back to top
11.5 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

11.5 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Υγειονομική βόμβα

Διαβάστε επίσης

Τα προστατευτικά γάντια και οι μάσκες μιας χρήσης πλημμύρισαν κατοικημένες περιοχές, από ασυνείδητους που τα πετούν, χωρίς να καταλαβαίνουν τη ζημιά που κάνουν.

Πεταμένες μάσκες και πλαστικά γάντια μιας χρήσης βρίσκεις σήμερα σε δρόμους, έξω από νοσοκομεία, σε πεζοδρόμια, σε πάρκινγκ, σε πάρκα, σε σούπερ μάρκετ, σε στάσεις λεωφορείων με πολλούς να τις πετούν προκλητικά κατεβαίνοντας από το λεωφορείο.

«Ένας σημαντικός αριθμός πολιτών, τα βγάζει και τα πετάει όπου βρει, σε μια απαράδεκτη και εγκληματική συμπεριφορά, καθώς δημιουργείται κίνδυνος μετάδοσης του κορονοϊού», δηλώνουν πολίτες και περαστικοί για το μεγάλο αυτό πρόβλημα, κάνοντας λόγο για εγκληματική συμπεριφορά ασυνείδητων.

«Η θέση που πρέπει να υποδεχτεί αυτά τα αναλώσιμα αλλά και επικίνδυνα για την υγεία και το περιβάλλον υλικά είναι οι κανονικοί πράσινοι κάδοι και όχι οι μπλε ανακύκλωσης» είχε δηλώσει πρόσφατα ο αντιδήμαρχος Καθαριότητας Νίκος Αβραμίδης, ενώ μόλις πρόσφατα και ο Δήμος Αθηναίων έβγαλε νέες οδηγίες που απευθύνονται στους δημότες για το θέμα αυτό.

Οι πολίτες φέρνουν την Ιταλία ως παράδειγμα και συγκεκριμένα την δημοτική αρχή της Ρώμης που ως μετρό αντιμετώπισης του ιδίου προβλήματος επέβαλλαν το μετρό της επιβολής προστίμου έως και 500 ευρώ για όποιον πετάει μάσκες μιας χρήσης και γάντια σε σημεία της πόλης.

Τέλος, σημειώνουν ότι το θέμα είναι τεράστιο καθώς σε πολλά πάρκα και πλατείες παίζουν μικρά παιδάκια ενώ καθημερινά υπάρχουν και πολλά ζώα συντροφιάς με τους συνοδούς τους, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την δημόσια υγεία.

Κώστας Κορέλλης

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα