back to top
13.2 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

13.2 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Το Πέρασμα Στην Άνοιξη: Διαδικτυακή Μουσική Παράσταση από την Εθνική Λυρική Σκηνή

Διαβάστε επίσης

Το πρώτο Διαδικτυακό Φεστιβάλ της Εθνικής Λυρικής Σκηνής με τίτλο ΕΞΟΔΟΣ: ΑΝΟΙΞΗ, σε καλλιτεχνική διεύθυνση Γιώργου Κουμεντάκη, μας καλεί να βιώσουμε μια καινούρια εμπειρία θέασης και ακρόασης.

Από τις 17 Μαΐου έως και τις 30 Ιουνίου 2020, έντεκα νέες βίντεο-παραστάσεις μουσικής, όπερας, οπερέτας, μουσικού θεάτρου -οι οποίες δημιουργήθηκαν μέσα στην πανδημία-, καθώς και μια μαγνητοσκοπημένη παράσταση χορού, έρχονται δωρεάν στο σπίτι μας. Το Φεστιβάλ υλοποιείται με τη στήριξη της δωρεάς του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ) για την ενίσχυση της καλλιτεχνικής εξωστρέφειας της Εθνικής Λυρικής Σκηνής.

Το πέρασμα στην άνοιξη | Τετάρτη 27 Μαΐου 2020 | 20.00

Μια μουσική παράσταση που έχουν στήσει τέσσερις μουσικοί της Ορχήστρας της Εθνικής Λυρικής Σκηνής: ο φλαουτίστας Ζαχαρίας Ταρπάγκος, ο κλαρινετίστας Παναγιώτης Σιωράς, ο κορνίστας Άγγελος Σιωράς και ο κρουστός Παναγιώτης Ζιάβρας. Η αναγέννηση που εμπεριέχεται στην ιεροτελεστία της άνοιξης, η πορεία από την εσωτερικότητα του χειμώνα στη χαρά της δημιουργίας, η αναδημιουργία και η πολυποικιλότητα της άνοιξης είναι οι θεματικές πάνω στις οποίες έχει θεμελιωθεί η δραματουργία της παράστασης. Καθώς το πέρασμα από το θείο Πάθος στην Ανάσταση συμβολίζει το πέρασμα από τον χειμώνα στην άνοιξη, το πέρασμα από την ιδιαίτερη συνθήκη του εγκλεισμού οδηγεί στην αναγέννηση της επαφής των μουσικών μεταξύ τους και των μουσικών με το κοινό.

Η παράσταση στηρίζεται στην καντάτα “Σε καλώ, Κύριε Ιησού Χριστέ” BWV 177 και στο κοράλ “Άσε με να Σε υμνήσω, Γιαχβέ” BWV 299 του Ι.Σ.Μπαχ, την «Άνοιξη» από τις Τέσσερις εποχές του Βιβάλντι, του «Τρεις αυτοσχεδιασμούς» έργο 19a του Φρήντριχ Βίλντγκανς, το Τρίο «Burn3» του Νέιθαν Ντότρεϋ και τη σύνθεση «Livewire!» του Κρίστοφερ Λόουρυ.

Το πέρασμα από τους χώρους με τις πολύπλοκες μηχανολογικές εγκαταστάσεις της ΕΛΣ στην κορυφή του πύργου της σκηνής, στα εργαστήρια κατασκευής των κοστουμιών, συνδιαλέγεται με τη δραματουργία των μουσικών αριστουργημάτων.

Μετάδοση: www.nationalopera.gr, www.culture.gov.gr, YouTube ΕΛΣ, Facebook ΕΛΣ – Το βίντεο θα παραμείνει online έως 27/6

Συντελεστές:

Φλάουτο Ζαχαρίας Ταρπάγκος
Κλαρινέτο Παναγιώτης Σιωράς
Κόρνο Άγγελος Σιωράς
Μαρίμπα Παναγιώτης Ζιάβρας
(Μουσικοί της Ορχήστρας ΕΛΣ)

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα