back to top
18.4 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

18.4 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου στον Αθήνα 9.84: “απαράδεκτες και ατυχείς οι δηλώσεις Δένδια για την κατάσταση στον Έβρο “

Διαβάστε επίσης

Για ελλειμματική ενημέρωση της αντιπολίτευσης, αναφορικά με την κατάσταση στον Έβρο και γενικότερα στα ελληνοτουρκικά επέκρινε τον υπουργό Εξωτερικών Νίκο Δένδια η κοινοβουλευτική εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ και μέλος της Διαρκούς Επιτροπής Εξωτερικών και Άμυνας της Βουλής Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, μιλώντας στον Αθήνα 9,84 και στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων με την Κατερίνα Παπαβασιλείου. Η κυρία Ξενογιαννακοπούλου κατηγόρησε τον κ. Δένδια για “απαράδεκτες και ατυχείς δημόσιες δηλώσεις που προκάλεσαν αντιφάσεις”.

Όπως είπε “ή δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα, οπότε δεν χρειάζεται ενημέρωση, η υπάρχει και για τον λόγο αυτό ,ο κύριος Δένδιας έκανε τα διαβήματα και μίλησε για κινητικότητα από την πλευρά της Τουρκίας. Συνεπώς δεν μπορεί να μην ενημερώνουν και να κατηγορούν την αντιπολίτευση επειδή κάνει ερωτήματα και ζητά ενημέρωση. Η αντιπολίτευση δεν ακολουθεί την προπαγάνδα της Τουρκίας, δεν μίλησε κανείς για εισβολή δεν κατηγορήσαμε, αντιθέτως εμείς κατηγορηθήκαμε επειδή ζητήσαμε επίσημη ενημέρωση και απαντήσεις τις οποίες δυστυχώς δεν πήραμε ούτε και στην ενημέρωση στην Επιτροπή Εξωτερικών και Άμυνας, στο Πεντάγωνο”.

Η κυρία Ξενογιαννακοπούλου πρόσθεσε πως η θέση του ΣΥΡΙΖΑ είναι σταθερή για ψυχραιμία, εγρήγορση, εθνική στρατηγική και ανάδειξη των θεμάτων στα διεθνή και ευρωπαϊκά όργανα, ενώ είχε θέσει και ζήτημα κυρώσεων κατά της Τουρκίας.

Για το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ “μένουμε όρθιοι ΙΙ” και την κριτική που ασκήθηκε από την κυβέρνηση δήλωσε πως η ασκούμενη από την κυβέρνηση πολιτική βαθαίνει την ύφεση, σε αντίθεση με το κοστολογημένο πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ που ενισχύει την εργασία και τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, αποτρέποντας την ύφεση με εμπροσθοβαρή μέτρα.
“Ανακοινώσαμε κοστολογημένο πρόγραμμα ύψους 13,5 δις ,για το οποίο ακόμα και ο κ. Σταϊκούρας παραδέχθηκε ότι υπάρχει αυτή η δυνατότητα, οπότε είναι καθαρά θέμα πολιτικών επιλογών” κατέληξε η κυρία Ξενογιαννακοπούλου.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα