back to top
13.2 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

13.2 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 17:00

Διαβάστε επίσης

Πλαίσιο στήριξης του τομέα των αερομεταφορών ύψους 115 εκατ. ευρώ αποφάσισε η κυβέρνηση.

Μεταξύ άλλων, προβλέπεται μείωση του ΦΠΑ στις μεταφορές από το 24% στο 13% για την περίοδο από 1ης Ιουνίου έως 31 Οκτωβρίου και αποζημίωση πτήσεων Απριλίου-Μαΐου με 20 ευρώ ανά προσφερόμενη θέση.

Επιπρόσθετα, για την περίοδο από 15 Ιουνίου έως και 31 Δεκεμβρίου, προβλέπεται επιδότηση του συνόλου των ασφαλιστικών εισφορών (εργοδότη και εργαζομένου) για τον εργασιακό χρόνο που δεν απασχολούνται οι εργαζόμενοι, στο πλαίσιο του προγράμματος «Συν-Εργασία».

Θετικά κρίνει η Aegean τα μέτρα, τονίζει ωστόσο ότι τα μεγέθη είναι πολύ μικρά σε σχέση με άλλες χώρες της ΕΕ και αφορούν όλο τον κλάδο, χωρίς ειδικά πλεονεκτήματα για καμία.

Συνεδρίασε μέσω τηλεδιάσκεψης, υπό την Προεδρία του Πρωθυπουργού, το Υπουργικό Συμβούλιο, στο οποίο συζητήθηκαν τα 7 νομοσχέδια που θα φέρει στη Βουλή η κυβέρνηση. Είναι σαφές ότι η Κυβέρνηση προχωρά στην υλοποίηση του μεταρρυθμιστικού της σχεδίου για να ξεπεράσουμε την υγειονομική κρίση και να πυροδοτήσουμε τη δυναμική επανεκκίνηση της οικονομίας, είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Χαρακτήρισε «μεγάλη ευκαιρία και για την Ευρώπη αλλά και για την χώρα μας», την πρόταση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για το Ταμείο Ανάκαμψης.

«Αδιαμφισβήτητα η πρόταση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για το Ταμείο Ανάπτυξης αποτελεί μια ευχάριστη έκπληξη, ιδιαίτερα δε που αναδεικνύει μια αίσθηση του επείγοντος και σπάει κάποια ταμπού» σημειώνει σε γραπτή δήλωση του ο τομεάρχης Οικονομικών του ΣΥΡΙΖΑ, Ευκλείδης Τσακαλώτος. Θα περιμένουμε την έκβαση της επόμενης Συνόδου Κορυφής για να δούμε τις τελικές αποφάσεις, πρόσθεσε.

Σε θετική κατεύθυνση η πρόταση της Κομισιόν δήλωσε η Φώφη Γεννηματά. Πάντως ο σχεδιασμός για την αξιοποίηση των πόρων θα πρέπει να γίνει αντικείμενο διαλόγου μεταξύ των πολιτικών δυνάμεων στη Βουλή τόνισε η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ.

Τις επιχορηγήσεις και τα δάνεια που θα κατευθυνθούν στις τσέπες των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων, θα κληθούν πάλι να τα πληρώσουν οι λαοί της Ευρώπης, με νέα βάρη και νέα μέτρα, σχολιάζει το ΚΚΕ.

Ένταση μεταξύ ξενοδοχοϋπαλλήλων και ΜΑΤ κατά τη συγκέντρωση διαμαρτυρίας νωρίτερα έξω από το υπουργείο Εργασίας.

Όχι μόνο αρνήθηκε να συναντήσει τους εργαζόμενους σε επισιτισμό και τουρισμό που ζητούν επιδότηση της εργασίας «αλλά τους “υποδέχθηκε” με ΜΑΤ και χημικά», σχολίασε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Χαρίτσης .

Να μην προβούν σε μειώσεις δαπανών για τη δημόσια υγεία, ένεκα της οικονομικής κρίσης που προκάλεσε η πανδημία του νέου κορονοϊού, κάλεσε τις ευρωπαϊκές κυβερνήσεις ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ).

Στους 175 οι νεκροί από κορονοϊό στη χώρα μας, μετά το θάνατο δύο ασθενών με υποκείμενο νόσημα.
Στην Ιταλία, 18χρονος υπεβλήθη σε επιτυχημένη μεταμόσχευση πνευμόνων, από γιατρούς της πανεπιστημιακής πολυκλινικής του Μιλάνου καθώς η νόσος που προκαλεί ο κορονοϊός «έκαψε» τους πνεύμονές του. Πριν μολυνθεί, ο νέος ήταν απόλυτα υγιής.

Πανέτοιμοι οι Βρεφονηπιακοί Σταθμοί του Δήμου Αθηναίων να υποδεχθούν νήπια και βρέφη από την Δευτέρα 1η Ιουνίουμε ωράριο λειτουργίας 7 το πρωί με 2 μετά το μεσημέρι . Περισσότερα και αναλυτικότερα στην ιστοσελίδα του σταθμού μας.

Πωλήσεις ύψους 1,683 δισ. ευρώ παρουσίασαν οι αλυσίδες σούπερ μάρκετ σε διάστημα δώδεκα εβδομάδων από την εμφάνιση κρουσμάτων κορονοϊού στην Ελλάδα, σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιοποίησε η εταιρεία ερευνών αγοράς IRI.

Άμεση διεξαγωγή εκλογών για την ανάδειξη του συνδικαλιστικού προεδρείου της ζήτησε το δικαστικό Σώμα, μετά τη σχεδόν καθολική συμμετοχή των ψηφοφόρων στην ηλεκτρονική ψηφοφορία .

Μνημόνιο συνεργασίας του δήμου Αθηναίων με το Χαμόγελο του Παιδιού για την ανάπτυξη ισχυρών και αξιόπιστων μηχανισμών άμεσης επέμβασης σε περιπτώσεις παιδιών σε κίνδυνο.

Καιρός

Λίγες νεφώσεις αύριο στην Αττική που τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες πρόσκαιρα θα αυξηθούν και θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Άνεμοι, δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 4 μποφόρ, από το μεσημέρι νότιοι με την ίδια ένταση. Θερμοκρασία στην πρωτεύουσα από 12 έως 24 βαθμούς Κελσίου.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα