back to top
19.6 C
Athens
Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

19.6 C
Athens
Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

Μεγάλη η προσέλευση των νησιωτών για τεστ κορονοϊού

Διαβάστε επίσης

Ολοκληρώθηκε η πρώτη φάση της κοινής δράσης +πλευσης και ΕΟΔΥ, για λήψεις δειγμάτων για διαγνωστικές εξετάσεις COVID-19 σε απομακρυσμένα νησιά των Κυκλάδων. Τα κλιμάκια επισκέφθηκαν τη Μήλο, την Κίμωλο, τη Φολέγανδρο και τη Σίκινο.

Τα αποτελέσματα των εξετάσεων, που πραγματοποιήθηκαν από κοινού, αναμένονται στο τέλος της ερχόμενης εβδομάδας. Τα τεστ αυτά κρίνονται ως ιδιαίτερα σημαντικά από τους επιδημιολόγους, καθώς θα δείξουν εάν υπάρχει διασπορά της νόσου COVID-19 στα νησιά, ενόψει του ανοίγματος του τουρισμού.

 +πλευσης και ΕΟΔΥ

Σίκινος

«Το ένα τρίτο του πληθυσμού του νησιού μας εξετάστηκε για  COVID-19 και είμαστε ένα μικρό νησί 250 μόνιμων κατοίκων» λέει στον Αθήνα 9.84 ο δήμαρχος Σικίνου Βασίλειος Μαράκης. «Προς τιμήν τους κάτοικοι, εκπαιδευτικοί και κάποιοι Άγγλοι που είναι στο νησί, επίσης όσοι είχαν ταξιδέψει πρόσφατα προσήλθαν για τις εξετάσεις. Ήταν μια θετική δράση για την ψυχολογία των κατοίκων και για τον τόπο μας εν όψει ανοίγματος του τουρισμού. Άλλο ένα θετικό ήταν η κάλυψη της δράσης από το BBC και η καταγραφή εικόνων του νησιού, η οποία πιστεύω θα συμβάλλει και στη προβολή του, στο εξωτερικό. Θεωρώ οτι θα πρέπει αυτές οι εξετάσεις να επαναληφθούν και τον Αυγουστο που θα έχουμε επισκέπτες», επισημαίνει ο κ. Μαράκης.

+πλευσης και ΕΟΔΥ

+πλευση

«Μεταφέραμε τον ΕΟΔΥ σε τέσσερα νησιά, μένουν δεκάδες ακόμη» αναφέρουν τα μέλη της +πλευσης. «Τα φουσκωτά και οι εθελοντές της +πλευσης διένυσαν σε 31 ώρες πάνω από 200 ναυτικά μίλια για να φέρουν το κλιμάκιο του ΕΟΔΥ (Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας) σε Μήλο, Κίμωλο, Φολέγανδρο και Σίκινο. Οι λήψεις δειγμάτων για διαγνωστικές εξετάσεις COVID-19 που πραγματοποιήσαμε μαζί για πρώτη φορά στις 25 και 26 Μαΐου σε απομονωμένα, μικρά νησιά της Ελλάδας, έδωσαν στους γιατρούς και νοσηλευτές μας τεχνογνωσία COVID-19. Παράλληλα, έφεραν στο προσκήνιο την ανάγκη αυτοί οι τόσο σημαντικοί για την πατρίδα μας τόποι να νιώσουν ότι απολαμβάνουν την ίδια φροντίδα της Πολιτείας, όπως η υπόλοιπη Ελλάδα. Θελήσαμε να βρεθούμε δίπλα τους αμέσως μετά την λήξη των περιοριστικών μέτρων. Και το πετύχαμε, φέρνοντάς τα στο επίκεντρο της προσοχής όλων, ακόμη και διεθνώς!».

 +πλευσης και ΕΟΔΥ

Καλλιόπη Ασλανίδου

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα