back to top
20.8 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

20.8 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 12:00

Διαβάστε επίσης

“Με αφορμή τον μεγάλο περίπατο αλλάζουμε τον τρόπο διαβούλευσης στη χώρα”, επισήμανε ο δήμαρχος Αθηναίων, στην πρώτη εκπομπή του στον Αθήνα 9.84 «Τα παράπονά σας στον δήμαρχο», που θα μεταδίδεται κάθε τελευταία Παρασκευή του μήνα 11 με 12. Όπως είπε πρόκειται για ένα ζωντανό έργο, το οποίο θα λειτουργήσει πιλοτικά με ήπιες παρεμβάσεις. Θα το περπατήσουμε και θα βγάλουμε τα συμπεράσματα μας για το αξιοποιήσουμε. Είναι ένα έργο το οποίο ανοίγεται στον κόσμο.
Επίσης, ο κ. Μπακογιάννης εστίασε στην κυκλοφοριακή μελέτη που έγινε από το Πολυτεχνείο, τονίζοντας ότι με τον μεγάλο περίπατο μπορούμε να πετύχουμε την αποσυμφόρηση των μέσων μαζικής μεταφοράς αφού τα λεωφορεία θα μπορούν να μετακινούνται κατά 20% ταχύτερα.

Την επαναπρόσληψη όλων των εποχικώς απασχολουμένων στον τουρισμό και την ένταξη τους σε καθεστώς αναστολής σύμβασης -εφόσον δεν λειτουργήσουν οι επιχειρήσεις στις οποίες εργάζονται- από 1η Ιουνίου έως 30 Σεπτεμβρίου, προβλέπει νομοθετική ρύθμιση που κατατέθηκε στην Βουλή, σύμφωνα με τους εκπροσώπους των εργαζομένων στον τουριστικό κλάδο. Παράλληλα, όσοι δεν έχουν δικαίωμα επαναπρόσληψης και λάμβαναν το εποχικό επίδομα ή το εποχικό βοήθημα ανεργίας, θα λάβουν έκτακτο επίδομα ανεργίας για τους μήνες Ιούνιο, Ιούλιο και Αύγουστο.

Στη δημιουργία του πρώτου κέντρου Έρευνας και Ανάπτυξης στη χώρα μας προχωρά η Microsoft. Ως σήμα μεγαλύτερης αισιοδοξίας χαρακτήρισε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης τις επενδύσεις εν μέσω πανδημίας, κατά τη διάρκεια τηλεδιάσκεψης με τους ιδρυτές ελληνικών επιχειρήσεων τεχνολογίας που προσέλκυσαν ξένες επενδύσεις, καθώς και με τους εκπροσώπους των μεγάλων πολυεθνικών εταιρειών που τις εμπιστεύτηκαν.
ΡΑΝΤΟΣ
Μετωπική σύγκρουση Κεραμέως- Φίλη στη Βουλή για την εξ αποστάσεως εκπαίδευση. Ο τομεάρχης Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ κατήγγειλε ότι εχουν γινει 2024 διαρροές στοιχειων εκπαιδευτικών με την Νίκη Κεραμέως να δηλώνει άγνοια για το γεγονός και να προσθέτει ότι, θα εξεταστεί το θεμα.

Πρωτοφανείς ταραχές για τρίτη συνεχόμενη βραδιά στη Μινεάπολη των ΗΠΑ από οργισμένους διαδηλωτές για τον θάνατο του Αφροαμερικανού, Τζορτζ Φλόιντ, από αστυνομική βία.
Περισσότερες από 170 επιχειρήσεις, έχουν υποστεί ζημιές ή έχουν λεηλατηθεί από το οργισμένο πλήθος, ενώ ξεπερνούν τους 500 οι στρατιώτες της Εθνοφρουράς που αναπτύχθηκαν στους δρόμους της πόλης.
Ταραχές και σε Μέμφις, Λούισβιλ, Ντένβερ, Φοίνιξ και Νέα Υόρκη όπου η αστυνομία προχώρησε σε 40 συλλήψεις. Στο Λούισβιλ, επτά άνθρωποι δέχθηκαν πυροβολισμούς και τουλάχιστον ένας νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση.

Νέα παρέμβαση από τους διαχειριστές του Twitter σε τουίτ του Αμερικανού προέδρου, λίγες ώρες μετά την υπογραφή από τον Ντόναλντ Τραμπ εκτελεστικού διατάγματος για τον περιορισμό της προστασίας των εταιριών των μέσων κοινωνικής δικτύωσης. Οι διαχειριστές τοποθέτησαν επισήμανση αποδοκιμασίας στην ανάρτηση του Ντόναλντ Τραμπ για τα επεισόδια στη Μινεάπολη.
«Παραβίασε τους κανόνες σχετικά με την εκθείαση της βίας. Ωστόσο, το Twitter θεώρησε ότι δύναται να είναι προς το δημόσιο συμφέρον το tweet αυτό να παραμείνει προσβάσιμο», αναφέρεται συγκεκριμένα.

«Η φιέστα που ετοιμάζει η Άγκυρα στην Αγιά Σοφιά ενοχλεί και είναι ένα θέμα προς αποδοκιμασία γιατί πέραν των άλλων, έχει χαρακτηριστεί ως μουσείο παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς και αυτή την στιγμή χρησιμοποιείται για την προώθηση άλλων σκοπών», δήλωσε στον ΣΚΑΙ ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας, για το γεγονός ότι σήμερα, ανήμερα της άλωσης της Κωνσταντινούπολης ο Ταγιπ Ερντογάν ανακοίνωσε την ανάγνωση αποσπασμάτων από το Κοράνι και προσευχή στην Αγία Σοφία.
Κόντρα Μηταράκη – Καμίνη στη Βουλή για τον τρόπο επιλογής των 32 νέων διοικητών στις δομές φιλοξενίας προσφύγων και μεταναστών. Οι τόνοι ανέβηκαν όταν ο βουλευτής Επικρατείας του ΚΙΝΑΛ Γιώργος Καμίνης κατήγγειλε ότι οι διαδικασίες που ακολουθήθηκαν ήταν αδιαφανείς «με στόχο να περάσει ο έλεγχος των δομών στο κυβερνών κόμμα. Απαντώντας ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, χαρακτήρισε «ακραία λαϊκιστικό το ύφος του κ. Καμίνη», λέγοντας ότι το μόνο που σηματοδοτεί η επιλογή των 32 διοικητών είναι η ανάκτηση του ελέγχου των δομών που ανήκε στις ΜΚΟ , από την ελληνική Πολιτεία.

Σε ισχύ παραμένει η άρση του δακτυλίου στο κεντρο της Αθηνας καθώς και το μέτρο της ελεγχόμενης στάθμευσης του Δήμου Αθηναίων. Περισσότερα θα μας πει ο Δημητρης Πέρρος

ΚΑΙΡΟΣ
Τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες τις απογευματινές ώρες, προβλέπονται και σήμερα στην Αττική. Μέγιστη θερμοκρασία στην Αθήνα 24 βαθμοί Κελσίου. 21ένας βαθμοί αυτή την ώρα στο Γκάζι.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα