back to top
21.5 C
Athens
Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024

21.5 C
Athens
Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 18:00

Διαβάστε επίσης

Επτά νομοσχέδια, μεταξύ των οποίων του υπουργείου Οικονομικών για τις μικροπιστώσεις και του υπουργείου Περιβάλλοντος για την ηλεκτροκίνηση, συζητήθηκαν στην συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου υπό τον πρωθυπουργό.

“Η κυβέρνηση, ακόμη και εν μέσω της πρωτόγνωρης πανδημίας του κορονοϊού, όχι μόνο συνεχίζει αλλά επιταχύνει το μεταρρυθμιστικό της έργο”, σχολίασε το Μαξίμου.

Ο πρωθυπουργός χαρακτήρισε «μεγάλη ευκαιρία και για την Ευρώπη αλλά και για την χώρα μας», την πρόταση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για το Ταμείο Ανάκαμψης.

Ως ευχάριστη έκπληξη, καθώς «αναδεικνύει μια αίσθηση του επείγοντος και σπάει κάποια ταμπού» χαρακτηρίζει την πρόταση της Κομισιον ο τομεάρχης Οικονομικών του ΣΥΡΙΖΑ, Ευκλείδης Τσακαλώτος. Και προσθέτει : Θα περιμένουμε την έκβαση της επόμενης Συνόδου Κορυφής για να δούμε τις τελικές αποφάσεις.

Σε θετική κατεύθυνση η πρόταση της Κομισιόν δήλωσε η Φώφη Γεννηματά.

«Ο σχεδιασμός για την αξιοποίηση των πόρων θα πρέπει να γίνει αντικείμενο διαλόγου μεταξύ των πολιτικών δυνάμεων στη Βουλή» τόνισε η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ, Φωφη Γεννηματά.

Με νέα βάρη και νέα μέτρα, θα κληθούν να πληρώσουν τις επιχορηγήσεις και τα δάνεια οι λαοί της Ευρώπης σχολιάζει το ΚΚΕ.

Πλαίσιο στήριξης του τομέα των αερομεταφορών ύψους 115 εκατ. ευρώ αποφάσισε η κυβέρνηση.

Μεταξύ άλλων, προβλέπεται μείωση του ΦΠΑ στις μεταφορές από το 24% στο 13% για την περίοδο από 1ης Ιουνίου έως 31 Οκτωβρίου και αποζημίωση πτήσεων Απριλίου-Μαΐου με 20 ευρώ ανά προσφερόμενη θέση.

Επιπρόσθετα, για την περίοδο από 15 Ιουνίου έως και 31 Δεκεμβρίου, προβλέπεται επιδότηση του συνόλου των ασφαλιστικών εισφορών (εργοδότη και εργαζομένου) για τον εργασιακό χρόνο που δεν απασχολούνται οι εργαζόμενοι, στο πλαίσιο του προγράμματος «Συν-Εργασία».

Θετικά κρίνει η Aegean τα μέτρα, τονίζει ωστόσο ότι τα μεγέθη είναι πολύ μικρά σε σχέση με άλλες χώρες της ΕΕ και αφορούν όλο τον κλάδο, εταιρείες αεροδρόμιων, επίγειας εξυπηρέτησης και φυσικά αεροπορικές, μικρές και μεγάλες, με τον ίδιο οριζόντιο τρόπο, χωρίς ειδικά πλεονεκτήματα για καμία.

Στους 175 οι νεκροί από κορονοϊό στη χώρα μας, μετά το θάνατο δύο ασθενών με υποκείμενο νόσημα.

Πανέτοιμοι οι Βρεφονηπιακοί Σταθμοί του Δήμου Αθηναίων να υποδεχθούν νήπια και βρέφη από την Δευτέρα 1η Ιουνίου με ωράριο λειτουργίας 7 το πρωί με 2 μετά το μεσημέρι. Περισσότερα και αναλυτικότερα στην ιστοσελίδα του σταθμού μας στο www.athina984.gr.

Καιρός

Λίγες νεφώσεις αύριο στην Αττική που τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες πρόσκαιρα θα αυξηθούν και θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Άνεμοι, δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 4 μποφόρ, από το μεσημέρι νότιοι με την ίδια ένταση. Θερμοκρασία στην πρωτεύουσα από 12 έως 24 βαθμούς Κελσίου.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα