back to top
23.4 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

23.4 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Ο Νίκος Χριστοδουλάκης στον Αθήνα 9.84: «Θα εκτοξευθεί η οικονομική δραστηριότητα, αν δεν κατασπαταληθούν οι πόροι από τη συμμετοχή της χώρας στο Ευρωπαικό Ταμείο Ανάκαμψης»

Διαβάστε επίσης

 

«Από τα πιο σημαντικά βήματα της Ευρώπης της τελευταία 30ετία, που θα αλλάξει την τροπή των πραγμάτων σε Ελλάδα και ΕΕ» χαρακτήρισε το Ευρωπαικό Ταμείο Ανάκαμψης των 750 δισ ευρώ, ο πρώην υπ. Οικονομίας Νίκος Χριστοδουλάκης, μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Αθήνα 9.84 με την Κατερίνα Παπαβασιλείου.

Οπως πρόσθεσε: «Η Ελλάδα είναι σημαντικός συμμέτοχος σε αυτή τη χρηματοδότηση επειδή έχει υποστεί διπλό πλήγμα και επειδή έχει μια ευαίσθητη οικονομική δραστηριότητα σε τέτοιες διαταραχές όπως ο Τουρισμός, αλλά και της εξαιρετικής συμπίεσης της οικονομίας της, λόγω του lockdown».

Ο κ Χριστοδουλάκης εκτίμησε ότι η συγκεκριμένη πρωτοβουλία «ουσιαστικά ισοδυναμεί με έκδοση ευρωομολόγου πολύ μεγάλης διάρκειας καθώς τουλάχιστον 500 δις θα καλυφθούν σταδιακά από τον ευρωπαικό προυπολογισμό»

Τέλος, σημείωσε με νόημα πως η οικονομική δραστηριότητα θα εκτοξευθεί αν τα χρήματα αυτά χρησιμοποιηθούν σωστά και δεν κατασπαταληθούν σε ανόητα ΚΕΚ και σκανδαλώδεις εργασίες χωρίς αντίκρυσμα»

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα