back to top
25.2 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

25.2 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Πως οραματίζονται οι Αθηναίοι τον «Μεγάλο Περίπατο»

Διαβάστε επίσης

Ιστορική απόφαση χαρακτηρίζουν δημότες και πολίτες της πρωτεύουσας την προώθηση του σχεδίου από τον δήμο Αθηναίων για τον μεγάλο περίπατο της Αθήνας, που θα απελευθερώσει χώρο για πεζούς και ποδηλάτες στο ευρύτερο κέντρο της Αθήνας, με αντίστοιχη αφαίρεση χώρου από τα ΙΧ, ακολουθώντας τα πρόσφατα παραδείγματα των άλλων μεγάλων ευρωπαϊκών πόλεων.

Στο ερώτημα για το πως οραματίζονται τον μεγάλο περίπατο της Αθήνας απαντούν με τις εξής φράσεις: πεζόδρομους κατά τα πρότυπα της Διονυσίου Αρεοπαγίτου, πράσινο και λουλούδια πολλά στις διαδρομές και ποδηλατόδρομους για τους λάτρες του αθλήματος. Η πλειοψηφία δηλώνει ότι ειδικά η διαδρομή στο κομμάτι Αθηνάς- Σταδίου και αρχαιολογικό μουσείο θα είναι πραγματικά μια όαση στο κέντρο της πρωτεύουσας, ειδικά τώρα μετά την ανακατασκευή της πλατείας Ομονοίας. Ο κόσμος θεωρεί ότι οι παρεμβάσεις στο κέντρο θα δώσουν εμπορική ώθηση στην ευρύτερη περιοχή, καθώς μια «πράσινη Αθήνα» θα αποτελέσει πόλο έλξης για να επενδύσουν νέοι επιχειρηματίες.

Η αναβάθμιση του κέντρου είναι σίγουρο ότι θα επιφέρει μείωση της εγκληματικότητας και της δράσης τσαντάκηδων και πορτοφολάδων σε μια υποβαθμισμένη μέχρι σήμερα περιοχή. Πεζοδρομήσεις, πράσινο, λουλούδια και η δημιουργία νέων καταστημάτων εστίασης κατά τα ευρωπαϊκά πρότυπα ( όπως στην Ολλανδία) αποτελούν μια πολύ καλή ευκαιρία για να πηγαίνουμε καθημερινά βόλτα μακριά από αυτοκίνητα και κινδύνους πρόκλησης ατυχημάτων”, δήλωσαν χαρακτηριστικά στον Αθήνα 9.84 πολλοί γονείς. Τέλος, οι περισσότεροι θεωρούν ότι οι αλλαγές θα πρέπει να συνδυαστούν με αστυνόμευση της ευρύτερης περιοχής με την έντονη παρουσία της δημοτικής αστυνομίας και με μονάδες ποδηλατών της ΕΛ.ΑΣ..

Κώστας Κορέλης

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα