back to top
20.4 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

20.4 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 23:00

Διαβάστε επίσης

Στη Βουλή κατατέθηκε αργά απόψε το νομοσχέδιο του Υπουργείου Παιδείας για την Αναβάθμιση του Σχολείου. Μεταξύ άλλων επέρχονται σημαντικές αλλαγές σε όλες τις βαθμίδες εκπαίδευσης από το νηπιαγωγείο με την καθιέρωση μαθήματος αγγλικών, μέχρι το Πανεπιστήμιο, επανέρχεται η Τράπεζα Θεμάτων και η διαγωγή στους τίτλους σπουδών, ενώ ενισχύονται τα πρότυπα και πειραματικά σχολεία.

Σχέδιο 5 σημείων για τη στήριξη του κλάδου των αερομεταφορών, που έχει πληγεί άμεσα από την πανδημία, ανακοίνωσε η Κυβέρνηση. Μεταξύ άλλων, προβλέπεται μείωση του ΦΠΑ στις μεταφορές από το 24 στο 13% για την περίοδο από 1ης Ιουνίου έως και 31 Δεκεμβρίου, και αποζημίωση πτήσεων για Απρίλιο και Μάιο με 20 ευρώ ανά προσφερόμενη θέση.

Φουλάρει το μεταρρυθμιστικό της έργο η Κυβέρνηση. Εφτά νομοσχέδια, μεταξύ των οποίων του υπουργείου Οικονομικών για τις μικροπιστώσεις και του υπουργείου Περιβάλλοντος για την ηλεκτροκίνηση, συζητήθηκαν στην συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου υπό τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη.

Συμβούλιο Πολιτικών Αρχηγών για να χαρακτεί εθνική γραμμή ενάντια στην αυξανόμενη τουρκική επιθετικότητα, ζήτησε ο Αλέξης Τσίπρας κατά την εφ όλης της ύλης συνέντευξή του στον ΑΛΦΑ. Σε ερώτηση για το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών, απάντησε πως είναι τουλάχιστον κυνισμός και τυχοδιωκτισμός να συζητάμε αυτή την ώρα για εκλογές, με ευθύνη στελεχών της Κυβέρνησης. “ Σε κάθε περίπτωση πάντως εμείς εδώ είμαστε”, σημείωσε με νόημα. Αναφερόμενος στην οικονομία, εκτίμησε ότι η ύφεση φέτος θα κινηθεί πάνω από το 10%.

Tην ίδια ώρα, για να επιστρέψουμε στα ελληνοτουρκικά, ο Ταγίπ Ερντογάν, δηλώνει ότι αύριο το βράδυ στο πλαίσιο της τελετής για την Άλωση, που διοργανώνει το τουρκικό υπουργείο Πολιτισμού, θα αναγνωστούν αποσπάσματα από το Κοράνι και θα γίνει προσευχή στην Αγία Σοφία.

Σταθερή συνεχίζει να είναι η εικόνα της επιδημίας κορονοιού στην Ελλάδα. To τελευταίο 24ωρο είχαμε 2 νέους θανάτους, με το συνολικό αριθμό να ανέρχεται στους 175, και άλλα 3 νέα κρούσματα.

Τη δημιουργία 30 σταθμών φόρτισης ηλεκτρικών αυτοκινήτων το επόμενο διάστημα, στο πλαίσιο του έργου του Μεγάλου Περίπατου, προανήγγειλε ο δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης, μιλώντας στην Επιτροπή Περιβάλλοντος της Βουλής. O κορωνοιός λειτούργησε ως επιταχυντής του σχεδίου μας, τόνισε ο κύριος Μπακογιάννης, ανακοινώνοντας ότι οι παρεμβάσεις θα ξεκινήσουν στα τέλη Μαΐου και θα ολοκληρωθούν στα τέλη Ιουνίου. Αναφέρθηκε ακόμη στην Ηρώδου Αττικού, που επίσης θα πεζοδρομηθεί και θα είναι πλέον ανοιχτή στους κατοίκους και τους επισκέπτες χωρίς αστυνομικές κλούβες, δίνοντας έτσι και η πολιτεία το μήνυμα ότι δεν φοβάται κάτι.

Η Ύπατη Αρμοστής του ΟΗΕ για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα καταδίκασε σήμερα τον θάνατο του Τζορτζ Φλόιντ, κατά τη διάρκεια της σύλληψής του στις ΗΠΑ, απευθύνοντας έκκληση στις αμερικανικές αρχές να λάβουν «σοβαρά μέτρα» για να μπει ένα τέλος στις «δολοφονίες» Αφροαμερικανών.

Τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες τις απογευματινές ώρες, προβλέπονται και αύριο στην Αττική. Θερμοκρασία από 12 έως 24 βαθμούς Κελσίου. Στους 16 βαθμούς αυτή την ώρα στην Τεχνόπολη στο Γκάζι.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα