back to top
14.9 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

14.9 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 21:00

Διαβάστε επίσης

Θετική αντίδραση από όλες σχεδόν τις αγορές στην εξαγγελία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για τη δημιουργία του Ταμείου Ανάκαμψης ύψους 750 δισ. Ευρώ. Λονδίνο, Παρίσι και Φρανκφούρτη κινήθηκαν ανοδικά, ενώ ισχυρή άνοδο είχαμε και στις τιμές των ομολόγων, με αποτέλεσμα το spread έναντι των γερμανικών τίτλων να υποχωρήσει κάτω από το 2%. Κάτω από το 1% υποχώρησε η απόδοση του 5ετούς ομολόγου.

Aπό τα 750 δισεκατομμύρια, τα 500 δις θα διατεθούν σε επιχορηγήσεις προς τα κράτη – μέλη, και άλλα 250 δις θα δοθούν ως δάνεια, με ορίζοντα αποπληρωμής τα 30 χρόνια. Να παραμερίσουν τις παλιές προκαταλήψεις και να στηρίξουν το σχέδιο, κάλεσε τους Ευρωπαίους, η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν. Για θερμή υποδοχή της πρότασης από όλες τις πτέρυγες του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, τουιτάρει ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Μαργαρίτης Σχοινάς. Η μερίδα του λέοντος θα πάει σε Ιταλία και Ισπανία που έχουν πληγεί περισσότερο από τον κορoνοιό.

Δύσκολες διαπραγματεύσεις, οι οποίες δεν θα ολοκληρωθούν στο προσεχές Ευρωπαϊκό Συμβούλιο, προέβλεψε η Καγκελάριος Άγγελα Μέρκελ. Από την άλλη, ο Γερμανός Υπουργός Οικονομικών, Ολαφ Σολτς βλέπει μεγάλες πιθανότητες για μια υγιή και καλή συμφωνία. Να στηρίξουν το ιστορικό – όπως το χαρακτηρίζει – σχέδιο ανάκαμψης της ΕΕ, καλεί όλα τα κράτη, το Παρίσι. Θετικές αντιδράσεις από Ιταλία και Ισπανία.

Στην Ελλάδα αντιστοιχούν 22,4 δισ ευρώ σε επιδοτήσεις και 9,4 δισ σε δάνεια. Όχι απλά θετική για την Ελλάδα, αλλά για το ευρωπαϊκό εγχείρημα συνολικά, χαρακτήρισε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης την πρόταση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, μιλώντας στην τηλεδιάσκεψη που διοργάνωσαν το Ινστιτούτο Brookings και το Miller Center του Πανεπιστημίου της Virginia.

Επιπόλαιοι οι πανηγυρισμοί, υπάρχουν πολλά επεισόδια να δούμε για το πώς θα καταλήξει η πρόταση μέχρι τη Σύνοδο Κορυφής, δεδομένων και των αντιδράσεων που διατυπώνονται, σημειώνουν πηγές του ΣΥΡΙΖΑ.

Παρέμβαση του Στέιτ Ντιπάρτμεντ για τα Ελληνοτουρκικά. “ Η Ουάσιγκτον βρίσκεται σε συνεχή διάλογο με την Αθήνα και την Άγκυρα για τη μείωση των εντάσεων στις σχέσεις των 2 χωρών”, δηλώνει ο βοηθός Υφυπουργός Εξωτερικών για Ευρωπαϊκές Υποθέσεις, Μάθιου Πάλμερ.

Έκανε λόγο για προκλήσεις με υπερπτήσεις από τουρκικά αεροσκάφη, ενώ αναφερόμενος στα γεγονότα στον Έβρο, υπενθύμισε την επίσκεψή του στην Αλεξανδρούπολη τον περασμένο Μάρτιο, λέγοντας ότι είχε ενθαρρύνει την Τουρκία να μειώσει τις εντάσεις.

Σε τέσσερα κρίσιμα στοιχεία απέδωσε την επιτυχία της Ελλάδας στην αντιμετώπιση της πανδημίας, ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, μιλώντας στην τηλεδιάσκεψη του Ινστιτούτου Brookings. Ταχύτητα στη λήψη δύσκολων αποφάσεων, ειλικρινή επικοινωνία με τους πολίτες, άμεση ενίσχυση του συστήματος υγείας και προστασία των ευάλωτων πληθυσμιακών ομάδων. Εν τω μεταξύ, άλλα 18 νέα κρούσματα του κορονοϊού στη χώρα μας, και κανένας θάνατος, ανακοινώθηκαν το απόγευμα. Τα 11 είναι από τον οικισμό των Ρομά Νέα Σμύρνη στη Λάρισα, και τα 2 από έλεγχο επαναπατρισθέντων.

Επ αυτοφώρω, συνελήφθησαν δύο νεαροί 27 και 28 ετών, λίγο πριν ενεργοποιήσουν εμπρηστικό εκρηκτικό μηχανισμό, στην πολυκατοικία όπου διαμένει – σύμφωνα με πληροφορίες – ο πρώην Υπουργός, Δημήτρης Σταμάτης στην Καλαμαριά της Θεσσαλονίκης. Ακολούθησαν έρευνες και στα σπίτια τους, όπου βρέθηκαν διάφορα υλικά για την κατασκευή εμπρηστικών μηχανισμών, μικροποσότητες κάνναβης, ενώ κατασχέθηκαν ηλεκτρονικοί υπολογιστές και κινητά τηλέφωνα.

Δανοί ερευνητές ανέπτυξαν ένα ρομπότ που είναι ικανό να πραγματοποιεί διαγνωστικά τεστ για την Covid-19, ανακοίνωσε σήμερα το πανεπιστήμιο της περιφέρειας της Νότιας Δανίας.

Τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες το μεσημέρι και το απόγευμα, προβλέπονται αύριο στην Αττική. Μέγιστη θερμοκρασία 22 βαθμοί Κελσίου. 17 βαθμοί αυτή την ώρα στην Τεχνόπολη στο Γκάζι.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +

spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα