back to top
14.9 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

14.9 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 11:00

Διαβάστε επίσης

Προκλητική ανακοίνωση του τουρκικού υπ. Εξωτερικών, με αφορμή τις εξελίξεις στον Έβρο και τη δήλωση του Έλληνα υπ. Εξωτερικών ότι, η Τουρκία παραβιάζει τα δικαιώματα των μεταναστών. Απαντώντας στον Νίκο Δένδια, το τουρκικό ΥΠΕΞ αναφέρει σε ανακοίνωσή του ότι, πως η Ελλάδα παραβιάζει τα δικαιώματα των προσφύγων και των μεταναστών» και την καλεί, αφού, όπως λέει η ίδια είναι το λίκνο του πολιτισμού, να σέβεται όσους έχουν διαφορετική θρησκεία και πολιτισμό.

Ένας νεκρός από σφαίρα κατά τη διάρκεια της δεύτερης νύχτας ταραχών στη Μινεάπολη των ΗΠΑ, μετά τον θάνατο άοπλου Αφροαμερικανού από αστυνομική βία, που συγκλονίζει σε παγκόσμιο επίπεδο, ενώ συνελήφθη ένα άτομο.

Εν τω μεταξύ, νέα βίντεο, που κάνουν το γύρο του κόσμου, φαίνεται να διαψεύδουν τους ισχυρισμούς της αστυνομίας ότι ο Τζορτζ Φλόιντ αντιστάθηκε στη σύλληψή του.

“Η έρευνα του FBI για το συμβάν θα πρέπει να επισπευστεί” έγραψε στο τουίτερ ο Ντόναλντ Τραμπ.

Τον τερματισμό των εμπορικών τους σχέσεων με το Χονγκ Κονγκ εξετάζουν οι ΗΠΑ, μετά την έγκριση από το Εθνικό Λαϊκό Κογκρέσο της Κίνας του αμφιλεγόμενου νόμου για την εθνική ασφάλεια στην περιοχή. Για καταστροφική απόφαση έκανε λόγο ο αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Μάικ Πομπέο προσθέτοντας ότι, πρόκειται για την τελευταία σε μια σειρά δράσεων που υπονομεύουν ουσιαστικά την αυτονομία και τις ελευθερίες του Χονγκ Κονγκ.

Οι ΗΠΑ ζήτησαν κατεπείγουσα σύγκληση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ προκειμένου να συζητηθεί ο αμφιλεγόμενος νόμος, ωστόσο η Κίνα απέρριψε το αμερικανικό αίτημα χαρακτηρίζοντάς το ανυπόστατο.

Την ελπίδα ότι η ΕΕ θα μπορέσει να καταλήξει σε συμφωνία τις επόμενες εβδομάδες όσον αφορά την πρόταση της Κομισιόν για πακέτο ανάκαμψης των χωρών μελών ύψους 750 δισεκατομμυρίων ευρώ, εξέφρασε ο Γάλλος υπουργός Οικονομικών Μπρουνό Λεμέρ, τονίζοντας ότι θα αποτελέσει ορόσημο στη διαδικασία ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης. Επισήμανε ωστόσο την πίεση που ασκείται από τις χώρες του ευρωπαϊκού βορρά.

Υγειονομικά και οικονομικά θέματα σχετικά με την πανδημία, καθώς και 7 νομοσχέδια -μεταξύ αυτών του Υπουργείου Οικονομικών, για τις μικροπιστώσεις, και του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας για την ηλεκτροκίνηση- στο επίκεντρο της συνεδρίασης του υπουργικού συμβουλίου υπό τον Πρωθυπουργό σε λίγη ώρα μέσω τηλεδιάσκεψης.

Οριακά κέρδη κατά το σημερινό άνοιγμα του Χρηματιστηρίου Αθηνών.

Περισσότερα θα μας πει ο Νικος Καρουτζος.

Στο 70% από το 40% -που ήταν η αρχική οδηγία- ανεβαίνει το ποσοστό πληρότητας για τα θερινά σινεμά, όπως αποφασίστηκε κατά την διάρκεια χθεσινής τηλεδιάσκεψης της Υπουργού Πολιτισμού με τον Γενικό Γραμματέα Σύγχρονου Πολιτισμού, ενώ όπως είπε μιλώντας στον Αθήνα 984 η ιδιοκτήτρια τριών θερινών κινηματογράφων της Αθήνας Πέγκυ Ρίγγα, η τιμή του εισιτηρίου θα παραμείνει σταθερή. Στο πλαίσιο των μέτρων για τον κορόνοϊό δε θα υπάρχει διάλειμμα ώστε να αποφευχθεί ο συνωστισμός, ενώ θα ανοίξουν τα κυλικεία.

Ξεπέρασαν τους 355.600 οι νεκροί σε όλον τον κόσμο. Περισσότερα από 5.693.000 τα επιβεβαιωμένα κρούσματα. Στις ΗΠΑ καταγράφονται πάνω από 100.400 οι θάνατοι, άρση ωστόσο του lockdown σε ολόκληρη τη χώρα.

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας θα πραγματοποιήσει σε λίγη ώρα στο Σύνταγμα το Συνδικάτο Επισιτισμού – Τουρισμού του νομού Αττικής, αντιδρώντας στα κυβερνητικά μέτρα για την στήριξη του κλάδου.

Ο Δήμος Αθηναίων και «Το Χαμόγελο του Παιδιού» ενώνουν τις δυνάμεις τους για κάθε παιδί και την οικογένειά του, με την υπογραφή μνημονίου συνεργασίας μεταξύ του δημάρχου, Κώστα Μπακογιάννη και του προέδρου του ΔΣ του οργανισμού.

Οι δύο πλευρές δεσμεύτηκαν να αξιοποιήσουν τις δράσεις και την τεχνογνωσία που έχει αναπτύξει ο Οργανισμός για την υποστήριξη παιδιών και οικογενειών όχι μόνο σε περιπτώσεις εξαφάνισης, αλλά και στους κρίσιμους τομείς της βίας, της υγείας και της φτώχειας, καθώς και σε περιπτώσεις φυσικών καταστροφών, υπό το θεσμικό και συντονιστικό ρόλο του Δήμου Αθηναίων.

Τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες το μεσημέρι και το απόγευμα, προβλέπονται σήμερα στην Αττική. Μέγιστη θερμοκρασία 22 βαθμοί Κελσίου. 18 βαθμοί αυτή την ώρα στην Τεχνόπολη στο Γκάζι.

Στόχος διαρρηκτών έγινε φαρμακευτική εταιρεία στις 2.30 τα ξημερώματα στη λεωφόρου Λαυρίου στην Παιανία.

Οι δράστες κατάφεραν να εισβάλουν στα γραφεία της επιχείρησης προσκρούοντας με όχημα στα προστατευτικά ρολά του κτιρίου, και αφαίρεσαν το χρηματοκιβώτιο με άγνωστο χρηματικό ποσό.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα