back to top
21.3 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

21.3 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Μ. Ροτ: Το γαλλογερμανικό σχέδιο για το Ταμείο Ανάκαμψης ενέπνευσε την Κομισιόν

Διαβάστε επίσης

Την πεποίθησή του ότι η Κομισιόν θα υιοθετήσει στη δική της πρόταση για το Ταμείο Ανάκαμψης βασικά στοιχεία του γαλλογερμανικού σχεδίου εξέφρασε ο υπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων της Γερμανίας, Μίχαελ Ροτ.

Ενόψει της αυριανής παρουσίασης εκ μέρους της Κομισιόν της σχετικής πρότασης ο κ Ροτ δήλωσε σε δημοσιογράφους ότι «πιστεύω ακράδαντα ότι η γαλλο-γερμανική πρόταση ενέπνευσε την Κομισιόν επειδή λειτουργεί και ως «γεφυροποιός» μεταξύ των πολύ διαφορετικών συμφερόντων εντός της Ένωσης».

Ο Μίχαελ Ροτ εξάλλου επεσήμανε ότι η ρευστότητα που θα διοχετευθεί μέσω του ευρωπαϊκού προϋπολογισμού θα πρέπει να συνδεθεί με προϋποθέσεις που αφορούν τον σεβασμό του κράτους δικαίου. Προφανώς υπονόησε την Πολωνία και το θέμα που έχει προκύψει με τον χθεσινό διορισμό νέας επικεφαλής του ανώτατου δικαστηρίου της χώρας από τον Πολωνό πρόεδρο.

«Ευελπιστούμε ειδικά τώρα όταν σημαντικά κονδύλια θα διατεθούν απο την Ε.Ε να γίνει υποχρεωτική η παρακολούθηση του κράτους δικαίου. Θα πρέπει να είναι προτεραιότητα για όλους» είπε.

Μιλώντας σε ένα webinar που διοργάνωσε το Ινστιτούτο Διεθνών και Ευρωπαϊκών Υποθέσεων στο Δουβλίνο χθες ο υπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων της Γερμανίας, Μίχαελ Ροτ επανέλαβε τη σημασία της εν λόγω έκθεσης λέγοντας πως το «κράτος δικαίου» θα είναι στην κορυφή των προτεραιτοτήτων της Γερμανικής προεδρίας του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, που ξεκινά τον Ιούλιο. Ίσως βέβαια στο μυαλό του να έχει αποκλειστικά την Πολωνία, λόγω των τελευταίων εξελίξεων…

Πηγή: DW, Politico

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα