back to top
18.4 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

18.4 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Έρχονται δάνεια, εκτός τραπεζών, μέχρι 25.000 ευρώ σε ιδιώτες και επιχειρήσεις

Διαβάστε επίσης

Την ευχέρεια να μπορούν να λαμβάνουν χρηματοδότηση, μέσω μικροπιστώσεων η δανείων έως 25.000 ευρώ, εκτός τραπεζικού συστήματος και χωρίς εμπράγματες εξασφαλίσεις, θα έχουν μετά το καλοκαίρι, χιλιάδες ιδιώτες, επιχειρήσεις ακόμη και άνεργοι προκειμένου να στήσουν, να διατηρήσουν η να επεκτείνουν την επιχείρησή τους.

Τα παραπάνω θα προβλέπει σχέδιο νόμου του υπουργείου Οικονομικών που συζητείται σήμερα στο υπουργικό συμβούλιο και σύντομα θα εισαχθεί για ψήφιση στη Βουλή.

Με το σχέδιο νόμου πρόσβαση σε δανεισμό για επενδύσεις, κεφάλαια κίνησης, πληρωμή μισθωμάτων, ανάγκες εξοπλισμού κλπ θα έχουν ιδιώτες, επιχειρήσεις και άνεργοι που σήμερα είναι αποκλεισμένοι από τον τραπεζικό δανεισμό καθώς είτε δεν έχουν εμπράγματες εξασφαλίσεις,είτε βρίσκονται στη μαύρη λίστα του Τειρεσία η δεν μπορούν να λάβουν φορολογική και ασφαλιστική ενημερότητα.

Οι μικροχορηγήσεις (έως 25.000 ευρώ) θα μπορούν να γίνονται από φορείς, ιδρύματα, επιμελητήρια η ακόμη και από φυσικά πρόσωπα εφόσον λάβουν άδεια ίδρυσης και λειτουργίας ιδρυμάτων από την τράπεζα της Ελλάδας από την οποία και θα εποπτεύονται όσον αφορά την προέλευση των κεφαλαίων και την χρήση τους.

Όσον αφορά το αρχικό απαιτούμενο κεφάλαιο για την σύσταση ιδρύματος μικροπιστώσεων αυτό θα είναι υψηλότερο από 200.000 ευρώ,ενώ τα ιδρύματα θα μπορούν να συμμετέχουν σε συγχρηματοδοτούμενα προγράμματα του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων και σε εγγυοδοτικά προγράμματα της Αναπτυξιακής Τράπεζας.

Θάνος Πασχάλης

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα