back to top
21.3 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

21.3 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Covid-19: Μειώθηκαν οι νέοι θάνατοι στη Γερμανία

Διαβάστε επίσης

Ο απολογισμός των ασθενών που υπέκυψαν από το νέο κορονοϊό στη Γερμανία αυξήθηκε κατά 39 το τελευταίο 24ωρο, φθάνοντας τους 8.450 νεκρούς συνολικά.

Το ίδιο διάστημα επιβεβαιώθηκαν 741 κρούσματα μόλυνσης από τον SARS-CoV-2, με τον αριθμό των ανθρώπων που έχουν μολυνθεί να φθάνει τους 180.458 ως σήμερα, σύμφωνα με τα δεδομένα που συγκεντρώνει το Ινστιτούτο Ρόμπερτ Κοχ.

Ο αριθμός των θανάτων είναι μεν μικρότερος από αυτόν της προηγουμένης (62), αλλά αυτός των νέων κρουσμάτων που επιβεβαιώθηκαν είναι υπερδιπλάσιος σε σύγκριση με το αμέσως προηγούμενο εικοσιτετράωρο (353).

Παράλληλα, πανεπιστήμιο στη Γερμανία διέκοψε την κλινική μελέτη που έκανε χορηγώντας το ανθελονοσιακό φάρμακο υδροξυχλωροκίνη σε ασθενείς με Covid-19, αφού ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας αποφάσισε να σταματήσει μια μεγάλη έρευνα, για λόγους ασφαλείας.

Η υδροξυχλωροκίνη προωθείται από τον πρόεδρο των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ και άλλους ως πιθανή θεραπεία για την ασθένεια που προκαλεί ο νέος κορονοϊός SARS-CoV-2. Ο Τραμπ έχει δηλώσει ότι λαμβάνει προληπτικά το φάρμακο αυτό. Ωστόσο, πολλές ευρωπαϊκές κυβερνήσεις αποφάσισαν να σταματήσουν τη χρήση του για τη θεραπεία ασθενών με Covid-19 και μια δεύτερη παγκόσμια μελέτη διακόπηκε.

Newsroom Αθήνα 9,84

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα