back to top
21.3 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

21.3 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Γ. Γεωργαντάς: Εύκολα σε ψηφιακά γκισέ οι συναλλαγές με το Δημόσιο

Διαβάστε επίσης

«Προσπαθούμε να περιορίσουμε τη φυσική παρουσία του πολίτη στα γκισέ του δημοσίου»,  δήλωσε στο σταθμό της πόλης και στον Γιάννη Παπαγεωργίου ο υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Αρμόδιος για Θέματα Απλούστευσης Διαδικασιών, Γιώργος Γεωργαντάς.

«Αυτό που θέλουμε είναι να μπορεί ο πολίτης,  να διεκπεραιώνει μέσα από τον υπολογιστή ή μέσα από το κινητό του, τον μεγαλύτερο όγκο των συναλλαγών του», τόνισε και συμπλήρωσε ότι «προσπαθούμε να περιορίσουμε τα δικαιολογητικά και αυτά να συγκεντρώνονται στο σημείο που επιθυμεί ο πολίτης για την διεκπεραίωση της υπόθεσής του, ψηφιακά από το ίδιο το κράτος».

Ο κ. Γεωργαντάς επεσήμανε ότι «έχει αλλάξει η κουλτούρα της κοινωνίας, αλλά και η προσέγγιση στο ζήτημα αυτό από τους δημόσιους υπάλληλους. Έχει γίνει κατανοητό σε όλους, ότι η τεχνολογία θα προχωρήσει. Δεν μπορεί η Ελλάδα να είναι δεύτερη από το τέλος, στον πίνακα κατάταξης των χωρών με την παροχή ψηφιακών υπηρεσιών προς του πολίτες. Στόχος μας είναι να φτάσουμε τουλάχιστον στο μέσο όρο παροχής ψηφιακών υπηρεσιών των Ευρωπαϊκών χωρών και νομίζω είναι στόχος που μπορούμε να επιτύχουμε».

Όπως εξήγησε ο υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης «υπάρχει ήδη και είναι σχεδόν έτοιμη η Βίβλος του ψηφιακού μετασχηματισμού της χώρας, η οποία θα παρουσιαστεί το επόμενο διάστημα. Εκεί περιγράφονται αναλυτικά όλα τα απαραίτητα έργα που πρέπει να γίνουν. Ουσιαστικά, ο οδικός χάρτης των έργων για έναν ολοκληρωμένο ψηφιακό μετασχηματισμό της χώρας. Υπάρχουν έργα που σχεδιάζονται για ένταξη στο ΕΣΠΑ, υπάρχουν και κάποια μεγάλα που υλοποιούνται».

Ο Γεωργαντάς τόνισε ότι «υπάρχει και είναι σε εξέλιξη ένα μεγάλο έργο που είναι η ηλεκτρονική ταυτότητα. Όλη η διαδικασία του διαγωνισμού έχει ολοκληρωθεί και θα είναι στα χέρια των συμπολιτών αρχές του 2022».  «Με τον ενιαίο αριθμό ο πολίτης θα απλοποιήσει  κάθε επαφή του με το δημόσιο», υπογράμμισε.

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα