back to top
19.9 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

19.9 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Μητσοτάκης από Θεσσαλονίκη: Η κυβέρνηση θα αξιοποιήσει την πανδημία του Covid-19 ώστε να οικοδομήσει το νέο ΕΣΥ

Διαβάστε επίσης

Την διαβεβαίωση ότι η κυβέρνηση θα αξιοποιήσει την πανδημία του Covid-19 ώστε να οικοδομήσει το νέο Εθνικό Σύστημα Υγείας, διορθώνοντας παθογένειες και αντλώντας θετικά διδάγματα από την επιτυχημένη αντιμετώπιση του κορονοϊού, έδωσε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά τη διάρκεια επίσκεψης στο ΑΧΕΠΑ της Θεσσαλονίκης.

Ο κ. Μητσοτάκης επαναβεβαίωσε μεταξύ άλλων τη δέσμευσή του για τη δημιουργία νέων, μόνιμων υποδομών όσον αφορά Μονάδες Εντατικής Θεραπείας και Αυξημένης Φροντίδας, για τις οποίες ήδη προχωρά ο σχεδιασμός.

«Θα διαθέσουμε πόρους, από χορηγίες αλλά και δημόσιους πόρους, για να μπορέσουμε να φτάσουμε το συντομότερο δυνατό στο μέσο ευρωπαϊκό όρο ως προς τα κρεβάτια», είπε, επαναλαμβάνοντας ότι δεν είναι αποδεκτή η χρήση πολιτικού μέσου για την εξασφάλιση κλίνης ΜΕΘ στην Ελλάδα του σήμερα.
«Πρέπει να λύσουμε το πρόβλημα, όχι μόνο για τον κορονοϊό αλλά και για όλες τις άλλες περιπτώσεις όπου απαιτείται φροντίδα», πρόσθεσε.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης επισήμανε ότι πρωτίστως χάρη στην ευσυνειδησία και την αυτοθυσία του υγειονομικού προσωπικού η Ελλάδα είναι σήμερα «παράδειγμα προς μίμηση παντού στον κόσμο». Προσέθεσε ότι μία αδυναμία του ΕΣΥ ήδη αντιμετωπίζεται χάρη στις έκτακτες προσλήψεις που έχουν γίνει, οι οποίες θα πάρουν μόνιμο χαρακτήρα.

Από την πλευρά τον γιατρών, ο Συμεών Μεταλλίδης, αναπληρωτής καθηγητής Παθολογίας και Λοιμωξιολογίας ΑΠΘ και επικεφαλής της ομάδας των λοιμωξιολόγων, στάθηκε στο πόσο σημαντική ήταν η έγκαιρη προετοιμασία ώστε το ΑΧΕΠΑ να θωρακιστεί κατά του ιού.

«Καταφέραμε, σαν νοσοκομείο, να είμαστε έναν μήνα μπροστά στα σχέδια. Καταφέραμε να είμαστε οργανωμένοι, πριν μας βρουν οι εξελίξεις», δήλωσε. Προσέθεσε ότι το στοίχημα είναι να κερδηθούν και οι επόμενοι μήνες, ώστε να αντιμετωπιστεί επιτυχώς και ενδεχόμενο δεύτερο κύμα της πανδημίας, με τον πρωθυπουργό να απαντά ότι η κυβέρνηση ήδη σχεδιάζει την καλύτερη δυνατή αξιοποίηση του χρόνου που απομένει έως το φθινόπωρο.

Απευθείας πτήσεις προς τη Θεσσαλονίκη από το εξωτερικό από 15 Ιουνίου

Οι απευθείας πτήσεις προς τη Θεσσαλονίκη από το εξωτερικό θα ξεκινήσουν από τις 15 Ιουνίου και όχι από την 1η Ιουλίου που ήταν ο αρχικός σχεδιασμός, ανακοίνωσε επίσης ο  ο πρωθυπουργός κατά τη συνάντηση που είχε με εκπροσώπους φορέων της πόλης.

«Είναι μια εξαίρεση που γίνεται μόνο για τη Θεσσαλονίκη», τόνισε ο πρωθυπουργός, ο οποίος συμπλήρωσε πως τη συγκεκριμένη ημέρα η κυβέρνηση εκτιμά πως θα μπορέσουν να ανοίξουν, χωρίς ιδιαίτερους περιορισμούς, και τα χερσαία σύνορα με τους Βαλκάνιους γείτονές μας, γεγονός πολύ σημαντικό, καθώς το μεγαλύτερο κομμάτι επισκεπτών της Βόρειας Ελλάδας φτάνει οδικώς από τις βαλκανικές κι άλλες χώρες.

Κατά την συνάντηση ο κ. Μητσοτάκης έδωσε εξάλλου την διαβεβαίωση ότι η Βόρεια Ελλάδα βρίσκεται στην κορυφή του αναπτυξιακού σχεδιασμού της κυβέρνησης, ενώ τόνισε ότι “το κυβερνητικό έργο δεν σταμάτησε ούτε μια ημέρα κατά τη διάρκεια της πανδημίας, με αποτέλεσμα σημαντικά έργα τα οποία αφορούν την πόλη της Θεσσαλονίκης να παραδοθούν σύμφωνα με συγκεκριμένα χρονοδιαγράμματα που έχουν τηρηθεί ευλαβικά, πιστά στις δεσμεύσεις.”

Απόστολος Χονδρόπουλος

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα