back to top
20.8 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

20.8 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Υπουργικό Συμβούλιο: Υγεία, Ταμείο Ανάκαμψης και εφτά νομοσχέδια

Διαβάστε επίσης

Ενημέρωση για υγειονομικά και οικονομικά θέματα που σχετίζονται με την πανδημία και την πορεία εφαρμογής του σχεδίου μετάβασης στη νέα κανονικότητα, αλλά και παρουσίαση εφτά νομοσχεδίων περιλαμβάνει η ατζέντα του υπουργικού συμβουλίου που συνεδριάζει μέσω τηλεδιάσκεψης, υπό την προεδρία του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Η συνεδρίαση πραγματοποιείται στον απόηχο και της πρότασης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για το Ταμείο Ανάκαμψης η οποία έχει γίνει δεκτή με ικανοποίηση από το Μέγαρο Μαξίμου, με τον ίδιο τον πρωθυπουργό να τονίζει την Τετάρτη, μιλώντας στο Ινστιτούτο Brookings, ότι «δεν είναι απλά θετική για την Ελλάδα, αλλά για το ευρωπαϊκό εγχείρημα στο σύνολό του».
Ο κ. Μητσοτάκης αναμένεται να κάνει αναφορά στο ζήτημα αυτό, αλλά και να δώσει το στίγμα σε ότι αφορά την αντιμετώπιση των οικονομικών επιπτώσεων της πανδημίας και την προοπτική ανάταξης της οικονομίας μετά την ύφεση που αναμένεται να υπάρξει το 2020 και με στόχο ισχυρή ανάπτυξη το 2021.
 

Στη σημερινή συνεδρίαση θα παρουσιαστούν τα νομοσχέδια:

-Υπουργείου Οικονομικών για τις μικροπιστώσεις
– Υπουργείου Εξωτερικών για τον Οργανισμό του Υπουργείου Εξωτερικών
-Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας για την ηλεκτροκίνηση
– Υπουργείου Υγείας για την κύρωση της επιμέρους σύμβασης δωρεάς για το έργο V της από 06.09.2018 σύμβασης δωρεάς μεταξύ του Ελληνικού Δημοσίου και του Κοινωφελούς Ιδρύματος Σταύρος Σ. Νιάρχος για την ενίσχυση και αναβάθμιση των υποδομών στον τομέα της υγείας, που αφορά την προμήθεια δύο αεροσκαφών του ΕΚΑΒ για διακομιδές και την επισκευή δύο ελικοπτέρων
-Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης για την επιτάχυνση και απλούστευση της ενίσχυσης οπτικοακουστικών έργων και την ενίσχυση της ψηφιακής διακυβέρνησης
-Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού για την αναδιοργάνωση του Ταμείου Αρχαιολογικών Πόρων
-Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής για τη νησιωτική πολιτική.
Σημειώνεται ότι από την προηγούμενη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου, στα τέλη Μαΐου, είχε προαναγγελθεί από τον πρωθυπουργό η προώθηση 26 νομοσχεδίων ως το τέλος Ιουλίου.
Με το πυκνό κυβερνητικό έργο το Μέγαρο Μαξίμου θέλει να δώσει το στίγμα της μιας δυναμικής επανόδου της κυβέρνησης στις μεταρρυθμίσεις μετά την επιτυχή αντιμετώπιση της υγειονομικής κρίσης.
Θα παρουσιαστεί επίσης από τον υπουργό Επικρατείας το Εθνικό Σχέδιο Δράσης για τα άτομα με αναπηρία,ενώ θα γίνει και ενημέρωση ενόψει της έναρξης των διαπραγματεύσεων για το νέο Σύμφωνο Μετανάστευσης και Ασύλου.
Η ατζέντα του σημερινού υπουργικού περιλαμβάνει επίσης την ύστατη  δύο κυβερνητικών Επιτροπών, για την Βιομηχανία
και για την ανάπτυξη της εφοδιαστικής αλυσίδας, καθώς και
την τροποποίηση ΠΥΣ για την Κυβερνητική Επιτροπή Στρατηγικών Επενδύσεων.
Θα γίνει επίσης προοεπιλογή δικαστικών λειτουργών για την πλήρωση των θέσεων α) Προέδρου του Συμβουλίου της Επικρατείας, β) Προέδρου του Αρείου Πάγου, γ) Αντιπροέδρων του Αρείου Πάγου,
Στην ατζέντα βρίσκονται επίσης ο διορισμός Διοικητή Τράπεζας της Ελλάδος, όπου θα ανανεωθεί η θητεία του Γιάννη Στουρνάρα και η  επανεκλογή Συνηγόρου του Καταναλωτή.
Απόστολος  Χονδρόπουλος
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα