back to top
18 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

18 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

«Τα βιβλία δεν τα γράφουν ηλεκτρονικοί υπολογιστές»: Καμπάνια για τα πνευματικά δικαιώματα

Διαβάστε επίσης

Ο Οργανισμός Συλλογικής Διαχείρισης Έργων του Λόγου (ΟΣΔΕΛ) αναλαμβάνει πρωτοβουλίες και υλοποιεί δράσεις που αποβλέπουν αφενός, στην καλλιέργεια κουλτούρας υπέρ της προστασίας των πνευματικών δικαιωμάτων και αφετέρου, στην καταπολέμηση της παράνομης αντιγραφής έργων του λόγου.

«Στην πλειοψηφία τους οι χρήστες δεν γνωρίζουν τον δικαιολογητικό λόγο αναγνώρισης πνευματικών δικαιωμάτων στους δημιουργούς, ούτε το πλαίσιο λειτουργίας τους και κατά συνέπεια δεν αντιλαμβάνονται το ειδικό βάρος της προστασίας τους. Αγνοούν δηλαδή, σε μεγάλο βαθμό, το γεγονός ότι η προσβολή των πνευματικών δικαιωμάτων θέτει σε κίνδυνο την επιβίωση των δημιουργών συγγραφέων, μεταφραστών, δημοσιογράφων, αρθρογράφων και εκδοτών και κατ’ επέκταση τη δημιουργία έργων του λόγου» όπως σημειώνεται σε σημερινή ανακοίνωση του οργανισμού.

Ο ΟΣΔΕΛ, στο πλαίσιο των ενεργειών που υλοποιεί για την ενημέρωση της κοινής γνώμης σε θέματα πνευματικών δικαιωμάτων, σχεδίασε και υλοποιεί καμπάνια με κεντρικά συνθήματα «Τα βιβλία δεν τα γράφουν ηλεκτρονικοί υπολογιστές», «Τα βιβλία δεν τα γράφουν φωτοτυπικά μηχανήματα».

«Σήμερα περισσότερο από ποτέ, είναι επιτακτική η ανάγκη για σεβασμό και προστασία των πνευματικών δικαιωμάτων, προκειμένου να διασφαλιστούν οι απαιτούμενες συνθήκες για τη δημιουργία έργων του λόγου. Στηρίζοντας την καμπάνια για τα πνευματικά δικαιώματα, κάνουμε όλοι μαζί ένα βήμα προς μια κοινωνία που θα σέβεται έμπρακτα τον δημιουργό και θα του αναγνωρίζει το κεκτημένο δικαίωμα να αμείβεται ικανοποιητικά για την πνευματική του εργασία και να προστατεύεται αποτελεσματικά έναντι κάθε παράνομης χρήσης του έργου του» καταλήγει η ανακοίνωση.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα