back to top
14.9 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

14.9 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Απάντηση ΥΠΠΟΑ σε δημοσιεύματα για παράνομη κατασκευή στην Ακρόπολη

Διαβάστε επίσης

“Η οποιαδήποτε εισαγγελική έρευνα σχετικά με το ικρίωμα στο Βόρειο Τείχος του
Βράχου της Ακροπόλεως, είναι καλοδεχούμενη”, απαντά με ανακοίνωσή του το υπουργείο Πολιτισμού σε δημοσιεύματα του ηλεκτρονικού Τύπου, στα οποία γίνεται λόγος ότι ο Σύνδεσμος Επαγγελματιών Ικριωμάτων Ελλάδος κατέθεσε στην Εισαγγελία Αθηνών έγγραφη αναφορά, ζητώντας «τη διερεύνηση ευθυνών για την παράνομη κατασκευή και την παραβίαση μέτρων ασφαλείας στο έργο που εκτελείται στο Βόρειο Τείχος της Ακρόπολης».

Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΥΠΠΟΑ:

Η οποιαδήποτε εισαγγελική έρευνα σχετικά με το ικρίωμα στο Βόρειο Τείχος του Βράχου της Ακροπόλεως, είναι καλοδεχούμενη. Η Υπηρεσία Συντήρησης Μνημείων Ακροπόλεως, η οποία επιβλέπει και τις συγκεκριμένες εργασίες στο Βόρειο Τείχος, έχει την ευθύνη της αναστήλωσης του συνόλου των μνημείων της Ακροπόλεως από το 1999. Για το αναστηλωτικό της έργο και τον τρόπο εκτέλεσής του, έχει εισπράξει διεθνώς τα εύσημα.
Είναι φανερό ότι στην εικοσαετία 1999-2020, η ΥΣΜΑ έχει εκτελέσει πολύ πιο σύνθετα και πολύ πιο δύσκολα έργα, χωρίς ποτέ να έχει υπάρξει το παραμικρό πρόβλημα.
Οσον αφορά στο συγκεκριμένο έργο, πέραν των τεχνικών προδιαγραφών που έχουν τεθεί από την ΥΣΜΑ και την ΕΣΜΑ, το υπ΄αρ. 161309/21.5/20 έγγραφο του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας, βεβαιώνει την ανάγκη απρόσκοπτης συνέχισης των εργασιών.
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα