back to top
18 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

18 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Πιερρακάκης: Επιτάχυνση της ψηφιακής αναβάθμισης στην περίοδο του κορονοϊού

Διαβάστε επίσης

«Ο κορονοϊός έδρασε ως ψηφιακός επιταχυντής. Μέσα στην πανδημία αναδείξαμε την καλύτερη πλευρά του εαυτού μας και αυτό συνέβη και στην ψηφιακή αναβάθμιση» υποστήριξε ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκος Πιερρακάκης, ανακοινώνοντας ταυτόχρονα την επέκταση των ψηφιακών ραντεβού εκτός από τις ΔΟΥ και στα ΚΕΠ στους δήμους και στον ΕΦΚΑ.

Μιλώντας στην επιτροπή περιφερειών της Βουλής, ο υπουργός υποστήριξε ότι με μια κάμερα θα μπορείς να κάνεις τηλεδιάσκεψη και σε όλες τις υπηρεσίες του δημοσίου, κάτι που θα ξεκινήσει από την υπηρεσία απόδοσης κλειδάριθμου στις ΔΥΟ, θα συνεχιστεί στα ΚΕΠ και ο πολίτης θα μπορεί πλέον να κλείνει ραντεβού μέσω τηλεδιάσκεψης με τους υπαλλήλους τόσο των ΚΕΠ, όσο και στα γκισέ των δήμων και του ΕΦΚΑ.

Όπως είπε ο υπουργός ο πενταψήφιος αριθμός 13033 δεν είχε καμιά τεχνολογική καινοτομία και η Ελλάδα ήταν η πρώτη που εργαλειοποίησε την ιδέα, την ώρα που στη Γαλλία κυκλοφορούν ακόμη με χαρτί

Ανέφερε ακόμη ότι και η απόδοση ΑΜΚΑ στα παιδιά που γεννιούνται μέσω sms βοήθησε σημαντικά στο να τηρηθούν οι κοινωνικές αποστάσεις στη διάρκεια της πανδημίας, αφού ακύρωσε πολλές επισκέψεις σε δημόσιες υπηρεσίες.

Για την γραφειοκρατία με τις γεννήσεις παιδιών ο κ. Πιερρακάκης ανέφερε “Μέχρι το Φεβρουάριο ο γονιός έπρεπε να πάει στο μαιευτήριο να γίνει δήλωση του παιδιού , να πάει στο ΚΕΠ,να πάρει ΑΜΚΑ ,να πάει στο ταμείο του πατέρα ή της μητέρας, να πάει στο δημοτολόγιο. Σκεφτείτε πόσες ώρες συνεπαγόταν μέχρι τον Φεβρουάριο η γέννηση ενός παιδιού. Τώρα γίνονται όλα μέσα στο μαιευτήριο. Στο πρώτο sms λαμβάνει τον ΑΜΚΑ του παιδιού, στο δεύτερο sms το αν είναι δικαιούχος επιδόματος ή όχι

Ως προς την άυλη συνταγογράφηση σύμφωνα με τα υπάρχοντα στοιχεία 375.000 πολίτες έχουν εγγραφεί στο σύστημα και πάνω από 1,5 εκατομμύριο συνταγές έχουν συνταγογραφηθεί με αυτό τον τρόπο.

Όσον αφορά την δημοπρασία του 5G όπως είπε ο κ.Πιερρακάκης θα γίνει κανονικά πριν το τέλος του έτους και θα τηρηθεί το υπάρχον χρονοδιάγραμμα.

Στέλλα Παπαμιχαήλ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα