back to top
17.1 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

17.1 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Αισιόδοξη για το άνοιγμα όλων των σχολείων η Πρόεδρος της Δημοκρατίας

Διαβάστε επίσης

Την αναγκαιότητα να ανοίξουν όλες οι σχολικές βαθμίδες επισήμανε η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου στη διάρκεια της συνάντησης που επιχείρηση με την υπουργό Παιδείας Νίκη Κεραμέως στο Προεδρικό Μέγαρο το μεσημέρι της Τετάρτης.

Πρόσθεσε δε ότι αντιλαμβάνεται τις ανησυχίες όλων, εξέφρασε ωστόσο την ελπίδα ότι όλα θα πάνε καλά. Από την πλευρά της η κ. Κεραμέως αναφέρθηκε στην αναγκαιότητα να επιστρέψουν τα παιδιά στο φυσικό τους χώρο και διαβεβαίωσε ότι τα βήματα γίνονται προσεκτικά με όλους τους κανόνες και τα μέτρα που έχουν εισηγηθεί οι ειδικοί.

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας επισήμανε ότι ο φυσικός χώρος και από πλευράς εκπαιδευτικού έργου αλλά και κυρίως από την πλευρά της κοινωνικότητας, της κοινωνικής επαφής, είναι το σχολείο και τόνισε ότι ήταν πολύ κρίσιμο να ξεκινήσουν τα σχολεία.

Παράλληλα, τόνισε ότι αντιλαμβάνεται την ανησυχία που υπάρχει σε όλους μας, στους γονείς, την κυβέρνηση, αλλά παρατήρησε ότι διεθνώς όλα γίνονται με επιφυλακτικότητα, με τις οδηγίες των ειδικών πάντοτε, και εξέφρασε την ελπίδα ότι όλα θα πάνε καλά.

Εξήρε, επίσης, τη συμβολή των εκπαιδευτικών, σημειώνοντας ότι πίσω από κάθε δημιουργικότητα, πίσω από κάθε επίτευγμα του σχολείου κρύβονται φωτισμένοι εκπαιδευτικοί και πρόσθεσε ότι «η Ελλάδα έχει αναδείξει πολλούς και αυτήν την περίοδο ήταν -και θα συνεχίσει- ο ρόλος τους να είναι πολύ σημαντικός».

Μάλιστα, ανέφερε ότι η εκπαίδευση, που είναι τόσο σημαντική για τον τόπο και για την κοινωνία, συνάντησε αρκετά προβλήματα στον καιρό των μέτρων της πανδημίας, ωστόσο παρατήρησε ότι το στοίχημα έχει κερδηθεί με την προσπάθεια που έγινε και τα ιδιαίτερα μεγάλα βήματα με την ψηφιακή εκπαίδευση.

Η υπουργός Παιδείας αναφέρθηκε στην επαναλειτουργία των εκπαιδευτικών δομών, πάντοτε στη βάση των οδηγιών των ειδικών, με προσεκτικά βήματα, με μέτρα προστασίας και πρόληψης, αλλά επιτρέποντας στους μαθητές να επιστρέψουν σιγά-σιγά στο φυσικό τους χώρο, και παράλληλα έκανε λόγο για το νομοσχέδιο που αφορά την αναβάθμιση του σχολείου, καθώς η διαβούλευση έχει ολοκληρωθεί και ετοιμάζεται πλέον να μπει στην κοινοβουλευτική διαδικασία.

Αναφορικά με την τηλεκπαίδευση, η κ. Κεραμέως σημείωσε ότι, παρά τις όποιες δυσκολίες, καθώς ήταν κάτι καινούριο για όλους, το εγχείρημα πέτυχε, ενώ εξήρε τη συμβολή των εκπαιδευτικών σε αυτήν την επιτυχία.

Σχετικά με τις ανησυχίες για την επαναλειτουργία των δομών, σημείωσε ότι «προφανώς είναι μια πρωτόγνωρη κατάσταση αυτή, προφανώς ακολουθούμε στενότατα τις οδηγίες των ειδικών κι έχει πολύ μεγάλη σημασία ότι και τα δυο πολύ μεγάλα βήματα αναφορικά με την επαναλειτουργία των εκπαιδευτικών δομών -και αυτό για την επαναλειτουργία των γυμνασίων και λυκείων και αυτό για τα δημοτικά- είχαν την ομόφωνη εισήγηση της επιτροπής των ειδικών».

Μάλιστα, τόνισε ότι είναι οι ίδιοι ειδικοί οι οποίοι μας έχουν καθοδηγήσει άριστα μέχρι τώρα κι έχουν βοηθήσει καταλυτικά, προκειμένου ακριβώς η χώρα να πετύχει αυτήν την εξέλιξη αναφορικά με την πανδημία, εξέλιξη που μας έχει οδηγήσει σε διεθνώς αναγνωρισμένα πλέον αποτελέσματα.

Ισίδωρος Ρούσσος

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα