back to top
14.9 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

14.9 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Χ. Θεοχάρης στον Αθήνα 9.84: Σύντομα στη Βουλή τα μέτρα για τον τουρισμό

Διαβάστε επίσης

Για μία διαφορετική τουριστική εμπειρία φέτος, μίλησε στον Αθήνα 9.84 και τον Άρη Τόλιο, ο υπουργός Τουρισμού Χάρης Θεοχάρης, σημειώνοντας ότι θα υπάρχουν ειδικοί κανόνες, ώστε να είμαστε όλοι ασφαλείς και να μην θέσουμε σε κίνδυνο την υγεία των πολιτών και των φιλοξενούμενών μας.

«Η κυβέρνηση δεν έχει κανέναν λόγο να αλλάξει την συνταγή της επιτυχίας. Χέρι- χέρι με τους ειδικούς, τους επιδημιολόγους ακολουθούμε ακριβώς τις οδηγίες αυτών, για τον τρόπο με τον οποίο θα πρέπει να ανοίξουμε σταδιακά την οικονομία» σημείωσε.

«Το μόνο δεδομένο που έχουμε αυτή τη στιγμή είναι ότι ο τουρισμός βρίσκεται στο σημείο 0, δεν έχουμε κανέναν τουρίστα. Συνεπώς, ακούω και κάτι εκτιμήσεις τελευταία και πραγματικά είναι εξωπραγματικές. Οποιαδήποτε εκτίμηση αυτή την στιγμή είναι λάθος και παρακινδυνευμένη. Και είναι παρακινδυνευμένη και για έναν ακόμη λόγο, διότι είναι κάτι που δεν εξαρτάται αποκλειστικά από τις δικές μας ενέργειες. Το αν υπάρχει η δυνατότητα στον Βρετανό, τον Γερμανό ή τον Αμερικάνο να ταξιδέψει κι αν υπάρχει κι η ψυχολογική κατάσταση, εάν έχει ξεπεράσει τους φόβους για να ταξιδέψουν, αυτό είναι κάτι το οποίο μένει να αποδειχθεί και δεν εξαρτάται από εμάς. Αυτό που εξαρτάται από εμάς είναι να είμαστε έτοιμοι να υποδεχθούμε και τον τελευταίο τουρίστα ο οποίος θέλει να μας τιμήσει με την παρουσία του στην Ελλάδα» υπογράμμισε ο κ. Θεοχάρης προσθέτοντας ότι ζημιά για τη χώρα μας θα ήταν στην περίπτωση που ήθελαν να έρθουν οι τουρίστες κι εμείς δεν ήμασταν έτοιμοι να τους υποδεχθούμε.

Αναφερόμενος στο κλίμα που έχει διαμορφωθεί διεθνώς για την Ελλάδα ως τουριστικό προορισμό, το απέδωσε στην προσπάθεια που έγινε όλο αυτό το διάστημα , και με τις εμφανίσεις του πρωθυπουργού και υπουργών στα ΜΜΕ, ώστε να εμπεδωθεί το μήνυμα ότι φέτος θα είναι ασφαλές, εκτός από ευχάριστο, το να επισκεφτεί κανείς τη χώρα μας.«Η δική μου αίσθηση είναι ότι όπως βελτιώνονται γρήγορα τα επιδημιολογικά χαρακτηριστικά και λίγο φεύγει ο άμεσος φόβος, θα υπάρχει ένα κομμάτι του πληθυσμού το οποίο θα θελήσει να ταξιδέψει. Αυτό θα πρέπει να το ενισχύσουμε και να προσπαθήσουμε να το κάνουμε όσο γίνεται μεγαλύτερο» ανέφερε.

Για τις δομές Υγείας στους τουριστικούς προορισμούς, ο κ. Θεοχάρης σημείωσε ότι αξιολογούνται όλες οι περιοχές της χώρας, εντοπίζονται τα κενά και αναπτύσσεται το αντίστοιχο επιχειρησιακό σχέδιο. «Με τη βοήθεια του Υπουργείου Υγείας, Ναυτιλίας, της Πολιτικής Προστασίας θα έχουμε την απόλυτη επιχειρησιακή ικανότητα, όπως την είχαμε σε όλη τη διάρκεια της κρίσης, να αντιμετωπίσουμε οποιοδήποτε περιστατικό» τόνισε.

Αναφερόμενος στα μέτρα στήριξης επιχειρήσεων και των εργαζομένων στον τουρισμό, ανέφερε ότι ήδη ανακοινώθηκε ένα πακέτο το οποίο πρώτον, επιτρέπει πλήρη ευελιξία στην ενεργοποίηση του προσωπικού και με αυτό τον τρόπο να μπορούν να ανοίξουν χωρίς να έχουν το πλήρες μισθολογικό κόστος από την πρώτη μέρα και δεύτερον, στηρίζει το μισθολογικό κονδύλι που έχουν, ώστε να μπορούν να αξιοποιήσουν περισσότερο προσωπικό ή το προσωπικό τους που θα είναι ενεργό να μην τους κοστίζει τόσο πολύ.

«Όσο για τους εργαζόμενους στον τουριστικό κλάδο, στα μέτρα που ανακοινώσαμε περιλαμβάνεται το ότι δε θα χρειάζονται ένσημα τόσα για να μπορεί να πάρει κανείς το χειμώνα επίδομα ανεργίας κι επίσης θα στηριχθούν, τη διάρκεια του καλοκαιριού, με επιδόματα όσοι δεν απορροφηθούν στην αγορά εργασίας για φέτος. Αυτά όλα θα συγκεκριμενοποιηθούν όταν έρθουν και στη Βουλή για να ψηφιστούν κι εκεί θα έχουμε την ευκαιρία να δούμε τα μέτρα στη λεπτομέρεια τους και να δούμε αν είναι αρκετά. Ο χρόνος που θα φτάσουν τα μέτρα στη Βουλή πλησιάζει, είναι ζητήματα του Υπουργείου Εργασίας και του Υπουργείου Οικονομικών και του νομοθετικού προγραμματισμού της Βουλής κι έχω την αίσθηση ότι δε θα αργήσουν να έρθουν στη Βουλή» σημείωσε ο κ. Θεοχάρης.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα