back to top
23 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

23 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Β. Κικίλιας: Ετοιμαζόμαστε για το δεύτερο κύμα κορονοϊού

Διαβάστε επίσης

Mε επιτυχία στέφθηκε ο πρώτος κύκλος της αντιμετώπισης του κορονοϊού στη χώρα μας, που περιελάμβανε πρόληψη, οργάνωση και σχέδιο, δήλωσε μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ALPHA, ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας.

Αναφορικά με την εκτίμηση των επιστημόνων για δεύτερο κύμα της πανδημίας Covid-19 μετά το καλοκαίρι ο υπουργός Υγείας είπε χαρακτηριστικά: «Οι επιστήμονες μας λένε ότι θα υπάρξει δεύτερο κύμα. Την ένταση και το πώς θα έρθει στη χώρα μας, μένει να τα δούμε. Εμείς υποχρεούμαστε να ετοιμαστούμε για όλα τα σενάρια».

Όπως είπε, το υπουργείο Υγείας έχει ένα ενιαίο σύστημα διαχείρισης και πρωτοκόλλων για όλα τα νησιά μας. Αυτό το σύστημα περιλαμβάνει ενδυνάμωση και διασύνδεση όλων των δομών υγείας, Νοσοκομείων, Κέντρων Υγείας, Περιφερειακών Ιατρείων.

Επαρκή Μέσα Ατομικής Προστασίας για όλους τους υγειονομικούς σε όλα τα νησιά.

687 επιπλέον προσλήψεις υγειονομικών στα νησιά μας από 1.100 εγκρίσεις που αναμένεται να δρομολογηθούν.

Επιπλέον διαγνωστικά τεστ και ένα σχέδιο διακομιδών με πλωτά και εναέρια μέσα, υπό την επίβλεψη του ΕΚΑΒ.

Και επίσης, περαιτέρω εκπαίδευση των επαγγελματιών υγείας από τον ΕΟΔΥ.

Τέλος για το πιθανό ρίσκο από την άρση των περιοριστικών μέτρων, ο κ. Κικίλιας τόνισε ότι όλα κρίνονται εκ του αποτελέσματος και υπογράμμισε ότι «ο πρώτος κύκλος προστασίας από τον κορονοϊό στέφθηκε με επιτυχία. Δεν μπορούμε να κρατήσουμε τον κόσμο για πάντα μέσα στο σπίτι του και την οικονομία στο φρένο. Αυτή είναι η φυσιολογική ζωή. Η επιστροφή σε αυτήν γίνεται λελογισμένα και με κανόνες. Αυτή τη σχέση που έχουμε χτίσει με την κοινωνία, θέλουμε να τη συνεχίσουμε και να τη δυναμώσουμε».

Έλενα Μπρέγιαννη

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα