back to top
19.5 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

19.5 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Πέθανε ο Τζίμι Κομπ, ντράμερ στο «Kind Of Blue» του Μάιλς Ντέιβις

Διαβάστε επίσης

«Έφυγε» από τη ζωή ο ντράμερ Τζίμι Κομπ, που συμμετείχε στην ηχογράφηση του άλμπουμ-ορόσημο της τζαζ “Kind of Blue” του Μάιλς Ντέιβις.

Ο Τζίμι Κομπ, ένας από τους πιο εμβληματικούς ντράμερ της τζαζ, πέθανε σε ηλικία των 91 ετών, σύμφωνα με τα αμερικανικά μέσα ενημέρωσης.

Η σύζυγός του Ιλεάνα Κομπ δήλωσε στον ραδιοφωνικό σταθμό NPR ότι ο διάσημος μουσικός πέθανε από καρκίνο του πνεύμονα την Κυριακή στο σπίτι του στο Μανχάταν της Νέας Υόρκης.

Ο Κόμπ έως τώρα ήταν ο μόνος επιζών της ομάδας των έξι μουσικών που συγκεντρώθηκαν την άνοιξη του 1959 υπό την καθοδήγηση του αξεπέραστου τρομπετίστα και συνθέτη Μάιλς Ντέιβις για να ηχογραφήσουν το “Kind of Blue” μόλις σε δύο ημέρες σε μια παλιά εκκλησία στην 300η οδό της Νέας Υόρκης, η οποία είχε μετατραπεί σε στούντιο από την Columbia Records.

Το “Kind of Blue” θεωρείται από τους μουσικοκριτικούς και τους θαυμαστές του είδους ένα από τα καλύτερα άλμπουμ τζαζ όλων των εποχών. Κατέχει δε το ρεκόρ με τις μεγαλύτερες πωλήσεις στην ιστορία της τζαζ (περισσότερα από 4 εκατομμύρια αντίτυπα).

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα