back to top
13.2 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

13.2 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Πέγκυ Ρίγγα: Η τιμή του εισιτηρίου στα θερινά σινεμά θα παραμείνει σταθερή

Διαβάστε επίσης

Τα θερινά σινεμά θα είναι οι πρώτοι πολιτιστικοί χώροι, που θα ανοίξουν μετά το lock down.

Για την επαναλειτουργία των θερινών κινηματογράφων από την 1η Ιουνίου μίλησε η  ιδιοκτήτρια θερινών κινηματογράφων στην Αθήνα Πέγκυ Ρίγγα, στην εκπομπή «Βόλτα» και στη Μαργαρίτα Μυτιληναίου.

Όπως τόνισε «έγινε μία τηλεδιάσκεψη χθες με την υπουργό Πολιτισμού και τον Γενικό Γραμματέα Σύγχρονου Πολιτισμού μετά από αίτημα της Ένωσης Αιθουσαρχών και αποφασίστηκε να ανέβει η πληρότητα σχεδόν στο 70% από το 40% που ήταν η αρχική οδηγία και θα λειτουργούν και τα κυλικεία. Επίσης θα μπορούμε να έχουμε ανά δύο θέσεις, μία θέση κενή εκτός αν πρόκειται για οικογένεια ή για παρέα, όπου θα μπορούν να κάθονται περισσότερα άτομα μαζί, ενώ δε θα υπάρχει διάλειμμα για να αποφευχθεί ο συνωστισμός».  ΄Γνωστοποίησε ότι θα ακολουθήσει πληρέστερη ενημέρωση τις επόμενες μέρες με οδηγίες και σχετικά υγειονομικά πρωτόκολλα.

Για την προετοιμασία που απαιτείται πριν το άνοιγμα των θερινών σινεμά η κ. Ρίγγα είπε πως «δεν είναι τόσο εύκολο να “ξυπνήσουμε” τις “ωραίες κοιμωμένες» από τον χειμώνα. Ειδικά φέτος έχουμε και διαφορετικές οδηγίες. Θα προσπαθήσουμε όλοι να δείξουμε τον καλύτερό μας εαυτό, έτσι ώστε και ο κόσμος να μπορέσει να νιώσει άνετα, να μας εμπιστευτεί ξανά και να τον υποδεχθούμε με μεγαλύτερο χαμόγελο, ειδικά τώρα με τα νέα δεδομένα, γιατί δε σας κρύβω ότι κι εμείς ήμασταν αρκετά ανήσυχοι με τα προηγούμενα δεδομένα που είχαμε στη διάθεσή μας».

Το «Βοξ» θα λειτουργήσει και φέτος για 82η χρονιά

Παράλληλα διευκρίνισε  ότι ο κινηματογράφος «Βοξ» λειτουργεί κανονικά ενώ ξεκαθάρισε ότι δεν τελεί υπό κατάληψη.  Λειτουργεί από το 1938 ανελλιπώς. «Είναι από τους λίγους κινηματογράφους που λειτουργούσε ακόμη και μέσα στην Κατοχή», τόνισε χαρακτηριστικά η κ. Ρίγγα.

Αυθαίρετα τα δημοσιεύματα για τη μείωση του εισιτηρίου 

Για τη μείωση του ΦΠΑ στο 13% η κ. Ρίγγα τόνισε ότι «εμφανίστηκαν αυθαίρετα δημοσιεύματα και στον έντυπο και τον ηλεκτρονικό τύπο ότι θα μειωθεί το εισιτήριο του κινηματογράφου κατά 1 ευρώ, το οποίο είναι ανυπόστατο, δεν προκύπτει από πουθενά. Άλλωστε, θα πρέπει να θυμίσω ότι το 2015, όταν το ΦΠΑ πήγε από το 13%, στο 23% και στη συνέχεια στο 24%, δεν υπήρχε αντίστοιχη αύξηση του εισιτηρίου. Αντίθετα, στις περισσότερες περιπτώσεις, επειδή ήμασταν βαθιά μέσα στην οικονομική κρίση, υπήρξε μείωση του εισιτηρίου. Επίσης, αποτελεί κι ένα πάγιο αίτημα του κλάδου να κατέβει το ΦΠΑ στο 6%, όπως είναι και στα υπόλοιπα πολιτιστικά προϊοντα, όπως είναι το θέατρο, η μουσική, το βιβλίο. Συνεπώς, αυτή τη στιγμή είμαστε περίπου στα μισά κι επομένως, δε δικαιολογεί κάτι τέτοιο μια περαιτέρω μείωση του εισιτηρίου».

Για τα drive in cinema

«Όλα χρειάζονται αυτό το δύσκολο καλοκαίρι, έτσι ώστε να μπορέσει ο κόσμος να έρθει ξανά σε επαφή με τον πολιτισμό σε οποιαδήποτε μορφή του. Από εκεί και πέρα, όμως, βλέπω μία τάση από διάφορους Δήμους της Αττικής να εξαγγέλλουν τη δημιουργία δικών τους drive in και μάλιστα με ελεύθερη είσοδο», είπε και έκανε λόγο για αθέμιτο ανταγωνισμό. Όπως εξήγησε η κ. Ρίγγα «είμαστε επιχειρήσεις εποχιακές. Ο κόσμος, που προφανώς κι έχει οικονομικές δυσκολίες, θα προτιμήσει το δωρεάν σε οποιαδήποτε συνθήκη, ακόμη και τη νέα εμπειρία που φέρνει το drive in, από το να δώσει έστω και το μικρό αντίτιμο που έχει το εισιτήριο ενός θερινού σινεμά. Θα ήθελα λίγο μεγαλύτερη ευαισθησία από όλους μας, έτσι ώστε να μπορέσουμε να συνεχίσουμε να λειτουργούμε κι αυτό το καλοκαίρι».

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα