back to top
17.8 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

17.8 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Ιτούδης: «Έξυπνη απόφαση η διακοπή, εξαιρετικός ο Σφαιρόπουλος»

Διαβάστε επίσης

Έξυπνη απόφαση χαρακτήρισε την οριστική διακοπή στην Ευρωλίγκα ο Δημήτρης Ιτούδης σε συνέντευξη που παραχώρησε στο «Sport5.co.il», δίχως, πάντως, να κρύψει την απογοήτευσή του για την κατάληξη στη σεζόν.

Ο κόουτς της ΤΣΣΚΑ Μόσχας, που είναι η τελευταία χρονικά πρωταθλήτρια Ευρώπη, τόνισε ότι φέτος τον τίτλο τον κατέκτησε ο… κορονοϊός, ενώ μίλησε με κολακευτικά λόγια για τον Γιάννη Σφαιρόπουλο, χαρακτηρίζοντας εξαιρετικό τον τεχνικό της Μακάμπι Τελ Αβίβ.

«Είναι μια στενάχωρη ημέρα για τον αθλητισμό και την Ευρωλίγκα. Ο πρωταθλητής προκύπτει συνήθως από τους αγώνες στα παρκέ. Δυστυχώς, φέτος πρωταθλητής είναι ο κορονοϊός. Ωστόσο, πιστεύω πως ήταν μια έξυπνη απόφαση και την επικροτώ. Σε μερικές χώρες, για παράδειγμα, τα εγχώρια πρωταθλήματα έχουν προγραμματιστεί να ξεκινήσουν», ανέφερε αρχικά στο Μέσο του Ισραήλ.

Ο 49χρονος τεχνικός τόνισε επίσης: «Στη Ρωσία δεν επιτρέπεται να προπονούμαστε καν. Εάν ξεκινούσε εκ νέου η Ευρωλίγκα, θα παίζαμε κόντρα σε αντιπάλους που είχαν παίξει 10-15 παιχνίδια, ενώ εμείς δεν θα είχαμε παίξει κανένα. Είναι ένα από τα πολλά γεγονότα. Οι 11 ομάδες συμφώνησαν σε ένα εμπόδιο που δεν είναι εύκολο να ξεπεραστεί. Οπότε, πιστεύω πως η απόφαση του Μπερτομέου και των ομάδων ήταν έξυπνη, αν και, το επαναλαμβάνω, ήταν κρίμα που δεν είχαμε πρωταθλητή φέτος».

Για το ενδεχόμενο μείωσης του μπάτζετ στην ΤΣΣΚΑ, επεσήμανε: «Θα πρέπει να το ακούσω επίσημα από τον πρόεδρό μας αυτό. Πρέπει να του δώσουμε χρόνο να μιλήσει με τους χορηγούς, να δει και να αναλύσει τα οικονομικά δεδομένα και μετά να μιλήσει με όλους. Είναι πολύ νωρίς να μιλήσουμε για αριθμούς.

Εγώ θέλω να ευχαριστήσω τους χορηγούς μας, γιατί τόσα χρόνια μας στηρίζουν και πιστεύουν στην ομάδα μας. Θα προσπαθήσουμε να επιστρέψουμε καλύτεροι και πιο δυνατοί την επόμενη χρονιά».

Για την σχέση του με τον Γιάννη Σφαιρόπουλο, τόνισε: «Είναι ένας εξαιρετικός άνθρωπος και ένας εξαιρετικός προπονητής. Έχουμε πολύ καλή σχέση, εκτιμώ αφάνταστα την δουλειά του».

Ερωτήθηκε για την προοπτική του NBA, αλλά δεν έδειξε να… συγκινείται στην παρούσα φάση: «Δεν είναι όνειρό μου. Βρίσκομαι σε μία από τις μεγαλύτερες ομάδες της Ευρώπης και είμαι χαρούμενος εδώ. Δεν είμαι άνθρωπος που κάνει μεγάλα σχέδια για το μέλλον. Τώρα θέλω να φτιάξουμε την καλύτερη δυνατή ομάδα για την ΤΣΣΚΑ».

Ανδρέας Χανιάς

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα