back to top
14.9 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

14.9 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

«Άνθρακας ο θησαυρός»

Διαβάστε επίσης

Δεν πέρασε λένε οι καταναλωτές η μείωση του ΦΠΑ σε καφέ και μη αλκοολούχα ποτά στην κατανάλωση. Οι περισσότεροι, σε ρεπορτάζ του 9.84, απάντησαν ότι η μείωση θα μείνει τελικά στην τσέπη των επιχειρηματία, με διάφορα τρικ…

Η μείωση του ΦΠΑ από το 24% στο 13% για την περίοδο 1 Ιουνίου ως 31 Οκτωβρίου 2020 μπορεί να ακούγεται δελεαστική για φθηνότερο καφέ, αλλά πολλοί φοβούνται ότι θα μείνει στην τσέπη των επιχειρηματιών και δε θα ελαφρύνει τους καταναλωτές.

Οι πολίτες θεωρούν ότι δεν θα περάσει στους καταναλωτές, γιατί οι επιχειρήσεις Εστίασης όλο το διάστημα που έμειναν κλειστές έχουν υποστεί μεγάλη ζημιά και με διαφορά τρικ δεν θα εφαρμόσουν την μείωση του ΦΠΑ. «Μπορεί ένας ιδιοκτήτης καφέ να αυξήσει κατά 20 λεπτά τον καφέ και με την μείωση του ΦΠΑ να πέσει η τιμή στην ίδια τιμή που τον πουλούσε μέχρι πρότινος. Συνεπώς, κατά αυτό τον τρόπο εφαρμόζει τον νόμο αλλά διατηρεί παράλληλα και την ίδια τιμή», δήλωσε στον 9.84 ένας από τους ερωτηθέντες καταναλωτές.

Ωστόσο, οι πολλοί από τους ερωτηθέντες χαρακτηρίζουν ιδιαίτερα θετικό μετρό την μείωση του ΦΠΑ εφόσον περάσει πραγματικά στην τσέπη των καταναλωτών και δουν μειώσεις σε καφέ και μη αλκοολούχα ροφήματα. «Όσοι συχνάζουν σε κάποια καφέ και γνωρίζουν την στάνταρ τιμή του καφέ και άλλων ειδών είναι σίγουρο ότι θα καταλάβουν την μείωση στις τιμές. Για τους υπόλοιπους είναι αδύνατο κάτι τέτοιο», λένε χαρακτηριστικά.

Τέλος, οι περισσότεροι δηλώνουν ότι το μετρό της μείωσης του ΦΠΑ θα μπορούσε να είναι μόνιμο και όχι μέχρι στις 31 Οκτωβρίου προκειμένου να επωφεληθούν οι καταναλωτές.

Κώστας Κορέλλης

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα