back to top
19.6 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

19.6 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

«Τα παράπονά σας στο Δήμαρχο!» – Ο Κώστας Μπακογιάννης στον «αέρα» του Αθήνα 9.84

Διαβάστε επίσης

«Με αφορμή τον μεγάλο περίπατο αλλάζουμε τον τρόπο διαβούλευσης στη χώρα», δήλωσε ο δήμαρχος Αθηναίων, στην πρώτη εκπομπή του στον Αθήνα 9.84 «Τα παράπονά σας στον δήμαρχο», που θα μεταδίδεται κάθε τελευταία Παρασκευή του μήνα 11 -12 το μεσημέρι.

Όπως είπε «πρόκειται για ένα ζωντανό έργο, το οποίο θα λειτουργήσει πιλοτικά με ήπιες παρεμβάσεις». «Θα το περπατήσουμε και θα βγάλουμε τα συμπεράσματα μας για το αξιοποιήσουμε. Είναι ένα έργο το οποίο ανοίγεται στον κόσμο», τόνισε.

Όπως είπε, στον Γιάννη Λαυράνο «πρόκειται για ένα ζωντανό έργο, το οποίο θα λειτουργήσει πιλοτικά με ήπιες παρεμβάσεις. Θα το ζήσουμε, θα το περπατήσουμε και τότε θα μπορέσουμε να το αξιολογήσουμε. Είναι ένα έργο, που ανοίγεται στον κόσμο.»

Αναφερόμενος στην κυκλοφοριακή μελέτη του Εθνικού Μετσόβειου Πολυτεχνείου, τόνισε ότι «με τον Μεγάλο Περίπατο μπορούμε να πετύχουμε την αποσυμφόρηση των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς, αφού τα λεωφορεία θα μπορούν να μετακινούνται κατά 20% ταχύτερα».
Για τις διαμαρτυρίες καταστηματαρχών ότι θα παρεμποδιστεί η κίνηση στα μαγαζιά τους, απάντησε ότι «δεν κλείνει η κυκλοφορία, ούτε μπαίνουν μπάρες», ενώ επισήμανε τις εξαιρέσεις για μονίμους κατοίκους, ταξί και ΜΜΜ, πρόσβαση σε χώρους στάθμευσης και σε μεγάλα καταστήματα.
Ο Δήμαρχος Αθηναίων δήλωσε υπέρμαχος της μικτής χρήσης γης. «Δεν θέλουμε μια αποστειρωμένη πόλη, που θα στερηθεί της αυθεντικότητάς της, αλλά μια Αθήνα φιλική, κυρίως για τους κατοίκους της, όπως και για τους τουρίστες. Ο Μεγάλος Περίπατος είναι δρόμοι χωρίς τραπεζοκαθίσματα, όπως η Όλγας ή η Ηρώδου Αττικού, που θα αποτελέσουν έναν ενιαίο χώρο πρασίνου».

Ειδικά για την Πανεπιστημίου, ο κ. Μπακογιάννης ανέφερε ότι θα υπάρχουν λίγα τραπεζοκαθίσματα, με περισσότερα στις δυο λωρίδες της Φιλελλήνων, αφήνοντας ανοικτό προς συζήτηση, κάθε ενδεχόμενο. Εμφανίστηκε θετικός στην παροχή κινήτρων σε ανθρώπους της εστίασης. «Προφανώς και θέλουμε κάτι τέτοιο. Η πόλη έχει ανάγκη, αλλά το εγχείρημα μπορεί να επιτευχθεί μόνο στη βάση σεβασμού των κανόνων κοινωνικής συμβίωσης.»

Παράλληλα, προανήγγειλε χρηματοδότηση και για τα 7 δημοτικά διαμερίσματα. Όπως είπε, θα δοθούν 40 εκ ευρώ για ασφαλτοστρώσεις και 24 εκ για κατασκευή νέων πεζοδρομίων, ενώ έπονται και άλλα, με τα προαναφερθέντα να τελούν σε διαδικασία δημοπράτησης.

Μάλιστα, εξέφρασε την άποψη πως «ο Δήμος είναι υπεύθυνος για όλα». «Δεν περιμέναμε και σπεύσαμε να καθαρίσουμε από γκράφιτις τοίχο στο Πεδίον Του Άρεως» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο Δήμαρχος Αθηναίων ανέφερε πως η Δημοτική Αστυνομία κάνει τη δουλειά της όσο καλύτερα μπορεί, σημειώνοντας την ανάγκη ενίσχυσης της επιτήρησης των θέσεων στάθμευσης για ΑμεΑ.

Αναφερόμενος στο θέμα που προέκυψε με τον συνωστισμό στα εγκαίνια της πλατείας Ομονοίας, επανέλαβε ότι ήταν λάθος να μην υπολογιστεί η κοσμοσυρροή λόγω του συντριβανιού. «Η δημοτική αστυνομία ζητούσε από τα μεγάφωνα να τηρηθούν οι αποστάσεις, αλλά έγινε ένα μεγάλο λάθος. Πάντως, οι Δήμαρχοι ερχόμαστε και φεύγουμε, ενώ κάποια πράγματα μένουν. Όπως η Ομόνοια στην πόλη μας» πρόσθεσε δηλώνοντας  περήφανος για το έργο .

Όσον αφορά την πρωτότυπη δράση του δήμου την περίοδο της καραντίνας με την συναυλία της Άλκηστης Πρωτοψάλτη, ο κ. Μπακογιάννης  μίλησε για μια τρίωρη συγκλονιστική εμπειρία, χωρίς να κάνει περαιτέρω αναφορές σε σχόλια και τοποθετήσεις «Ήταν κάτι συγκλονιστικό. Όσο για το αν κάποιος θέλει να βγάλει συμπεράσματα από τα 2-3 λεπτά, τι να πω…» πρόσθεσε.

Ο Δήμαρχος Αθηναίων δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στο Πολυδύναμο Κέντρο Αστέγων, σημειώνοντας «καλύφθηκαν 200 από τις 400 θέσεις που δημιουργήσαμε, ενώ υπάρχει και δομή για χρήστες». «Έχουμε κάνει βήματα, αλλά μένουν πολλά να γίνουν σε μια πόλη που της έχει έρθει ο λογαριασμός για πολλά χρόνια εγκατάλειψης και αδιαφορίας» είπε ο κ Μπακογιάννης.

Τέλος, όσον αφορά τον Βοτανικό και την διπλή ανάπλαση, τόνισε ότι ο Δήμος εργάζεται πάνω σ΄ένα ολοκληρωμένο σχέδιο για τη διπλή ανάπλαση, που σύντομα -όπως είπε- θα δημοσιοποιηθεί.

Την εκπομπή συντόνισε ο δημοσιογράφος Γιάννης Λαυράνος.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα