back to top
21.5 C
Athens
Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

21.5 C
Athens
Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 07:00

Διαβάστε επίσης

Νέα, εκτεταμένα επεισόδια αυτή την ώρα στη Μινεάπολη των ΗΠΑ, μετά το θάνατο του Αφροαμερικανού Τζορτζ Φλόιντ από αστυνομική βία, που προκαλεί παγκόσμιο σοκ και οργή.

Σύμφωνα με διεθνή μέσα ενημέρωσης, η αστυνομία κάνει χρήση δακρυγόνων, πλαστικών σφαιρών και βομβίδων κρότου προκειμένου να κρατά το πλήθος μακριά, ενώ εικόνες που μεταδίδονται από ελικόπτερο δείχνουν δεκάδες εστίες φωτιάς.

Επαναφορά της Τράπεζας Θεμάτων, των Λατινικών, αλλά και της διαγωγής, περισσότερα εξεταζόμενα μαθήματα, ενίσχυση των Πρότυπων και Πειραματικών Σχολείων, εισαγωγή «κόντρα» μαθήματος στις πανελλαδικές και θέσπιση ορίου στις μετεγγραφές, είναι οι κυριότερες ρυθμίσεις του πολυνομοσχεδίου του υπουργείου Παιδείας που αναμένεται να εισαχθεί για επεξεργασία στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής την ερχόμενη Δευτέρα.

Η πλήρης λειτουργία των Ποινικών δικαστηρίων, για προληπτικούς λόγους δημόσιας υγείας, αρχίζει μετά τις 21 Ιουνίου, σύμφωνα με κοινή υπουργική απόφαση που δόθηκε τα μεσάνυκτα στην δημοσιότητα από το υπουργείο Δικαιοσύνης.

Εξαιρούνται μεταξύ άλλων τα αυτόφωρα, η εκδίκαση κακουργημάτων για τους προσωρινά κρατούμενους κατηγορουμένους, των οποίων συμπληρώνεται το ανώτατο όριο προσωρινής κράτησης, και οι ποινικές δίκες που αφορούν κακουργήματα και ο χρόνος παραγραφής συμπληρώνεται.

Ζοφερές είναι οι εκτιμήσεις για τον τουρισμό παγκοσμίως. Σύμφωνα με τον Γενικό Γραμματέα του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού των Ηνωμένων Εθνών, φέτος θα καταγραφεί συρρίκνωση κατά 70%, η μεγαλύτερη από το 1950, ενώ θα κινδυνεύσουν άμεσα 110 εκατομμύρια θέσεις εργασίας.

Συμβούλιο Πολιτικών Αρχηγών για να χαραχθεί εθνική γραμμή ενάντια στην αυξανόμενη τουρκική επιθετικότητα, ζήτησε ο Αλέξης Τσίπρας κατά την εφ όλης της ύλης συνέντευξή του στον ΑΛΦΑ. Σε ερώτηση για το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών, απάντησε πως είναι τουλάχιστον κυνισμός και τυχοδιωκτισμός να συζητάμε αυτή την ώρα για εκλογές, με ευθύνη στελεχών της Κυβέρνησης. “ Σε κάθε περίπτωση πάντως εμείς εδώ είμαστε”, σημείωσε.

Ο Ταγίπ Ερντογάν προανήγγειλε ότι απόψε, στο πλαίσιο τελετής για την Άλωση της Κωνσταντινούπολης που διοργανώνει το τουρκικό υπουργείο Πολιτισμού, θα αναγνωστούν αποσπάσματα από το Κοράνι και θα γίνει προσευχή στην Αγία Σοφία. Δεν έχει διευκρινιστεί ωστόσο εάν η προσευχή θα γίνει στον εσωτερικό ή στον εξωτερικό χώρο.

Σταθερή συνεχίζει να είναι η εικόνα της επιδημίας κορονοιού στην Ελλάδα. To τελευταίο 24ωρο είχαμε 2 νέους θανάτους, με το συνολικό αριθμό να ανέρχεται στους 175, και άλλα 3 νέα κρούσματα.

Ξεπέρασαν τους 360.300 οι θάνατοι από το κορονοϊό παγκοσμίως – Πάνω από 5,8 εκατ. τα κρούσματα.

Στις ΗΠΑ, οι θάνατοι άγγιξαν τους 1.300 μέσα σε ένα 24ωρο, σύμφωνα με το πανεπιστήμιο Τζονς Χόπκινς

Ανεξέλεγκτη η πανδημία στη Βραζιλία: 1.156 νεκροί και 26.417 κρούσματα σε ένα 24ωρο

Στο Περού, ξεπεράστηκε το όριο των 4.000 θανάτων. Νέο θλιβερό ρεκόρ θυμάτων ανακοίνωσαν χθες οι αρχές της Χιλής. Πάνω από 9.000 οι θάνατοι στο Μεξικό.

Οι άνθρωποι με καρκίνο αντιμετωπίζουν περίπου διπλάσιο κίνδυνο να αρρωστήσουν με σοβαρά συμπτώματα ή να πεθάνουν από τη νόσο Covid-19, σε σύγκριση με τον γενικό πληθυσμό, σύμφωνα με νέα έρευνα που δημοσιεύθηκε στην ιατρική επιθεώρηση The Lancet.

Επίσης, σύμφωνα με άλλη έρευνα, οι ηλικιωμένοι διαβητικοί με επιπλοκές διατρέχουν πολύ υψηλότερο κίνδυνο να παρουσιάσουν πιο βαριά μορφή της νόσου.

Τέλη Ιουνίου αναμένεται να ολοκληρωθούν οι παρεμβάσεις για τον Μεγάλο Περίπατο στο κέντρο της πρωτεύουσας, σύμφωνα με τον δήμαρχο Αθηναίων Κώστα Μπακογιάννη, ενώ προανήγγειλε τη δημιουργία 30 σταθμών φόρτισης ηλεκτρικών αυτοκινήτων το επόμενο διάστημα.

Τα παράπονά σας στο δήμαρχο! Στον αέρα του Αθήνα 9.84 στις 11 το πρωί και για μία ώρα ο Κώστας Μπακογιάννης, για να απαντήσει στα δικά σας ερωτήματα. Μπορείτε να τα υποβάλετε τηλεφωνικά στο 213.0909100 ή μέσω email στη διεύθυνση [email protected]. Την εκπομπή θα συντονίσει ο Γιάννης Λαυράνος

Συναγερμός σήμανε αργά το βράδυ στις Φυλακές της Νέας Αλικαρνασσού, όταν αλλοδαπός κρατούμενος έβαλε φωτιά σε χαρτόκουτο που βρισκόταν στο κελί του με αποτέλεσμα ο χώρος να γεμίσει καπνό. Ο κρατούμενος πακιστανικής καταγωγής διακομίστηκε για προληπτικούς λόγους στο νοσοκομείο.

Σεισμική δόνηση μεγέθους 4 Ρίχτερ, σημειώθηκε 30 λεπτά μετά τα μεσάνυχτα σε θαλάσσια περιοχή ανοιχτά της Πύλου. Σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο Αθηνών, το εστιακό βάθος μετρήθηκε στα 10 χιλιόμετρα.

Το ‘πε και το ‘κανε ο Τραμπ. Ο Αμερικανός πρόεδρος υπέγραψε εκτελεστικό διάταγμα για τον περιορισμό της προστασίας των εταιριών μέσων κοινωνικής δικτύωσης και της ευελεξίας που απολαμβάνουν στην εποπτεία του περιεχομένου τους.

Τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες τις απογευματινές ώρες, προβλέπονται και σήμερα στην Αττική. Θερμοκρασία από 12 έως 24 βαθμούς Κελσίου. 13 βαθμοί αυτή την ώρα στην Τεχνόπολη στο Γκάζι.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα