back to top
24.8 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

24.8 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 16:00

Διαβάστε επίσης

Αυξημένη κίνηση και χαμηλές ταχύτητες ανά τμήματα στην άνοδο του Κηφισού από το ύψος της Πέτρου Ράλλη μέχρι την Αχαρνών στη Νέα Φιλαδέλφεια, λόγω ακινητοποιημένου οχήματος νωρίτερα. Χαμηλές ταχύτητες και στην κάθοδο στο ύψος της Αττικής Οδού.

Από 15 Ιουνίου έως 15 Οκτωβρίου, θα υλοποιηθεί το πρόγραμμα “Συν-εργασία” για την κάλυψη του 60% της μείωσης αποδοχών των εργαζομένων πλήρους απασχόλησης του ιδιωτικού τομέα. Περιλαμβάνει πλήρη κάλυψη των μισθολογικών απωλειών για όσους λαμβάνουν τον κατώτατο μισθό. Οι ασφαλιστικές εισφορές καταβάλλονται από τον εργοδότη, ο οποίος δεσμεύεται για τη διατήρηση των θέσεων εργασίας. Για τις αεροπορικές εταιρείες και τις επιχειρήσεις των οποίων η δραστηριότητα συνδέεται με τον κλάδο, η κάλυψη των μισθολογικών απωλειών θα είναι υψηλότερη του 60%, οι εισφορές θα καλυφθούν από το κράτος, ενώ ο μηχανισμός στήριξης θα λειτουργήσει έως το τέλος του έτους.

…Δικαίωμα στην ειδική αποζημίωση έχουν οι εργαζόμενοι σε νόμιμη άδεια. Επίσης, παρατείνεται η αναστολή συμβάσεων εργασίας σε επιχειρήσεις του τουριστικού, επισιτιστικού κλάδου, στο πολιτισμό και στον αθλητισμό, με ρήτρα απασχόλησης. Ειδικά μέτρα στήριξης για τους εργαζομένους στον Τουρισμό που δεν θα επαναπροσληφθούν ή θα έχουν μερική απασχόληση. Μείωση κατά 25% του ημερήσιου ωραρίου για εργαζόμενους γονείς, έως τη λήξη της σχολικής περιόδου. Επίσης, στις διατάξεις του υπουργείου Εργασίας, περιλαμβάνεται το μέτρο της εφάπαξ οικονομικής ενίσχυσης 6.000 ευρώ στους τραυματίες κατά την διάρκεια των πυρκαγιών στην Αττική τον Ιούλιο του 2018, οι οποίοι νοσηλεύτηκαν για συνεχόμενο χρονικό διάστημα άνω των 48 ωρών. Σε περίπτωση που οι δικαιούχοι απεβίωσαν, προβλέπεται η καταβολή της ενίσχυσης στην οικογένεια τους.

“Με τα νέα μέτρα της κυβέρνησης για την εργασία, στήνεται ο εργαζόμενος λαός στα 6 μέτρα”, δήλωσε ο ΓΓ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, κατά τη σχετική συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής.

Αντιδράσεις προκαλεί η πρόθεση Ερντογάν σήμερα, ανήμερα της Άλωσης της Κωνσταντινούπολης, να αναγνωσθούν αποσπάσματα από το Κοράνι και να υπάρξει προσευχή στην Αγία Σοφία. Για “προκλητική εκδήλωση” έκανε λόγο ο αν. υπουργός Εξωτερικών, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, τονίζοντας ότι “εμείς οφείλουμε να προτάσσουμε το διεθνές δίκαιο, τον σεβασμό του κράτους δικαίου, των δημοκρατικών θεσμών και των δικαιωμάτων του ανθρώπου”. “Ο Ταγίπ Ερντογάν, με τη σημερινή του ενέργεια, αποδεικνύει τις βαθύτερες στοχεύσεις της Τουρκίας που με τις πλάτες του ΝΑΤΟ κάνει επίδειξη ισχύος”, σχολίασε ο Δημήτρης Κουτσούμπας.

“Με αφορμή τον Μεγάλο Περίπατο αλλάζουμε τον τρόπο διαβούλευσης στη χώρα”, επισήμανε ο δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης, στην πρώτη του εκπομπή του στον Αθήνα 9.84 “Τα παράπονά σας στον δήμαρχο”, που θα μεταδίδεται κάθε τελευταία Παρασκευή του μήνα 11:00 με 12:00. Επίσης, ο κ. Μπακογιάννης εστίασε στην κυκλοφοριακή μελέτη που έγινε από το Πολυτεχνείο, τονίζοντας ότι με τον Μεγάλο Περίπατο μπορούμε να πετύχουμε την αποσυμφόρηση των ΜΜΜ, αφού τα λεωφορεία θα μπορούν να μετακινούνται κατά 20% ταχύτερα.

Μεγάλη πτώση καταγράφεται από τη Δευτέρα στον τζίρο των επιχειρήσεων εστίασης και καφέ της Αθήνας. Η πτώση οφείλεται στον φόβο του κόσμου για τον κορονοϊό, αλλά και στις άσχημες καιρικές συνθήκες. Συγκεκριμένα, η πτώση στην εστίαση ανέρχεται σε ποσοστό 70%, και η πτώση στα καφέ σε 50%, σύμφωνα με τον Πρόεδρο της Πανελληνιας Ομοσπονδίας Εστιατόρων.

Για “πρωτοφανές φιάσκο” και “άνευ προηγουμένου κοροϊδία της Εθνικής Αντιπροσωπείας” κάνει λόγο το υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων, με αφορμή τη σημερινή αναφορά του Τομεάρχη Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκου Φίλη στη Βουλή, περί διαρροής προσωπικών δεδομένων καθηγητών και μαθητών μέσω της πλατφόρμας τηλεκπαίδευσης της CISCO την οποία χρησιμοποιεί το υπουργείο. Όπως σημειώνει σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Παιδείας, “το στικάκι του κ. Φίλη, περιείχε ένα αρχείο εις διπλούν, σε μορφή excel και pdf, με καταγραφή στατιστικών στοιχείων από τη σύγχρονη εξ αποστάσεως εκπαίδευση, τα οποία εντοπίζονται στο Διαδίκτυο και συγκεκριμένα σε blog υπεύθυνου Πληροφορικής και Νέων Τεχνολογιών Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης”.

Στη διεθνή επικαιρότητα…H αστυνομία της Μινεσότα συνέλαβε τον δημοσιογράφο του CNN, Ομάρ Χιμένες, και τρία μέλη του τηλεοπτικού συνεργείου ζωντανά στην τηλεόραση, την ώρα που κάλυπτε τις διαδηλώσεις που έχουν ξεσπάσει στη Μινεάπολι μετά τον θάνατο του Αφροαμερικανού, Τζορτζ Φλόιντ, κατά τη σύλληψή του από λευκούς αστυνομικούς. Η αστυνομία δεν δικαιολόγησε τη σύλληψη. Στο μεταξύ, συνεχίστηκαν για τρίτη συνεχόμενη νύχτα οι πρωτοφανείς ταραχές στη Μινεάπολη, αλλά και σε Μέμφις, Λούισβιλ, Ντένβερ, Φοίνιξ και Νέα Υόρκη.

Καιρός: Νεφώσεις το μεσημέρι και το απόγευμα, αύριο, στην Αττική, με πιθανότητα τοπικών βροχών κυρίως στα βόρεια του νομού. Μέγιστη θερμοκρασία 25 βαθμοί Κελσίου – 21 βαθμοί, αυτήν την ώρα, στην Τεχνόπολη, εδώ, στο Γκάζι.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα