληρονομιάς της UNESCO, χαίρει ισχυρής προστασίας ως μείζον πολιτιστικό αγαθό της ανθρωπότητας”, αναφέρει σε αυστηρό τόνο, η υπουργός Πολιτισμού, Λίνα Μενδώνη, προσθέτοντας ότι η κίνηση αυτή από τον Τούρκο Πρόεδρο, δείχνει μια βαθιά ισλαμική τάση η οποία συνδέεται με την εσωτερική πολιτική του.

Για ένα έργο το οποίο ανοίγεται στην κοινωνία και δεν σχεδιάζεται πίσω από κλειστή πόρτα, μίλησε ο Δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης, στην πρώτη του εκπομπή στον Αθήνα 9,84 “ Τα παράπονά σας στον Δήμαρχο”, αναφερόμενος στο Μεγάλο Περίπατο, τονίζοντας – μεταξύ άλλων – ότι με αφορμή το έργο αυτό αλλάζουμε τον τρόπο διαβούλευσης στη χώρα.

Επιφυλάξεις για τη χαλάρωση των μέτρων στη Βρετανία. 324 θάνατοι καταγράφηκαν σήμερα λόγω του κορονοϊού, ανεβάζοντας τον αριθμό στους 38.161. Στο Ισραήλ, με το άνοιγμα των σχολείων, τα κρούσματα αυξήθηκαν, και υπάρχει πιθανότητα να επιβληθούν εκ νέου μέτρα, αν συνεχιστεί αυτή η τάση, σύμφωνα με το Υπουργείο Υγείας.

Αυτή την Κυριακή ο Αθήνα 9,84 έχει γενέθλια. Γιορτάζει 33 ολόκληρα χρόνια στα ερτζιανά και – εν μέσω κορονοϊού – επιστρέφει τα μικρόφωνα από τις 7 το πρωί μέχρι τα μεσάνυχτα, σε πολλούς από τους δημοσιογράφους και τους παραγωγούς που συνετέλεσαν στη δημιουργία ενός νέου, αστικού ραδιοφώνου. Μείνετε συντονισμένοι, αυτή την Κυριακή στους 98,3!

Γενικά αίθριος αύριο στην Αττική, με πιθανότητα τοπικών βροχών το μεσημέρι και το απόγευμα, κυρίως στα βόρεια. Θερμοκρασία από 12 έως 25 βαθμούς Κελσίου. Στους 18 αυτή την ώρα στην Τεχνόπολη στο Γκάζι.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα