back to top
18 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

18 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

WADA: «Θα γίνουν στοχευμένες εξετάσεις για το ντόπινγκ»

Διαβάστε επίσης

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός κατά του Ντόπινγκ (WADA) ανέφερε ότι η πανδημία του κορονοϊού μπορεί να έχει βλάψει την προσπάθεια για καθαρό αθλητισμό και ότι σχεδιάστηκαν «πρόσθετες στοχευμένες δοκιμές» για την εξάλειψη των κενών, όταν η δράση θα συνεχιστεί. 

Η WADA, σε ένα έγγραφο για αθλητές που δημοσιεύτηκε στην ιστοσελίδα της τη Δευτέρα, δήλωσε ότι παρακολουθεί στενά, εκεί όπου τα επίπεδα των εξετάσεων είχαν μειωθεί εντελώς. Ανέφερε επίσης, ότι ήταν σε στενή επαφή με οργανισμούς κατά του ντόπινγκ για να βρει τους καλύτερους τρόπους αποτελεσματικότητας κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου.

«Όταν το αθλητικό τοπίο επιστρέψει σε μια ορισμένη ομαλότητα, αυτά τα «κενά» στις εξετάσεις θα αντιμετωπιστούν μέσω πρόσθετων στοχευμένων εξετάσεων, δεδομένου ότι συνεχίζεται η συγκέντρωση πληροφοριών και οι έρευνες», αναφέρει ο Οργανισμός κατά του ντόπινγκ.

«Η τοποθέτηση της δημόσιας υγείας πάνω από τις ανάγκες του συστήματος αντι-ντόπινγκ σημαίνει ότι μπορεί να υπάρξουν επιπτώσεις στην καταπολέμηση του ντόπινγκ στον αθλητισμό. Ωστόσο, υπάρχει πολύ λιγότερη προπόνηση και πραγματοποιούνται πολύ λιγότερες διοργανώσεις».

Η WADA ανέφερε ότι τα δείγματα ελέγχου ντόπινγκ συνέχισαν να αποθηκεύονται για μελλοντική ανάλυση και με τη βοήθεια του «βιολογικού διαβατηρίου» του αθλητή, ορισμένα δείγματα που θα συλλεχθούν μετά την περίοδο αυτή, ενδέχεται να αποκαλύψουν ντόπινγκ που συνέβη σε προγενέστερο χρόνο.

Απόστολος Βαξεβανέλλης

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα