back to top
18 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

18 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 21:00

Διαβάστε επίσης

Σχέδιο 5 σημείων για τη στήριξη του κλάδου των αερομεταφορών, που έχει πληγεί άμεσα από την πανδημία, ανακοίνωσε η Κυβέρνηση. Μεταξύ άλλων, προβλέπεται μείωση του ΦΠΑ στις μεταφορές από το 24 στο 13% για την περίοδο από 1ης Ιουνίου έως και 31 Δεκεμβρίου, και αποζημίωση πτήσεων για Απρίλιο και Μάιο με 20 ευρώ ανά προσφερόμενη θέση.

Ζοφερές την ίδια ώρα, οι εκτιμήσεις για τον τουρισμό παγκοσμίως. Σύμφωνα με τον Γενικό Γραμματέα του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού των Ηνωμένων Εθνών, φέτος θα καταγραφεί συρρίκνωση κατά 70%, την μεγαλύτερη από το 1950, ενώ θα κινδυνεύσουν άμεσα 110 εκατομμύρια θέσεις εργασίας.

Φουλάρει το μεταρρυθμιστικό της έργο η Κυβέρνηση. Εφτά νομοσχέδια, μεταξύ των οποίων του υπουργείου Οικονομικών για τις μικροπιστώσεις και του υπουργείου Περιβάλλοντος για την ηλεκτροκίνηση, συζητήθηκαν στην συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου υπό τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη.

Συμβούλιο Πολιτικών Αρχηγών για να χαρακτεί εθνική γραμμή ενάντια στην αυξανόμενη τουρκική επιθετικότητα, ζήτησε ο Αλέξης Τσίπρας κατά την εφ όλης της ύλης συνέντευξή του στον ΑΛΦΑ. Σε ερώτηση για το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών, απάντησε πως είναι τουλάχιστον κυνισμός και τυχοδιωκτισμός να συζητάμε αυτή την ώρα για εκλογές, με ευθύνη στελεχών της Κυβέρνησης. “ Σε κάθε περίπτωση πάντως εμείς εδώ είμαστε”, σημείωσε με νόημα. Αναφερόμενος στην οικονομία, εκτίμησε ότι η ύφεση φέτος θα κινηθεί πάνω από το 10%.

Tην ίδια ώρα, για να επιστρέψουμε στα ελληνοτουρκικά, ο Ταγίπ Ερντογάν, δηλώνει ότι αύριο το βράδυ στο πλαίσιο της τελετής για την Άλωση, που διοργανώνει το τουρκικό υπουργείο Πολιτισμού, θα αναγνωστούν αποσπάσματα από το Κοράνι και θα γίνει προσευχή στην Αγία Σοφία.

Σταθερή συνεχίζει να είναι η εικόνα της επιδημίας κορονοϊού στην Ελλάδα. To τελευταίο 24ωρο είχαμε 2 νέους θανάτους, με το συνολικό αριθμό να ανέρχεται στους 175, και άλλα 3 νέα κρούσματα.

Την βεβαιότητα του ότι σημαντικές επενδύσεις από τις ΗΠΑ θα έρθουν σύντομα στην Ελλάδα, εξέφρασε ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης κατά τη διάρκεια διαδικτυακής συζήτησης που διοργάνωσε το Ελληνο-Αμερικανικό Εμπορικό Επιμελητήριο. Δεν έκρυψε ότι το 2020 θα είναι μια δύσκολη χρονιά λόγω του κορωνοιού, με έκρηξη της ανεργίας και επιχειρήσεις στα πρόθυρα του λουκέτου, ενώ αναφέρθηκε και στις νομοθετικές πρωτοβουλίες της Κυβέρνησης, σημειώνοντας ότι μέσα στις επόμενες εβδομάδες θα κατατεθεί σχέδιο νόμου για τις start up και την έρευνα και ανάπτυξη που θα δίνει φορολογικά κίνητρα.

Τη δημιουργία 30 σταθμών φόρτισης ηλεκτρικών αυτοκινήτων το επόμενο διάστημα, στο πλαίσιο του έργου του Μεγάλου Περίπατου, προανήγγειλε ο δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης, μιλώντας στην Επιτροπή Περιβάλλοντος της Βουλής. Αναφερόμενος στο έργο, έκανε λόγο για μια προσπάθεια να επανα-νοηματοδοτήσουμε το κέντρο της πόλης και του συνόλου των κατοίκων με το χθες και το αύριο, με στόχο μια πόλη φιλική στον πολίτη, τον επισκέπτη και τον τουρίστα, ανακοινώνοντας ότι οι παρεμβάσεις θα ξεκινήσουν στα τέλη Μαΐου και θα ολοκληρωθούν στα τέλη Ιουνίου. Για το θέμα των ξενοδοχείων στην Ακρόπολη και του ύψους των κτηρίων, ο Δήμαρχος Αθηναίων επισήμανε ότι υπάρχει εξαιρετική συνεργασία με το υπουργείο Περιβάλλοντος και ότι η απόφαση που ελήφθη για τα κτήρια ήταν γενναία χωρίς να παραγκωνιστεί ο Δήμος Αθηναίων.

Κόκκινη γραμμή στην υπόθεση παραβίασης του lockdown από το στενό του σύμβουλο, Ντόμινικ Κάμινγκς, βάζει ο πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον. «Είπα αρκετά για το θέμα ήδη, και αυτό που θέλω να σημειώσω είναι ότι η αστυνομία του Ντάρεμ ανακοίνωσε ότι δεν πρόκειται να αναλάβει δράση και ότι το θέμα έκλεισε. Και εγώ σκοπεύω να θέσω κόκκινη γραμμή στο θέμα, είπε χαρακτηριστικά, την ώρα που πληθαίνουν οι φωνές για αποπομπή του Κάμινγκς.

Τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες τις απογευματινές ώρες, προβλέπονται και αύριο στην Αττική. Θερμοκρασία από 12 έως 24 βαθμούς Κελσίου. Στους 17 βαθμούς αυτή την ώρα στην Τεχνόπολη στο Γκάζι.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα