back to top
17.9 C
Athens
Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

17.9 C
Athens
Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

Η FIA ενέκρινε τα μέτρα για μείωση κόστους στη Formula1

Διαβάστε επίσης

Η Formula 1 προχώρησε σε μία σειρά μέτρων για τη μείωση του κόστους, προκειμένου να προστατευθεί οικονομικά το άθλημα από την πανδημία του κορονοϊού.

Η Formula 1 πραγματοποιεί προσπάθειες για την εκκίνηση του πρωταθλήματος, ωστόσο τα οικονομικά αποτελέσματα που έχει επιφέρει η πανδημία είναι ήδη μεγάλα. Γι’ αυτό το λόγο γίνονται απαραίτητα βήματα για την οικονομική θωράκιση του αθλήματος μέσω ενός πακέτου μέτρων.

Την Τετάρτη (27/5) η FIA ενέκρινε με ηλεκτρονική ψηφοφορία μία σειρά μέτρων που αφορούν τεχνικές και οικονομικές αλλαγές. Στόχος είναι κυρίως η μείωση του κόστους ως απόρροια του πανδημίας του κορονοϊού. Συγκεκριμένα την Παρασκευή (22/5) οι ομάδες αποφάσισαν ανώτατο όριο κόστους στα 131 εκατομμύρια ευρώ.

Ωστόσο, η μείωση επεκτείνεται και για τα επόμενα έτη. Το 2022 το ανώτατο όριο θα κατέβει ακόμη περισσότερο στα 127 εκατομμύρια, ενώ κατά την περίοδο 2023-2025 αυτή η μορφή salary cap θα ορίζεται στα 122 εκατομμύρια ευρώ.

Είναι βέβαιο πως θα υπάρξουν αντιδράσεις, καθώς η Ferrari είχε δηλώσει την αντίθεση της σε μεγάλο…ψαλίδι στο κόστος και μάλιστα είχε απειλήσει με αποχώρηση από τη Formula1.

Απόστολος Βαξεβανέλλης

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα