back to top
16.5 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

16.5 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 16:00

Διαβάστε επίσης

“Μεγάλη ευκαιρία και για την Ευρώπη αλλά και για τη χώρα μας”, χαρακτήρισε, κατά τη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου, ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, την πρόταση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για το Ταμείο Ανάκαμψης. “Δεν θα σκορπίσουμε τα χρήματα στους τέσσερις ανέμους με την ανεμελιά του νεόπλουτου”, πρόσθεσε, υπογραμμίζοντας ότι η διαχείριση αυτών των μεγάλων ποσών θα πρέπει να γίνει με σχέδιο και σύνεση. “Είναι κεφάλαια τα οποία θα διατίθενται σε βάθος τριετίας. Είναι μία μεγάλη ευκαιρία να μεταμορφώσουμε την πατρίδα μας και να τα χρησιμοποιήσουμε για να μετασχηματίσουμε το αναπτυξιακό μας μοντέλο”, τόνισε ο κ. Μητσοτάκης.

…Στο μεταξύ, όπως ανακοίνωσαν σήμερα ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν, Βάλντις Ντομπρόφσκις, και ο Επίτροπος Οικονομικών, Πάολο Τζεντιλόνι, για να έχουν πρόσβαση σε αυτά τα χρήματα, οι κυβερνήσεις της ΕΕ θα πρέπει να καταθέσουν τα εθνικά σχέδια για την ατζέντα μεταρρυθμίσεων και επενδύσεων έως το 2024. Εφόσον εγκριθούν, η Κομισιόν θα εκταμιεύσει τις επιχορηγήσεις και τα δάνεια σε δόσεις και μετά την ολοκλήρωση συγκεκριμένων στόχων που θα έχουν προτείνει οι ίδιες οι χώρες, οι οποίοι στόχοι θα αφορούν πρωτίστως την ψηφιακή μετάβαση και την “Πράσινη” ανάπτυξη.

…Σε θετική κατεύθυνση η πρόταση της Κομισιόν για το Ταμείο Ανασυγρότησης, δηλώνει η Φώφη Γεννηματά. Τονίζει, ωστόσο, ότι ο σχεδιασμός για την αξιοποίηση των πόρων θα πρέπει να γίνει αντικείμενο διαλόγου μεταξύ τόσο των πολιτικών δυνάμεων στη Βουλή, όσο και των Κοινωνικών Εταίρων. “Τις νέες επιχορηγήσεις και τα δάνεια θα κληθούν πάλι να τα πληρώσουν οι λαοί της Ευρώπης”, τονίζει το ΚΚΕ.

Σχέδιο πέντε σημείων, ύψους 115 εκ. ευρώ, για τη στήριξη του κλάδου των αερομεταφορών ανακοίνωσεη κυβέρνηση. Μεταξύ άλλων, τα μέτρα προβλέπουν μείωση του ΦΠΑ στις μεταφορές από το 24% στο 13% για την περίοδο από 1ης Ιουνίου έως 31 Οκτωβρίου, αποζημίωση πτήσεων Απριλίου-Μαΐου με 20 ευρώ ανά προσφερόμενη θέση και επιδότηση του συνόλου των ασφαλιστικών εισφορών (εργοδότη και εργαζομένου) για τον εργασιακό χρόνο που δεν απασχολούνται οι εργαζόμενοι μέσω του προγράμματος “Συν-Εργασία”. Ο κλάδος των αερομεταφορών αφορά 306 εταιρείες και 11.000 απασχολουμένους.

Συρρίκνωση του παγκόσμιου τουρισμού κατά 70%, τη μεγαλύτερη από το 1950, προβλέπει ο Παγκόσμιος Οργανισμός Τουρισμού για το 2020.

Για υποδοχή με ΜΑΤ και χημικά των εργαζομένων σε επισιτισμό και τουρισμό και άρνησή του να τους συναντήσει, κατηγόρησε τον υπουργό Εργασίας, Γιάννη Βρούτση, ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Χαρίτσης. “Αυτή είναι η νέα “κανονικότητα” της κυβέρνησης”, σημείωσε ο κ. Χαρίτσης, για τα επεισόδια, νωρίτερα, έξω από το υπουργείο Εργασίας.

Σε 175 ανήλθαν τα θύματα του νέου κορονοϊού στη χώρα μας, καθώς κατέληξαν 78χρονος και 83χρονος στο νοσοκομείο “Αττικόν”. Και οι δύο είχαν υποκείμενα νοσήματα.

Σκληρή απάντηση του υπ. Εξωτερικών στην τουρκική ανακοίνωση, με την οποία κατηγορεί τη χώρα μας για βαρβαρότητα έναντι των μεταναστών. “Αυτοί που καταδικάστηκαν από τη διεθνή κοινότητα για εργαλειοποίηση του ανθρώπινου πόνου χάριν εξυπηρέτησης πολιτικών σκοπιμοτήτων, προφανώς δεν δικαιούνται να παραδίδουν μαθήματα ανθρωπίνων δικαιωμάτων”, υπογραμμίζει το υπουργείο. Στο μεταξύ, η Τουρκία προχωρεί στην κατασκευή στρατιωτικής ζώνης στα σύνορα με τη Βουλγαρία, σύμφωνα με τη Hurriyet.

Νέα κατάθεση αναμένεται να δώσει σήμερα στην Αστυνομία η 34χρονη που δέχθηκε επίθεση με βιτριόλι και εξακολουθεί να νοσηλεύεται στο Θριάσιο νοσοκομείο. Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, οι ελπίδες για την ταυτοποίηση της δράστιδος επικεντρώνονται στις σαρώσεις τηλεφωνικών επικοινωνιών την ημέρα της επίθεσης και στην ανάλυση του βιντεοληπτικού υλικού που έχει ληφθεί από κάμερες ασφαλείας, στην ευρύτερη περιοχή της Καλλιθέας.

Στα χέρια της Αστυνομίας, μετά από περιπετειώδη καταδίωξη, δύο άνδρες που επιβαίνοντες σε μηχανή, άρπαζαν με τη βία τις τσάντες ανυποψίαστων γυναικών σε περιοχές της Αττικής. Περισσότερα από τον Δημήτρη Πέρρο…

Κινητοποίηση, νωρίτερα, έξω από το Κέντρο Φιλοξενίας Προσφύγων και Μεταναστών στον Ελαιώνα από μέλη του ΚΕΕΡΦΑ, με αίτημα να δοθεί άμεση λύση στο πρόβλημα στέγασης 9.000 προσφύγων, των οποίων, στις 31 του μήνα, λήγει η φιλοξενία σε δομές και σπίτια που τους έχουν παραχωρηθεί, στο πλαίσιο του προγράμματος “Εστία”. Κινητοποιήσεις έξω από δομές φιλοξενίας σε όλη τη χώρα την προσεχή Κυριακή. “Χιλιάδες άνθρωποι, οικογένειες με παιδιά, θα πεταχτούν ουσιαστικά στον δρόμο, ενώ παραμένουν οι κίνδυνοι από την πανδημία του κορονοϊού”, τονίζει το ΚΚΕ, ζητώντας, μεταξύ άλλων, να παραταθεί το πρόγραμμα στέγασης σε καταλύματα.

Στη διεθνή επικαιρότητα: Τρεις νεκροί κι ένας τραυματίας στη δυτική Γαλλία, όταν ένας άνδρας άνοιξε πυρ κατά τη διάρκεια επαγγελματικού meeting. Σύμφωνα με το CNN, η αστυνομία ανέφερε το κίνητρο δεν έχει γίνει ακόμα γνωστό, ωστόσο υπήρχε επαγγελματική σύνδεση του δράστη με την εταιρεία στην οποία έγινε το περιστατικό.

Καιρός: νεφώσεις, αύριο στην Αττική, με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες το μεσημέρι και το απόγευμα. Μέγιστη θερμοκρασία 24 βαθμοί Κελσίου – 18 βαθμοί, αυτήν την ώρα, στην Τεχνόπολη, εδώ, στο Γκάζι.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα